Spachtelputz

Spachtelputz is een mooie en zeer sterke afwerking die al jaren gebruikt wordt om wanden te verfraaien.

Het is een populaire soort stucwerk vanwege het feit dat de vierkante meter ( m² ) prijs relatief laag is en dat de sierpleister afwerking erg sterk en stootvast is.

Mocht u op zoek zijn naar een supersterke wandafwerking voor een scherpe prijs dan is spachtelputz hetgeen wat u zoekt. Lees deze pagina en ontdek de voordelen en prijzen van spachtelputz.

Spachtelputz
Spachtelputz

Spachtelputz: de prijzen

De kostprijs van spachtelputz of menig andere sierpleister is in vergelijking met andere soorten stucwerk relatief laag.

Het is lastig om een duidelijke vierkante meterprijs ( m² )  te overleggen, de prijzen zijn namelijk afhankelijk van het soort ondergrond en de exacte soort spachtelputz die u als afwerking kiest.

Er zijn veel mensen die kiezen voor een sierpleister op hun muren. Op zich een slimme keuze, spachtelputz zorgt namelijk voor een goedkope afwerking voor uw nieuwbouwwoning of bestaande huis. 

Maar wat is nu goedkoop? Leest u hier de gemiddelde prijzen voor het laten aanbrengen van spachtelputz door een erkende stucadoor.

  • Wanden: €12,- tot €18,- per m2
  • Plafonds: €15,- tot €22,- per m2

Afhankelijk van de keuze van de kleur en de korrel dikte wordt de prijs van spachtelputz bepaald. Ook de ondergrond waar de spachtelputz op aangebracht moet worden is bepalend voor de uiteindelijke prijs.

Zoals u hierboven kunt lezen liggen de gemiddelde prijzen voor het aanbrengen van spachtelputz op een plafond een stukje hoger dan de prijzen van spachtelputz op uw muren.

Hoe dit komt? Een plafond stucen is een stuk zwaarder dan het laten stucen van muren.

Als u uw gehele woning wilt laten stucen met spachtelputz of een andere soort van sierpleister dan kunt u de gehele stucklus uitbesteden aan een professionele stucadoor voor een vaste prijs.

Hoe meer vierkante meters u heeft hoe goedkoper de prijs zal worden.

Wilt u flink besparen op de kosten van het stucwerk? Vraag dan eens een vrijblijvende offerte aan.

Door het aanvragen van een stucwerk offerte kunt u snel alle prijzen vergelijken zodat u nooit teveel betaalt voor het laten aanbrengen van spachtelputz op uw muren.

plafonds-opnieuw-schilderen
Witte spachtelputz op de wanden

Wat is spachtelputz?

Als u een sierpleister wilt laten aanbrengen op uw muren en u bent zich nog aan het oriënteren over welke soort van sierpleister dan is spachtelputz een prima keuze.

Deze wandafwerking is kunsthars gebonden en geeft een korrelige structuur. De korreltjes in de spachtelputz zijn kleine harde graniet korreltjes bestaande uit 1 tot 3 mm dikte.

Uiteraard kunt u kiezen uit hoe fijn of grof de korrel moet zijn bij het laten stucen van uw muren. De meest gekozen korreldikte is 1,5 mm.

Deze grote van de korrel geeft een mooie structuur en is eventueel in de toekomst makkelijk overschilderbaar. Wat zijn nu exact de voordelen van spachtelputz laten aanbrengen?

  1. Zeer stootvast
  2. Kan aangebracht worden in elk gewenste kleur
  3. Krasvast
  4. Voor binnen- en buiten muren

Spachtelputz in kleur aanbrengen

Spachtelputz kan in de door u gewenste kleur worden aangebracht en hoeft niet nog eens geschilderd te worden. Dit scheelt natuurlijk een hoop werk en dus is het goedkoper dan eerst stucen en dan schilderen.

Een ander groot voordeel van het feit dat de kleur in de spachtelputz zelf zit is dat het kleurvast is. Wanneer er bijvoorbeeld een deel beschadigd raakt blijft de kleur hetzelfde.

Ook kan de verf niet afbladderen omdat het materiaal zelf simpelweg helemaal gekleurd is, niet alleen de toplaag.

De keuze aan kleuren is werkelijk onbeperkt. Elke RAL of NCS kleur kan gekozen worden. Dit zorgt ervoor dat er altijd een kleur is die u zal aanspreken.

Mocht er een reden zijn dat u niet zuinig met uw wanden kunt omgaan bijvoorbeeld door kinderen of huisdieren dan is deze sierpleister echt iets voor u!

Het is nauwelijks te beschadigen en blijft jarenlang mooi.

