Latex spuiten

U wilt u wanden en plafonds voorzien van een nieuwe verflaag? Denk dan eens aan het voordelig spuiten van latexverf in plaats van rollen! Latex spuiten is namelijk de manier om snel en goedkoop en een streep loze manier verf aan te brengen op zowel muren als plafonds.

Omdat deze manier van een woning schilderen erg voordelig is en snel gaat is het erg populair in nieuwbouwwoningen, latexspuiters kunnen immers in 1 dag de gehele woning verven. Maar ook het verven van wanden of plafonds in kleinere aantallen is natuurlijk mogelijk.

Lees op deze pagina alles over latex spuiten en de prijzen per m².

Zo vindt u hier informatie over hoe latex spuiten in zijn werk gaat en wat de voor en nadelen zijn van het aanbrengen van latex met een verfspuit. ( airless spuit )

Latex-spuiten
Latex spuiten

Wat kost latex spuiten per m2?

De gemiddelde m² prijzen van latex spuiten liggen in het algemeen een stuk lager dan die van het ouderwetse rollen met de stok en vachtroller.

Het verf puiten van latex muurverf gaat een stuk sneller en geeft een veel mooier eindresultaat dan u gewend bent van het rollen van van muren en plafonds. Het wordt niet alleen maar egaler ook zijn strepen en banen in de muren of plafonds zult u niet zien.

De kosten van het spuiten van latex zijn afhankelijk van de kleuren die u kiest. Hoe meer kleuren hoe duurder de m2 prijs zal worden. Bij meerdere kleuren zal uw de kamers elke keer opnieuw moeten worden afgeplakt.

Dit is vanwege het feit dat er met latex spuiten veel nevel vrijkomt, het risico is dan dat deze nevel op reeds gespoten oppervlakten neerdaalt.

Als we uitgaan van een standaard kleur zoals wit zullen de gemiddelde prijzen rond de €6,- tot €7,- per m2 liggen dit is inclusief de latexverf en alle af plak werkzaamheden en wordt er 2 keer gespoten om een goed dekkende verflaag te creëren.

Wat kan er gespoten worden met latexverf?

Latexverf kan op veel ondergronden gespoten worden. Denk hierbij aan stucwerk, gipsplaten, stenen, spachtelputz, of behang.

Het mooiste  latex spuiten over nieuw en glad stucwerk. Omdat bij het spuiten geen structuur achter blijft zal het eindresultaat echt super strak en glad worden.

Wanneer men latex spuit over een andere ondergrond die niet zo strak is als een net gestucte wand zal de structuur die eronder zit erg zichtbaar blijven. Wij hebben veel ervaring als we het hebben over latex spuiten van muren en plafonds.

Met behulp van onze speciale spuitapparatuur is binnen een zeer korte tijd uw woning voorzien van een nieuwe verflaag.

Wilt u eens weten wat het spuiten van u muren kan gaan kosten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang de kosten voor het spuiten van uw wanden en plafonds in uw mailbox.

latexspuiten dunpleister
Latexspuiter van de Stucadoor-Expert

In plaats van rollen latex spuiten!

Het grote voordeel van latex spuiten is dat u ervan verzekerd bent dat dit snel gebeurt. Bovendien wordt het oppervlak gelijkmatig bespoten, zo is de dekking overal gelijk en ontstaan er geen kleurverschillen.

Ook zult u geen banen zien, iets dat met het rollen van wanden wel gebeurd. Latexverf spuiten is ook iets dat u zelf zou kunnen doen, maar het dient wel goed te gebeuren en u dient in het bezit te zijn van een spuit.

Deze spuiten zijn zeer kostbaar en de goedkopere exemplaren bieden doorgaans niet die kwaliteit waarnaar u op zoek bent.

Voor en -nadelen latexverf laten spuiten..

Uiteraard heeft latex verfspuiten zijn voor- en nadelen. We zullen deze even onder elkaar zetten zodat u een overweging kunt maken:

Nadelen

  • Veel af plakwerk
  • Spuitnevel
  • Schoonmaakwerk

Voordelen

  • Goedkoop
  • Bijna geen structuur
  • Geen strepen of banen
  • Snel klaar
latexverf-spuiten
Latex verf spuiten

Wij gebruiken een airless machine

Verfspuiten bestaan zowel met lucht als zonder lucht. Wij hebben bewust gekozen voor een airless verfspuit systeem. Het voordeel van airless latex spuiten is dat de latex verf veel fijner op de wand gespoten wordt en dus een egaler resultaat dan een verfspuit met een compressor.

