Plafond stucen

Heeft u nog een ouderwets plafond wat vol met scheuren en beschadigingen zit? Of bent u pas de trotse eigenaar van een nieuwbouwwoning wat opgeleverd is met betonnen plafondplaten? Overweeg dan eens om uw plafond te laten stucen zodat het een glad en strak uiterlijk krijgt.

Zo zijn er verschillende keuzes van mooi glad stucwerk tot aan een plafond met een lichte structuur. Leest u op deze pagina alles over de verschillende mogelijkheden om een plafond te laten stucen inclusief de vierkante meter prijzen die onze stukadoor berekenen.

plafond-stucen
Stucen van een plafond

Een nieuw gestukadoord plafond

Zit uw plafond vol met scheuren, vlekken of andere beschadigingen? Laat uw plafond stucen en uw woning komt er weer als nieuw uit te zien. Ook wanneer u een nieuwbouw appartement of woning heeft en u wilt de naden uit het spackgespoten plafond hebben, kunt u er voor kiezen om het glad te laten stucen door de Stucadoor Expert voor een zeer scherpe m2 prijs.

Leest u hier alle mogelijkheden over het laten stucen van uw oude plafond en de m2 prijzen die wij bereken. U kunt uiteraard ook direct een vrijblijvende stucwerk offerte aan vragen bij ons.

Waarom een plafond stucen?

Een plafond wordt gestuct om een strakke afwerking te creëren. Een plafond is in de meeste gevallen gemaakt van gipsplaten of kanaalplaten. De afwerking van deze materialen is van zichzelf niet mooi.

Het stucen van deze ondergronden is de manier om het oppervlak egaal en strak te krijgen. Een stuclaag maakt het oppervlak mooi glad of geeft het een structuur naar keuze. Bovendien is een stuclaag ook ideaal om over heen te schilderen. Wilt u het neusje van de zalm bekijk dan eens de pagina latex spuiten.

Strak gestuct plafond met plint

Plafond stucen wat zijn de kosten per m2?

Als het gaat om het stucen van een plafond, dan is de meeste gestelde vraag; ‘wat is het kostenplaatje?’. Het vaststellen van prijs is afhankelijk van de ondergrond en het soort stucwerk dat u graag op uw plafond wilt.

Als we uitgaan van een gemiddelde prijs van het stucwerk op een plafond dan zullen deze tussen de 15 euro tot 22 euro per m2 liggen. Uiteraard is de prijs afhankelijk van de laagdikte die onze stukadoor zal moeten aanbrengen om het plafond vlak te krijgen.

Hieronder vindt u dan ook een overzicht met de meest gangbare stuc afwerkingen en bijbehorende prijzen:

Soort stucwerk voor plafondGemiddelde prijs per m2
Spackspuitwerk plafond€ 8 tot aan € 11
Behangklaar plafond€ 15 tot aan € 18
Sausklaar plafond ( schilder klaar )€ 15 tot aan € 23
Sierpleister plafond€ 18 tot aan € 23
Schuurwerk plafond€ 18 tot aan € 25

De prijzen van het stucwerk willen nog wel eens flink verschillen. Dit heeft te maken met het soort stucwerk dat u kiest. Spuitwerk is bijvoorbeeld vele maler efficiënter aan te brengen en daardoor ook voordeliger in prijs dan traditioneel stucwerk.

Ook het aantal vierkante meter is prijs bepalend. Sommige ondergronden hebben meer materiaal nodig om een strak effect te kunnen krijgen. De dikte van het stucwerk is eveneens bepalend voor de totaal prijs.

Als u het plafond een nieuwe schilderslaag wilt geven, dan zal het plafond eerst vlak of egaal gemaakt moeten worden. Onze stukadoors zullen alle oneffenheden moeten wegwerken met de hand, wat veel tijdrovender is dan met een spuitmachine. De prijzen voor sausklaar stucwerk liggen hierdoor een stukje hoger dan dat van spuitwerk.

plafond-stucen-kosten
Muren/plafond stucen

Kunt u zelf een plafond stucen?

