Spackspuitwerk

Wilt u een nieuwe afwerking op uw muren en plafond voor uw nieuwbouwwoning of bestaande huis? Maar u wilt een muur- of plafondafwerking waarvan de kosten niet al te hoog zijn?

Dan is spackspuiten één van de voordeligste vormen van stucwerk. Spackspuitwerk is de afwerking die standaard op de meeste plafonds in nieuwbouwwoningen wordt gespoten. Het heeft een kleine korrel en wordt met een spackspuitmachine aangebracht door een spackspuiter.

Leest u op deze pagina alles over de prijzen van spackspuitwerk de mogelijkheden en de juiste werkwijze van een spackspuiter.

spackspuitwerk-laten-spuiten
Spackspuitwerk laten spuiten

Spackspuiten prijs

Is uw budget een beetje beperkt maar uw muren en plafonds hebben toch echt een opknapbeurt nodig? Dan zijn er een aantal leuke mogelijkheden met spackspuiten. De spackspuitwerk prijzen beginnen namelijk al vanaf €7 per m2.

Hoe het komt dat de prijzen zo laag zijn is mede door het machinaal aanbrengen van de spack. Door middel van een spack spuitmachine kan er veel meer snelheid gecreëerd worden waardoor het aantal m2 per dag voor de stucadoor verhoogd wordt.

Omdat de spackspuiter hierdoor meer meters per dag kan aanbrengen zal de gemiddelde prijs verlaagd worden en is het spackspuitwerk een zeer voordelige vorm van afwerken van uw muren en plafond.

Spackspuitwerk als wandafwerking is een populaire techniek omdat het 1 van de goedkopere soorten stucwerk is. Bij het spacken van de muren wordt er een pleisterlaag met structuur aangebracht die zo fijn of grof kan zijn als u zelf wilt.

Het is een snelle, eenvoudige, economische maar zeer fraaie oplossing om uw muur van een nieuw uiterlijk te voorzien. Een bijkomend voordeel is dat voor spackspuiten weinig voorwerk nodig is. Voor behandelen en spuiten is in één sessie te doen. Bij de Stucadoor-Expert doen we dit tegen zeer scherpe prijzen.

Ondergronden voorbehandelen

Niet alle ondergronden zijn geschikt om te laten spackspuiten. Waar u rekening mee moet houden is dat een spacklaag vrij dun wordt aangebracht en er niet mee uitgevlakt of egaliseert kan worden.

Hierom is het belangrijk dat de ondergronden zeer vlak en egaal zijn en kunnen eventuele kleine oneffenheden goed weggewerkt worden met deze laag.

Het egaliseren is wel belangrijk om goed uit te voeren, als dit niet goed gebeurt zal het zichtbaar zijn in het eindresultaat. Als de ondergrond niet vlak genoeg is zal er een meslaag aangebracht moeten worden, dit is in feite pleisterwerk.

Wanneer de ondergrond heel erg oneffen is kan het nodig zijn om raapwerk uit te voeren op deze oneffen ondergrond.

Afdekken en afplakken

Bij het spuiten van spack ontstaat er spuitnevel en is het belangrijk dat alle meubels deuren en ramen goed worden afgedekt. Wanneer dit niet gedaan wordt zullen de niet afgeplakte delen ook geraakt worden door de nevel.

Door middel van plastic worden uw ramen dichtgeplakt en op de vloer komt een stucloper te liggen zodat alles na het spuiten schoon achter gelaten kan worden.

Een bespaar tip in deze is dan ook om de stucadoor aan te bieden dit zelf te doen en zo op de kosten van het spackspuitwerk te besparen.

Uitvoering spackspuitwerk

Het daadwerkelijk spuiten van het spackspuitwerk met de hulp van een spack compressor gedaan. Door de spuitkop in te stellen kan er bepaald worden hoe fijn of hoe grof de korrel moet worden.

Sommige mensen vinden een fijne korrel bij spackspuitwerk mooi en andere mensen kiezen weer voor een grovere korrel.

Na het aanbrengen zal het werk moeten drogen. Afhankelijk van de temperatuur en het weer buiten is de droogtijd 1 of 2 dagen.

Hierna kunnen de ruimtes waar het spackspuitwerk is aangebracht in gebruik genomen worden.

