Plafond stucen

Zit uw plafond vol met scheuren, vlekken of andere beschadigingen? Laat uw plafond stucen en uw woning komt er weer als nieuw uit te zien!

Ook wanneer u een nieuwbouw appartement of woning heeft en u wilt de lelijke naden uit het ( vaak spackgespoten plafond ) hebben kunt u er voor kiezen om het glad te laten stucen door de Stucadoor Expert voor een zeer scherpe prijs per m2.

Lees hier alle mogelijkheden over het opnieuw laten stucen van uw oude plafond en de m2 prijzen die berekend kunnen worden door een stukadoor.

U bent uiteraard ook in de mogelijkheid om een vrijblijvende stucwerk offerte aan te vragen bij de Stucadoor-Expert.

plafond-stucen

Plafond stucen wat zijn de kosten?

De meeste gestelde vraag over het opnieuw stucen van een plafond is: wat zijn de kosten? Het is lastig om hier een eenduidig antwoord op te geven.

Het is namelijk erg afhankelijk van de ondergrond en het soort stucwerk dat u graag op uw plafond wilt laten aanbrengen.

Hieronder vindt u dan ook een overzicht met de meest gangbare stuc afwerkingen en bijbehorende prijs voor het plafond:

  • Spackspuitwerk plafond: €8 tot €10 per m2
  • Glad stucwerk: €12 tot 22€ per m2
  • Sierpleister: €14 tot 16€ per m2
  • Schuurwerk: €15 tot 20 per m2

De prijzen van stucwerk willen nog wel eens flink verschillen. Hoe dit kan? Allereerst heeft de prijs te maken met de soort stucwerk die u uitkiest.

Als u als voorbeeld kiest voor spuitwerk op uw plafond dan zal deze afwerking sneller worden aangebracht door de stukadoor dan hij de stuclaag traditioneel aanbrengt.

Hierdoor liggen de gemiddelde vierkante meter prijzen dus vaak lager. Ook het huidige oppervlak is bepalend voor de prijs.

Zo hebben sommige ondergronden simpelweg veel meer materiaal nodig om mooi glad te maken en zijn de materiaalkosten dus een stuk hoger.

De dikte is dus bepalend voor de uiteindelijke prijs.

Als u uw plafond een nieuwe schilderslaag wilt geven dan zal het plafond eerst vlak of egaal gemaakt moeten worden. Dit kan als men vraagt om sausklaar stucwerk.

De stucadoors zullen alle oneffenheden moeten wegwerken met de hand dat veel tijdrovender is dan met een spuitmachine.

De prijzen voor sausklaar stucwerk liggen hierdoor een stukje hoger dan dat van spuitwerk.

Waarom een plafond stucen?

Een plafond wordt gestuct om het mooi af te werken. Een plafond is in de meeste gevallen gemaakt van gipsplaten of kanaal platen.

De afwerking van deze 2 materialen is van zichzelf niet mooi. Het stucen van deze ondergronden is de manier om het oppervlak mooi te krijgen.

Een stuclaag maakt het oppervlak namelijk mooi glad of geeft het een structuur naar keuze.

Bovendien is een stuclaag ook de ideale onderlaag om over heen te schilderen. Met een verflaag kan het ook nog eens de kleur krijgen die u precies wilt.

plafond-stucen-kosten

Kunt u zelf een plafond stucen?

Is het stucen van een plafond nou echt zo moeilijk als iedereen zegt? Het antwoord is duidelijk een JA.

Het stucen van een plafond is fysiek zwaar werk en is zelfs niet weggelegd voor een doorgewinterde doe het zelver.

Het stucen van een plafond is continu boven u eigen macht werken waardoor schouders en nek het zwaar te voortduren krijgen.

U kunt onder het stucen niet even een uurtje gaan uitrusten want de gipslaag die is aangebracht die wacht echt niet met drogen.

Bovendien is het glad aanbrengen van een plafond zeer lastig, het is moeilijk om dit echt glad te krijgen.

Zorg er voor dat u niet gefrustreerd raakt en laat deze klus over aan een professioneel stucadoorsbedrijf die ervaring heeft met het stucen van een plafond.

De Stucadoor-Expert is zo een bedrijf dat alle erkenningen heeft en waarvan u zeker weet dat het plafond stucen op een perfecte professionele manier gedaan wordt.

Door een plafond te laten stucadoren, kunt u zelf de uitstraling kiezen. Uw plafond laten stucen is een klus die de Stucadoor-Expert graag voor u verzorgt.

Wij beschikken over gediplomeerde vaklui die precies volgens uw wensen stukadoren.

Het voordeel van muren en plafonds stucen is dat u kunt kiezen voor de afwerking: glad, met reliëf, met een patroon of grof.

