Soorten stucwerk

Omdat er zoveel verschillende soorten stucwerk zijn waaronder ook goedkope varianten zoals (dunpleisteren) kunnen wij ons voorstellen dat de juiste keuze maken hierop niet gemakkelijk is. Wat is nu de beste stucwerk soort? En wat kost deze per m2 om aan te laten brengen?

Wij geven u op deze pagina informatie over welke soorten stucwerk er beschikbaar zijn en het beste bij u situatie passen.

U zult ook zien hoe de verschillende variaties in stucwerk eruit zien en wat de bijbehorende kosten per vierkante meter zijn.

Al de verschillende afwerkingen voor wand-en plafond die hieronder besproken worden kunnen wij uitvoeren. Bovendien doen we dit voor de meest scherpe stucwerk prijzen en natuurlijk krijgt u de beste kwaliteit bij stukadoorsbedrijf de Stucadoor Expert.

nieuwbouw-stucen
Nieuwbouw stucen

Wat is stucwerk eigenlijk?

Stucwerk is de methode om zowel muren als plafonds te verfraaien en strak af te laten werken. Zo kan stucwerk decoratief functioneren of kan gebruikt worden voor een verdere afwerking zoals behang of schilderwerk.

De vakman die het stucwerk op de wanden en plafonds aanbrengt wordt een stukadoor genoemd. Stukadoors zijn zeer gespecialiseerd in het afwerken van muren en plafonds met stuc en pleisterwerk.

Wat kost stucwerk?

Als uw nieuwbouwwoning of renovatiewoning toe is aan nieuw stucwerk dan wilt u uiteraard kiezen voor bijpassend stucwerk.

Maar welk soort stucwerk past er nu in uw budget? En wat kost stucwerk per vierkante meter? De exacte prijzen hangen van meerdere aspecten af. Denkt u hierbij aan:

  • Wat kost een stucadoor?
  • Hoeveel m² wilt u laten stucen?
  • Is de stucwerk klus makkelijk of moeilijk uit te voeren?
  • En natuurlijk welk soort stucwerk kiest u?

Hoewel de exacte prijs van stucwerk moeilijk van een afstand te bepalen is kunnen wij u wel helpen met een gemiddelde prijzen tabel van de meest voorkomende soorten stucwerk.

Op deze manier kunt u een inschatting maken van de stucwerk prijs in uw situatie.

Stucwerk variatiesGemiddelde prijs per m²
Spackspuitwerk€ 5,- – € 10,-
Behangklaar stucen€ 9,- – € 12,-
Sausklaar stucen€ 12,- – € 22,-
Sierpleister (spachtelputz)€ 14,- – € 18,-
Plafond stucen€ 14,- – € 25,-
Schuurwerk€ 16,- – € 22,-
Raapwerk ( dik stucwerk )€ 18,- – € 25,-

Zoals u hierboven kunt inzien heeft iedere soort stucwerk weer een andere vierkante meter prijs. Dit heeft voornamelijk te maken met de tijd die gaat zitten in de afwerking.

Zo is het aanbrengen van spachtelputz arbeidsintensiever dan het glad stucen van een zelfde wand.

De prijzen zijn altijd onder voorbehoud omdat situaties kunnen afwijken, zo kan een ondergrond bijvoorbeeld heel erg ongelijk zijn, dit zal resulteren in een hogere vierkante meter prijs.

Wilt u exact de prijzen weten voor het laten stucen van uw woning? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan en laat ons een prijs maken voor uw te stucen project.

De Stucadoor-Expert biedt voor iedere soort wand of plafond vele soorten stucwerk, ook berekenen wij de laagste stucadoors prijzen voor het spuiten hiervan wat sneller en gemakkelijker gaat.

Iedere situatie kan op meerdere manieren afgewerkt worden en daarnaast heeft u de keuzemogelijkheid uit allerlei kleuren die er beschikbaar zijn in ons assortiment.

In combinatie met de verschillende soorten reliëf zorgen de diverse combinaties elk voor een apart uiterlijk en sfeer voor in uw huis of bedrijfspand. Een ruime sortering aan stucwerk wordt daardoor mogelijk gemaakt.

Goedkope stucadoor inhuren

Bent u op zoek naar goedkoop stucwerk of een betaalbare variant? Dan zijn er een paar mogelijkheden om het stucwerk zo goedkoop mogelijk te houden.

We zetten ze even op een rijtje voor u:

  • Dun stucwerk ( pleisterwerk ): Met een dun laagje ( wat per m² rond de 9,- euro kost ) kunt u al snel uw muren en plafonds ( vooral in nieuwbouwwoning ) mooi glad en strak krijgen om te kunnen schilderen.

  • Spackspuiten: Als u van een korrelige structuur houd dan is spackspuitwerk het gene waar u naar op zoek bent. Spack kan al worden gespoten vanaf 7,- euro per m².

De bovengenoemde soorten stucwerk zijn de meest goedkoopste vormen die een stucadoor voor u kunt uitvoeren.

plafond-stucen

Stucwerk prijzen (voorbeeld berekening)

De gemiddelde stucwerk kosten voor het stucen van muren of plafonds zijn afhankelijk van de ondergrond. Ook het aantal vierkante meters spelen een grote rol in de stucwerk prijs.

We zullen u is een goed prijzenvoorbeeld geven van het tarief wat een stucadoor kan berekenen bij het stucen van uw bestaande woonhuis of nieuwbouwwoning.

