Latex spuiten

Wilt u uw wanden en plafonds voorzien van een nieuwe verflaag? Denk dan eens aan het spuiten van latexverf in plaats van rollen. Latex spuiten is namelijk de manier om snel, voordelig en streeploos verf aan te brengen op uw wanden of plafonds. Latexspuiters kunnen immers in een dag de gehele woning verven.

Lees op deze pagina alles over latex spuiten en de prijzen per m². Zo vindt u hier informatie over hoe latex spuiten in zijn werk gaat en wat de voor en nadelen zijn van het aanbrengen van latex met een verfspuit (airless spuit).

Latex-spuiten
Latex spuiten

Wat kost latex spuiten per m2?

De gemiddelde m² prijzen van latex spuiten liggen in het algemeen een stuk lager dan die van het ouderwetse rollen met de stok en vachtroller. Het verf spuiten van latex muurverf gaat een stuk sneller en geeft een veel mooier eindresultaat. Het wordt niet alleen egaler, ook laat het geen strepen en banen achter.

De kosten voor het spuiten van latex zijn afhankelijk van de kleur die u kiest. Hoe meer kleuren hoe duurder de m2 prijs zal worden. Bij kiezen van meerdere kleuren zijn wij genoodzaakt de ruimtes iedere keer opnieuw af te plakken. Dit vanwege het feit dat er met latex spuiten veel nevel vrijkomt, het risico is dat de nevel op reeds gespoten oppervlakten neerdaalt.

Als we uitgaan van een standaard kleur zoals wit, zullen de gemiddelde prijzen rond de €6,- tot €7,- per m2 liggen, dit is inclusief de latexverf en de afplak werkzaamheden.

Wat kan er gespoten worden met latexverf?

Latexverf kan op veel ondergronden gespoten worden. Denk hierbij aan stucwerk, gipsplaten, stenen, spachtelputz, of behang. Het mooiste is om latex te spuiten over strak stucwerk. Wanneer u latex spuit over een andere ondergrond die niet zo strak is als een net gestucte wand zal de structuur die eronder zit erg zichtbaar blijven. Met behulp van onze speciale spuitapparatuur is binnen een zeer korte tijd uw woning voorzien van een nieuwe verflaag.

Wat kost het spuiten van muren en plafonds?

Wilt u eens weten wat het spuiten van u muren kan gaan kosten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang de kosten voor het spuiten van uw wanden en plafonds in uw mailbox. Wij hebben veel ervaring als we het hebben over latex spuiten van muren en plafonds.

latexspuiten dunpleister
Latexspuiter van de Stucadoor-Expert

Voor en -nadelen latexverf laten spuiten..

Het grote voordeel van latex spuiten is dat u ervan verzekerd bent dat dit snel gebeurt. Bovendien wordt het oppervlak gelijkmatig bespoten, zo is de dekking overal gelijk en ontstaan er geen kleurverschillen. Ook zult u geen banen zien, iets dat met het rollen van wanden wel gebeurd.

Uiteraard heeft latex verfspuiten ook nadelen. Wij zetten de voor- en nadelen graag voor u onder elkaar:

Nadelen

  • Veel afplakwerk
  • Spuitnevel
  • Schoonmaakwerk

Voordelen

  • Goedkoop
  • Bijna geen structuur
  • Geen strepen of banen
  • Snel klaar
latexverf-spuiten
Latex verf spuiten

Airless machine

Verfspuitmachines bestaan zowel met lucht als zonder lucht. Wij hebben bewust gekozen voor een ‘Airless’ verfspuit systeem. Het voordeel van airless latex spuiten is dat de latex verf veel fijner op de wand gespoten wordt en hierdoor een egaler resultaat biedt dan een verfspuit met een compressor. Dit kan er uitzien alsof er met een kleine korrel gespoten is, zoals bijvoorbeeld ook met spackspuiten gebeurd.

Glad stucwerk spuiten

Het spuiten van latex is in het algemeen vrij makkelijk uit te voeren als dit over glad pleisterwerk (glad stucwerk) moet worden aangebracht. Als de wanden of plafonds structuur hebben, wordt dit een ander verhaal. Structuur op plafonds en muren neemt meer latexverf in gebruik dan een gladde wand. Omdat er kleine gaatjes in de structuur zitten, zal er ongeveer 15% meer verf gebruikt worden. Daarnaast is het egaal aanbrengen van spuitwerk op dit soort wanden en plafonds een stuk lastiger, maar uiteraard wel mogelijk.

goedkoop latex spuiten
Plafonds laten spuiten met verf

Prijzen latex spuiten

De prijzen voor het latex spuiten variëren van €6,- per m2 tot aan €14,- per m2. De prijzen van latex spuiten variëren doordat je verschillende soorten kwaliteit van de verf kan kiezen. In de meeste gevallen kiezen de mensen voor de goedkoopste latex, dit is ook terecht want de goedkoopste latex die wij gebruiken is werkelijk van een zeer goede kwaliteit.

De prijs van een schrob vaste latex is bijvoorbeeld hoger dan die van een normale latex. Ook zijn er hoogglans latexverf soorten die ook weer duurder zijn dan een standaard latex.

Daarnaast zijn de verschillende latex verven ook nog af te werken met een coating. Zo kan er bijvoorbeeld een waterdichte coating over bijvoorbeeld de keukenwand heen gespoten worden. Op die manier is het mogelijk om deze af te nemen en is het niet erg als er vuil op de gestucte gespoten wand komt.

Offerte aanvragen voor latexspuiten

Als u graag wilt weten wat de kosten zullen zijn om uw woning te laten spuiten met latex, kunt u het best een offerte bij ons aanvragen. Probeer in de offerte aanvraag zoveel mogelijk informatie met ons te delen, zodat we maatwerk kunnen leveren. Wij streven er naar binnen twee werkdagen de offerte bij u aan te leveren. Mochten er van ons uit nog vragen zijn, zullen wij eerst contact met u opnemen.

Stucadoor Expert

Contact

Stucadoor Expert
Binnen 2 min. geregeld!