Verschillende structuren

Sierpleister soorten

Spachtelputz valt onder een sierpleister soort. Als u blij bent met de voordelen van spachtelputz dan zijn er nog meer soorten die dezelfde eigenschappen als die van spachtelputz hebben.

Denk hierbij aan:

Als deze soorten sierpleister hebben verschillende motieven en zorgen ervoor dat u een prachtige muurafwerking krijgt die jarenlang mee gaat.

Voorbereiden

Als u een mooi eindresultaat wilt hebben dan is het belangrijk dat de spachtelputz wordt aangebracht op een zeer vlakke ondergrond.

Als uw muren oneffenheden vertonen dan kunnen deze beter eerst egaal en gepleisterd worden.

Nadat deze behandeling plaats heeft gevonden kan er een voorstrijkmiddel door de stucadoor worden aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de korrels van de putz goed blijven hechten aan de ondergrond.

Aanbrengen

Het aanbrengen spachtelputz doen wij altijd met een pomp. Dit is de meest effectieve methode om deze klus uit te voeren. Zo kunnen we binnen een paar dagen een hele woning voorzien van spachtelputz.

Na het aanbrengen zal de spachtelputz moeten drogen. De gemiddelde droogtijd van spachtelputz is ongeveer 2 dagen. Na deze tijd is de afwerking klaar en kan het huis bewoond worden.

Onderhoud

Het onderhouden van spachtelputz is vrij gemakkelijk. Als u vlekken in uw muren heeft kunt u deze gewoon schoonmaken met lauw water en een borsteltje.

Als de vlekken ernstiger zijn dan u dacht dan kunt u er ook voor kiezen om een sierpleisterreiniger aan te brengen. Door hiermee schoon te maken krijgt u uw muren weer als nieuw. Schoonmaken van spachtelputz is erg gemakkelijk te doen.

Bij ernstige schade aan het spachtelputz is het eventueel ook nog mogelijk om het bij te werken met een spuitbus.

Hierbij moeten we eerlijk melden dat het bijwerken nooit zo mooi wordt als het origineel. Bovendien is spachtelputz keihard en is de kans op schade stukken kleiner.

Mocht u in de toekomst de spachtelputz willen verwijderen is het in de meeste gevallen het best om er simpelweg een dunne pleisterlaag overheen te smeren.

Het verwijderen van spachtelputz kan wel maar dan moet er echt een beitel of kangoo boor gebruikt worden.

Ondergronden

Spachtelputz kan niet op elke ondergrond aangebracht. Zo krijgen wij vaak de vraag of het mogelijk is om het op hout aan te brengen, maar dit is niet mogelijk omdat hout geen pleisterdrager is.

Ondergronden waar spachtelputz wel op aangebracht kan worden zijn:

  • Steen
  • Betonblokken
  • Gips

Wat kost spachtelputz per m²?

Het laten aanbrengen van spachtelputz is een werk dat u beter kunt uitbesteden aan een professionele stucadoor.

Het is uiteraard dan niet de bedoeling dat u de hoofdprijs hiervoor betaalt.

Kies nooit meteen voor de eerste beste stucadoor die u tegen komt maar vergelijk de offertes met elkaar zodat u altijd voordelig uit bent.

U kunt bij de Stucadoor-Expert geheel vrijblijvend een offerte aanvragen voor spachtelputz op uw muren. Wij zorgen voor de scherpste prijzen en een prachtige offerte op maat.

Klinkt spachtelputz interessant voor u? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Als u vragen heeft, kunt u deze uiteraard altijd stellen. Wij zullen ze beantwoorden en samen met u zoeken naar de beste oplossing.

Wilt u direct een vrijblijvende spachtelputz offerte aanvragen? Doe dit dan middels ons formulier op de website en wij komen snel bij u terug met een interessant voorstel.

Wij reageren altijd binnen 2 werkdagen op uw offerte aanvraag voor spachtelputz op uw muren en/of plafonds. Wij wachten uw offerte aanvraag met belangstelling af.

Vragen & Antwoorden

Is het mogelijk om spachtelputz te verven?

NOA garantie

Deze vraag kunnen we met ja beantwoorden, voor de wijze waarop u dit kunt (laten) doen verwijzen wij u graag naar deze pagina, waar u het antwoord aantreft.

Wat kost spachtelputz per m2?

prijs stucwerk

De gemiddelde kosten van spachtelputz liggen tussen de 16,- en 18,- euro per m². Afhankelijk van welke korreldikte u wilt laten stucen maakt onze stukadoor geheel gratis een prijsopgave.

Stucadoor Expert

Contact

Stucadoor Expert
Binnen 2 min. geregeld!