Wat kost nieuw stucwerk? Prijs / m²Prijs
 Woonkamer muren laten stucen €15,- per m² 55 m² € 825,-
 Woonkamer plafond laten stucen €18,- per m² 40 m² € 720,-
 Keuken muren laten stucen €15,-per m² 25 m² € 375,-
 Keuken plafond laten stucen €18,- per m² 15 m² € 270,-
 Slaapkamer muren laten stucen €15,- per m² 45 m² € 675,-
 Slaapkamer plafond laten stucen €18,- per m² 15 m² € 270,-
 Hal / Entree muren laten stucen €15,- per m² 18 m² € 270,-
 Hal / Entree plafond laten stucen €18,- per m² 8 m² € 144,-
    
 Totaalprijs muren stucen €15,- per m² 143 m² €2145,-
 Totaalprijs plafonds stucen €18,- per m² 78  m² €1404,-
   ———+
 Totaalprijs stucwerk   € 3549,-

In de bovenstaande prijzentabel zijn wij uitgegaan van stucwerk met een laagdikte van rond de 5 mm.

Dunner stucwerk ( wat veel in nieuwbouw wordt uitgevoerd is vele malen goedkoper ) zo noemt men dit ook wel dun pleisteren, filmen of gewoon een dun laagje stucwerk.

Dus bij het laten stucen van een nieuwbouwwoning heeft u goedkoper stucwerk dan een renovatiewoning.

Soorten stucwerk wanden & plafonds

Er zijn verschillende soorten van stucwerk die als afwerking gekozen kunnen worden.

Voordat u een keuze gaat maken zou u de voor en nadelen van de soorten stucwerk even goed moeten doornemen. Hieronder geven wij een korte uitleg over deze voor en nadelen per afwerkingssoort.

Spachtelputz: Deze gestructureerde afwerking met een korrel van 0,5 mm tot aan 2 mm is erg hard.Spachtelputz beschadigt niet zo snel maar is erg scherp van structuur. U zou uw arm kunnen bezeren als u er langs zou schaven.

Latex spuiten: Deze gespoten afwerking is met verf behandelt. Het is glad en strak en kan in de kleur die u wilt. Het  latex spuitwerk is wel wat besmettelijker dan spachtelputz.

Spuitwerk: Spuitwerk kan in ieder gewenste korrel grote en kleur. Ook deze afwerking is wat besmettelijker dan spachtelputz
maar zeker niet zo scherp.

Gipsplaten afwerken: Gipsplaten afwerken is in de meeste gevallen glad. Maar ook een sierpleister afwerking zoals spachtelputz is mogelijk. Gipsplaten lenen zich om alle verschillende soorten stuc aan te brengen.

Pleisterwerk: Glad stukadoorswerk genoemd pleisterwerk. Deze laag is glad en kan worden voorzien van een verflaag. Deze oplossing is een populaire keuze omdat het er simpelweg heel strak uitziet.

Wanneer er in de nieuwbouw stucwerk aangebracht moet worden adviseren we altijd om te kiezen voor pleisterwerk. De reden hiervoor is dat er bij eventuele scheurvorming (die reëel is in de nieuwbouw) gemakkelijk hersteld kan worden.

Buiten stucwerkKan in alle soorten afwerkingen als deze maar cement gebonden zijn. Dit is vanwege het feit dat het stucwerk of pleisterlaag tegen vocht bestand moet zijn.

Spackspuiten: Spack spuitwerk is een korrel die word aangebracht met de spackspuit. Deze korrel is vrij hard en ongeveer 2 mm dik. Wel is spackspuitwerk gevoelig voor eventuele beschadigingen en is niet zo makkelijk te repareren.

Leemstuc: Dit is een soort stucwerk dat volledig gemaakt is van natuurlijke materialen. De materialen die altijd verwerkt zijn in leemstuc zijn zand, leem en water.

Daarnaast worden er nog andere bestandsdelen toegevoegd om een specifiek resultaat te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan stro of zaagsel.

Zoveel verschillende soorten stucwerk

Mocht u twijfelen welke soorten stucwerk het beste voor uw woning of pand van toepassing zijn, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen voor meer advies over alle soorten stukwerk die er momenteel op de markt te verkrijgen zijn.

Wilt u misschien meer inzage over onze prijzen van pleisterwerk en stucadoor tarieven?

Onze stucadoors, met ruime ervaring in verschillend stukwerk,  leveren gedegen kwaliteit. De Stucadoor-Expert werkt conform de NOA richtlijnen zodat u verzekerd bent van een hoge kwaliteitsstandaard tegen een toch aantrekkelijke prijs.

Bovendien geeft dit u ook een garantie op het door ons aangebrachte stucwerk.

Al de bovengenoemde soort stucwerk kunnen wij met de hoogste kwaliteit aanbrengen in of op uw woning.

Alle soorten stucwerk klasse 1

Wij werken volgens de strenge normen van de NOA. Dit betekent dat al het stucwerk dat we aanbrengen stucwerk klasse 1 is.

Dit is de beste klasse stucwerk en dit kan desgewenst gecontroleerd worden door onafhankelijke inspecteurs van de eerder genoemde NOA.

Alle van de eerder genoemde soorten stucwerk is van deze hoge kwaliteit en u kunt er dus van op aan dat u alleen de beste kwaliteit krijgt wanneer u het stucwerk door ons laat uitvoeren.

Stucwerk offerte!

Als u nieuwsgierig bent geworden naar de kosten voor het soort stucwerk dat u wilt in uw woning kunt u bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen.

Vermeld simpelweg in uw offerteaanvraag welke van de soorten stucwerk u graag wilt hebben en de oppervlakte.

Daarnaast is het voor ons ook erg belangrijk om te weten wat de huidige ondergrond is.

Met deze informatie zullen we voor u een offerte op maat opmaken die u binnen 2 werkdagen na het aanvragen in uw mailbox of telefonisch kunt verwachten.

Stucadoor Expert

Contact

Stucadoor Expert
Binnen 2 min. geregeld!