Wandafwerking

Mooie gestucte wanden in uw woonkamer zijn het visitekaartje van uw woning, uiteraard wilt u dat deze er stralend uitkomen te zien.

Dit kan prima door een beroep te doen op de dienstverlening van Stucadoor-Expert. Wij zorgen er namelijk voor dat uw muren in uw nieuwbouwwoning of renovatie woning er weer uitstekend uitzien door de perfecte wandafwerking te verzorgen.

Door het leveren van goed vakkundig stucwerk, ziet uw woning er weer snel als nieuw uit.

nieuwbouw-stucen

U hoeft niet langer te zoeken naar een stukadoorsbedrijf dat uw wanden voorziet van uitstekend stucwerk, want Stucadoor-Expert heeft een jarenlange ervaring opgebouwd, waardoor een positief resultaat gegarandeerd is.

En ook voor de m2 prijzen hoeft u het niet te laten, aanzien zij haar producten en diensten tegen de laagste prijs aanbiedt. Zo zijn wij zeer voordelig in gipsplaten afwerken en gipsplaten stucen.

Wat is een wandafwerking?

Er zijn verschillende soorten wandafwerkingen toe te passen in een woning of bedrijfspand. Een wandafwerking kan bestaan uit stucwerk maar ook uit hout of behang.

Wanneer u een nieuwe woning betrekt kunnen de wanden kaal zijn achtergelaten. Dit gebeurt vaak in een nieuwbouwwoning als deze pas is opgeleverd. Om deze wanden mooi en strak af te werken zal er een wandafwerking moeten worden aangebracht.

Soorten wandafwerkingen

Er zijn verschillende soorten wandafwerkingen toe te passen. Denk hierbij aan:

  • Schilderwerk
  • Behang
  • Stucwerk
  • Hout

De meest gekozen vorm om een muurafwerking te laten uitvoeren is toch wel het stucwerk. Stucwerk kunt u glad of met een structuur laten aanbrengen. Gladde muren zijn op het moment erg in trek. Als de muren een gladde afwerking hebben kunnen deze na het stucen geschilderd of gespoten worden met latexverf. Lees hier alles over latexspuiten.

latexverf-spuiten

Welke mogelijkheden zijn er?

U kunt kiezen voor verschillende mogelijkheden om u wanden af te laten werken. Zo kunnen wij verschillende waterdichte wandafwerkingen aanbrengen in de badkamer en douche ruimte. Stucwerk in de badkamer in plaatst van tegelwerk is momenteel erg populair. Het is vaak goedkoper en een stuk mooier en hygiënischer.

Maar welke mogelijkheden zijn er als u uw woonkamer wilt laten stucen? Leest u hier de meest gekozen wandafwerkingen.

Welke wandafwerking in een nieuwbouwwoning?

Ook in een net opgeleverde nieuwbouwwoning zullen de betonwanden een afwerking moeten hebben. Wij van de Stucadoor-Expert raden u dan ook aan om uw muren glad te laten stucen. Glad stucwerk is relatief een stuk goedkoper dan andere soorten stucafwerkingen. Echter is het de meest voorkomende wandafwerking van het moment.

Omdat een nieuwbouwwoning nog kan gaan scheuren is glad stucwerk wel aan te raden. Het is makkelijk te repareren en bij te werken in tegenstelling dus van andere wandafwerkingen.

Lees hier alles over het stucen van een nieuwbouwwoning.

prijzen stucwerk

Kosten verschillende soorten wandafwerkingen

Nu u weet welke verschillende soorten wandafwerkingen er te verkrijgen zijn wilt u uiteraard ook de kosten hiervan weten. Wat kost een wandafwerking per m2? Leest u hieronder een prijzenoverzicht van de meest voorkomende afwerkingen voor zowel muren als plafonds.

Soorten wandafwerkingenGemiddelde m2 prijzen
Spackspuitwerk (afwerking met structuur)€ 8 tot aan € 11
Behangklaar stucwerk (gladde afwerking)€ 10 tot aan € 18
Sausklaar stucwerk (super gladde afwerking)€ 12 tot aan € 25
Sierpleister (afwerking met structuur)€ 16 tot aan € 23
Plafond glad stucwerk (gladde afwerking)€ 16 tot aan € 30
Dunpleister nieuwbouw (gladde afwerking)€ 12 tot aan € 14
Raapwerk (uitvlakken)€ 20 tot aan € 35

Wilt u nu graag weten wat de kosten zijn om de perfecte wandafwerking in uw woonkamer, badkamer of douche te laten aanbrengen? Vraag dan eens geheel vrijblijvend de prijs aan via ons online offerte systeem.

Welke wandafwerking voor de badkamer?

Als u een vochtige ruimte heeft zoals een badkamer dan is het van groot belang dat er met een cementgebonden product gestukadoord wordt. Een cementgebonden mortel is namelijk veel beter bestand tegen water en vocht dan een mortel van gips.

Een gipsgebonden mortel zal in de loop van de tijd gaan verzepen en bros worden als deze teveel water opzuigt. Een mortel die cementgebonden is kan veel beter tegen water (kijkt u maar naar het metselwerk van uw woning)

Maar welke eindafwerking kunt u nu gebruiken voor uw muren in uw badkamer in plaats van tegelwerk? De meest voorkomende wandafwerking die wij als stukadoor toepassen is betonlook, Beton Cire of Beal Mortex. Dit zijn een van de weinige producten die echt waterdicht zijn en waar wij garantie op geven.

Door het aanbrengen van een 2 componenten coating zal het vocht geen kans hebben om door te dringen en loopt het water gemakkelijk van uw badkamerwanden af.

Leest u hier meer informatie betreft het laten stucen van uw badkamer

badkamer stucen kosten
Badkamer wanden gestukadoord met betonlook

Stukadoor voor een perfecte wandafwerking

Een mooie muur stucen vraagt om zorgvuldige aandacht. Een muur die gestukt is biedt namelijk niet alleen een perfecte bescherming, het zorgt ook nog eens voor een mooie uitstraling.

De vakmensen van Stucadoor-Expert kunnen u dit aanbieden. Zij zijn namelijk gediplomeerd en dagelijks bezig met stukwerk.

Zij weten precies wat mooi past bij uw woning en zullen hun uiterste best doen om uw als klant tevreden te stellen over de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kom tot een ideale oplossing voor uw wanden door eens een vrijblijvend gesprek aan te gaan met Stucadoor-Expert.

Stucadoor Expert

Contact

Stucadoor Expert
Binnen 2 min. geregeld!