Kleurmogelijkheden

Door direct de juiste kleur te kiezen, hoeft u niet later nog eens te schilderen. Dat bespaart, gezien het reliëf in het spuitwerk, veel tijd. De kleuren die gekozen kunnen worden zijn alle RAL en NCS kleuren.

Wij mengen de spackspuit op de exacte kleur die u wilt hebben. Verven is dus niet meer nodig na het aanbrengen van het spackspuitwerk.

De Stucadoor-Expert heeft jarenlange ervaring met spackspuitwerk en beschikt over de beste spackspuiters die werken volgens de laatste technieken en hoogste standaarden.

Bij een nieuwbouwwoning wordt er geadviseerd de eerste 2 jaar te kiezen voor bouwbehang. De nieuwgebouwde woning zal nog gaan werken en door het werken (zetten) kunnen er scheuren ontstaan.

Wat een stukadoor kan doen om scheurvorming te voorkomen is wapenings- gaas aanbrengen in de hoeken van de woning.

Echter wil dit niet altijd de scheurvorming tegen gaan maar dit is het enige wat een stukadoor hier aan kan doen.

Nieuwbouw woningen

Spackspuitwerk is typisch het werk dat men terug vindt op het plafond nieuwbouw woningen en appartementen.

Dit wordt standaard door de bouwer van een nieuwbouwproject aangebracht omdat het erg goedkoop en makkelijk en snel aan te brengen is.

U kunt er voor kiezen om door de Stucadoor-Expert ook de wanden te laten spuiten met spack. Op deze manier is de afwerking van de wanden en en plafonds in uw nieuwbouw woning helemaal gelijk.

Voor- en nadelen

Er zijn uiteraard voor- en nadelen aan het laten spackspuiten in uw woning.

Wanneer u twijfelt over het wel of niet aanbrengen van spackspuitwerk is het belangrijk om de voor- en nadelen te kennen. Hieronder vindt u er een aantal.

Voordelen spackspuitwerk

  • Snel aangebracht
  • Direct op kleur
  • Relatief goedkoop
  • Bruikbaar op plafond in natte ruimtes

Nadelen spackspuitwerk

  • Lastig bij te werken met schade, herstellen is eigenlijk niet mogelijk door de structuur
  • Overschilderen is eigenlijk onmogelijk
  • Veel mensen vinden het niet mooi
spackspuiten
Spackspuit structuur

Het verschil tussen spack en spachtelputz?

In spachtelputz of genoemd sierpleister zit een marmer korreltje (steentjes met verschillende diktes) Deze steentjes zorgen voor de structuur op de wanden.

Spack hierin tegen is een kleiachtige pasta waar de stuctuur van wordt bepaalt door de lucht die in de spackspuitkop wordt toegepast. De afstand en de grootte van de korrels wordt dus met name bepaald door de luchtdruk die uitgeoefend wordt op de nossel van de spuitkop.

In de meeste sierpleisters zitten kwartskorrels (steentjes van diverse grootte) dat de uiteindelijke structuur vormt op de ondergrond. Spack is een gladde pasta waarbij de structuur wordt bepaald door het uit elkaar blazen van het materiaal in de spuitkop.

Goedkoop laten spackspuiten, offerte aanvragen

Bent u benieuwd wat de exacte kosten zijn om uw woning te laten voorzien van spackspuitwerk door een professionele spackspuiter?

Dan kunt u gerust een geheel vrijblijvende offerte aanvragen om de exacte prijzen te ontvangen. Wij zorgen voor een zeer scherpe offerte.

De offerte voor het spackspuitwerk ontvangt u binnen 2 werkdagen na het aanvragen in uw mailbox. Wij kijken vol belangstelling uit naar uw offerte aanvraag.

Vragen & Antwoorden

Wat is de prijs per m² voor het aanbrengen van Spackspuitwerk?

De gemiddelde kosten voor het aanbrengen van spackspuitwerk is mede afhankelijk van de bestaande ondergrond. Leest u hier alles over de kosten.

Kan Spackspuitwerk ook aangebracht worden in mijn nieuwbouwwoning?

soorten-stucwerk

Alles over de mogelijkheden en voordelen van spackspuitwerk in uw nieuwbouwwoning leest u hier!

Stucadoor Expert

Contact

Stucadoor Expert
Binnen 2 min. geregeld!