U kiest de stijl die het beste bij u en uw kamer(s) past. Een ander voordeel is dat u na het stucen kunt kiezen voor een kleur, een gestuct plafond is namelijk te schilderen of te spuiten.

Dit is ook handig als na een aantal jaren vies is geworden of is verkleurd, u kunt het opnieuw (laten) spuiten of schilderen.

Plafond stucen in nieuwbouw

In nieuwbouwwoningen en appartementen zijn de plafonds vaak kanaalplaten of breedvloerplaten.

Wanneer deze gebruikt worden heeft een plafond een vaak v-naden erin.

Deze platen worden door de bouwer van het project vaak al afgewerkt met spackspuitwerk.

Dit is een witte afwerking met een korrel erin. Wanneer u een andere afwerking op het plafond wilt is het verstandig om dit werk te laten vervallen bij de bouwen, hiervoor krijgt u normaal gesproken geld terug.

Veel mensen kiezen er voor om zowel de plafonds als de wanden glad te laten stucen in een nieuwbouw woning. Dit ziet er namelijk superstrak uit en geeft een erg luxe uitstraling.

Wanneer dit de opdracht is vullen we de v naden met stuc en maken vervolgens zowel de wanden als plafond mooi glad met een pleisterlaag.

Daarna kiezen de meeste mensen ervoor om het geheel met latex te laten spuiten.

Soorten stucwerk plafond

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw plafond te laten afwerken. Zo kunt u deze glad laten stukadoren of met een lichte structuur erin.

Hieronder vindt u een beknopt overzicht van de meest gekozen soorten stucwerk voor op een plafond.

Glad stucwerk

Tegenwoordig word er veelal voor strak en modern stucwerk gekozen in combinatie met het af laten spuiten van latexverf.

Dit geeft visueel meer ruimte in de woning en geeft een wat duurdere look in het algemeen.

Spackspuiten

Een goedkope optie voor het laten stucen van u plafonds is spack spuiten. Spack is een witte gespoten plafondafwerking die een structuur achterlaat.

De eerste laag die word aangebracht is wit en geheel vlak. De tweede laag is de korrel laag die alles afwerkt. Spack kan gespoten worden in ieder gewenste kleur.

Sierpleister

Sierpleister is een afwerking die zowel op wanden als op plafonds gebruikt kan worden.

Dit is ook weer een verzamelnaam van verschillende pleisterlagen met een sierlijk uiterlijk.

De meest gebruikte sierpleister op plafonds is een spachtelputz. Andere mogelijk sierpleisters op een plafond zijn granol en rustiekputz.

Sierlijsten en ornamenten

Daarnaast wordt op de plafonds vaak gebruik gemaakt van andere versieringen om het plafond zo fraai mogelijk te krijgen.

Er zijn verschillende vormen en afwerkingen voor deze lijsten en ornamenten.

Enkele mogelijkheden van de Stucadoor-Expert voor het stucen van het plafond zijn bijvoorbeeld sierlijsten plafond of Ornamenten plafond.

Plafond laten stucen door de stukadoor

Het stucen van een plafond zal er altijd simpel uitzien als u een professionele stucadoor aan het werk ziet.

Maar in tegendeel is het gigantisch moeilijk om de specie op het plafond te krijgen.

Nadat het stucwerk is aangebracht heeft u maar een bepaalde droogtijd.

Bent u dus niet snel genoeg dan kunt u het plafond niet eens meer afwerken en kan u een stucadoorsbedrijf gaan bellen dit te gaan oplossen.

Ontvang de scherpste m2 prijzen

Wilt u uw plafond laten stucen en zoekt u daarvoor een betrouwbare, erkende en voordelige partner? Neem dan contact op met de Stucadoor-Expert.

Wij beschikken over zeer veel ervaring en staan u graag bij met tips en advies. Wilt u direct een scherpe, vrijblijvende offerte ontvangen?

Vraag deze dan direct aan en wij komen zo snel mogelijk bij u terug met een aantrekkelijk aanbod.

Wanneer u een offerte aanvraagt voor het stucen van uw plafond reageren we altijd binnen 2 werkdagen.

U heeft dus erg snel duidelijk over de kosten voor het laten stucen van uw plafond.

Vragen & Antwoorden

Wat kost een plafond stucen

prijs stucwerk

Uiteraard bent u benieuwd naar de prijzen voor het stucen van uw plafond. Leest u hier alle stuc mogelijkheden en vraag voor uw exacte prijs een offerte hiervoor aan.

Wanneer het plafond stucen?

De meeste mensen die hun plafond laten stucen doen dit nadat ze een ouder of nieuwbouw huis hebben gekocht of als hun plafond vlekken of scheuren vertoond. Bekijk hier alle mogelijkheden qua afwerking.

Stucadoor Expert

Contact

Stucadoor Expert
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!