Helaas is het zelf stucen van een plafond niet een makkelijke klus en zeker niet als het uw eerste stucklus betreft. Het stucen van een plafond is fysiek zwaar werk en is wat ons betreft ook niet weggelegd voor een doorgewinterde doe-het-zelver. Het stucen van een plafond is continu boven uw macht werken, waardoor schouders en nek het zwaar krijgen.

Uw plafond laten stucen is een klus die de Stucadoor-Expert graag voor u verzorgt. Door een plafond te laten stukadoren, kunt u zelf de uitstraling kiezen. Wij beschikken over gediplomeerde collega’s, die precies volgens uw wensen stukadoren.

Het voordeel van plafonds en muren stucen is dat u kunt kiezen voor de afwerking: glad, met reliëf, met een patroon of grof. U kiest voor de stijl die het beste bij u en uw kamer(s) past. Een ander voordeel is dat u na het stucen kunt kiezen voor een kleur, een gestuct plafond is namelijk te schilderen of te spuiten.

Dit is ook handig als na een aantal jaren vies is geworden of is verkleurd, u kunt het opnieuw (laten) spuiten of schilderen.

glad-stucwerk
Glad en strak gestukadoorde woning in Amsterdam

Plafond stucen in een nieuwbouw woning

In nieuwbouwwoningen en appartementen zijn de plafonds vaak van kanaalplaten of brede vloerplaten. Wanneer deze gebruikt zijn, heeft een plafond vaak een v-naad erin. Deze platen worden door de bouwer van het project vaak afgewerkt met spackspuitwerk. Dit is een witte afwerking met een korrel erin. Wanneer u een andere afwerking op het plafond wenst, is het verstandig om dit werk te laten vervallen. Hiermee kunt u geld besparen.

Veel mensen willen zowel de plafonds als de wanden glad laten stucen in een nieuwbouw woning. Dit ziet er namelijk strak en luxe uit. Wanneer dit de opdracht is vullen wij de v naden op met stucwerk en vervolgens maken wij zowel de wanden als plafond glad met een pleisterlaag.

Soorten stucwerk plafond

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw plafond af te werken, zo kunt u het glad laten stukadoren of met een lichte structuur. Hieronder vindt u een beknopt overzicht van de meest gekozen stucwerken voor op een plafond.

Glad stucwerk

Tegenwoordig wordt voor strak en modern stucwerk gekozen in combinatie met het afspuiten met latexverf. Dit geeft visueel meer ruimte in de woning en biedt een luxe uitstraling.

Spackspuiten

Een goedkope optie voor het laten stucen van het plafond is spack spuiten. Spack is een witte gespoten plafondafwerking die een structuur achterlaat. De eerste laag die wordt aangebracht is wit en geheel vlak. De tweede laag is een korrel laag. Spack kan gespoten worden in iedere gewenste kleur.

Sierpleister

Sierpleister is een afwerking die zowel op wanden als op plafonds gebruikt kan worden. Sierpleister is een verzamelnaam van verschillende pleisterlagen met een sierlijk uiterlijk. De meest voorkomende sierpleister op plafonds is een spachtelputz. Andere mogelijk sierpleisters op een plafond zijn granol en rustiekputz.

Sierlijsten en ornamenten

Ook bestaat de mogelijkheid om op plafonds andere versieringen te plaatsen. Denk hierbij aan sierlijsten en ornamenten, welke in diverse vormen verkrijgbaar zijn. Ook de Stucadoor-Expert biedt deze service aan.

Ontvang de scherpste m2 prijzen

Wilt u uw plafond laten stucen en zoekt u daarvoor een betrouwbare, erkende en voordelige stukadoor? Neem dan direct contact met ons op. Wij beschikken over veel ervaring en staan u graag te woord voor tips en advies. Wilt u direct een scherpe, vrijblijvende offerte ontvangen? Vraag deze dan direct bij ons aan en wij zullen binnen twee werkdagen met een reactie komen.

Stucadoor Expert

Contact

Stucadoor Expert
Binnen 2 min. geregeld!