Latex verfspuiten die met lucht worden aangedreven zorgen voor minder strak resultaat. Dit kan er uitzien alsof er met een kleine korrel gespoten is, zoals bijvoorbeeld ook met spackspuiten gebeurd.

Glad stucwerk spuiten

Het spuiten van latex is in het algemeen vrij makkelijk uit te voeren als dit over glad pleisterwerk ( glad stucwerk ) moet worden aangebracht. Als de wanden of plafonds structuur hebben word dit een heel ander verhaal.

Structuur op plafonds en muren zal veel meer latexverf gebruiken dan een gladde wand. Omdat er kleine gaatjes in de structuur zitten zal dit zo’n 15 % meer verf gaan kosten.

Ook is het egale aanbrengen van spuitwerk op deze wanden en plafonds een stuk lastiger.

Uiteraard is het voor ons wel mogelijk om met onze airless verfspuit ook wanden en plafonds met structuur te spuiten.

Muren spuiten

Wilt u uw muren opnieuw laten schilderen met latex muurverf? Maar u heeft geen tijd en zin om dit zelf te gaan doen? Dan is het inhuren van een latexspuiter een zeer goede en goedkope oplossing om zo uw muren weer als nieuw te krijgen in de desbetreffende kleur.

Een compleet huis laten spuiten met latex muurverf kan al in een dag inclusief het afplakken van uw gehele huis.

goedkoop latex spuiten
Plafonds laten spuiten met verf

Plafonds spuiten

Zijn uw plafonds in uw woonkamer, slaapkamers of keuken vergeeld? En u vind het te zwaar werk om zelf aan de slag te gaan met latexverf?

Laat dan de latexspuiter uw plafonds opnieuw spuiten voor een zeer voordelige prijs per vierkante meter.U kunt er altijd voor kiezen om uw muren zelf te schilderen om zo het kostenplaatje te drukken.

Echter is latexspuiten van een gehele woning in sommige gevallen zo goedkoop dat het niet de moeite is om hier zelf aan te beginnen.

Prijzen latex spuiten

De prijzen van latex spuiten variëren van €6,- per m2 tot aan €14,- per m2. Hoe dit komt? De prijzen van latex spuiten variëren omdat je natuurlijk verschillende soorten van kwaliteit van de verf kan kiezen. Zo is een bus verf van €25,- voor 10 liter niet te vergelijken met een bus van €160,- per 10 liter.

In de meeste gevallen kiezen de mensen voor de goedkoopste latex, dit is ook terecht want de goedkoopste latex die wij gebruiken is werkelijk van een zeer goede kwaliteit.

De prijs van een schrob vaste latex is bijvoorbeeld hoger dan die van een normale latex. Ook zijn er hoogglans latexverf soorten die ook weer duurder zijn dan een standaard latex.

En wanneer er een kleur gemengd moet worden zal daar ook een kleine toeslag van €1,- per m2 berekend moeten worden omdat het mengen van kleuren nu eenmaal geld kost.

Daarnaast zijn de verschillende latex verven ook nog af te werken met een coating. Zo kan er bijvoorbeeld een waterdichte coating over bijvoorbeeld de keukenwand heen gespoten worden.

Op die manier is het mogelijk om deze af te nemen en is het niet erg als er vuil op de gestucte gespoten wand komt.

Offerte aanvragen voor latexspuiten

Als u graag wilt weten wat de kosten zullen zijn om uw woning te laten spuiten met latex kunt u het best een offerte aanvragen.

Probeer in de offerte aanvraag zoveel mogelijk informatie met ons te delen zodat we op een correcte manier een offerte voor het latex spuiten kunnen opstellen.

Wij zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw offerte aanvraag. In de meeste gevallen zullen wij dit doen met een offerte met daarop een prijs gespecificeerd.

Mochten er van ons uit nog vragen zijn aangaande de offerte aanvraag voor het latex spuiten zullen we contact met u opnemen.

Stucadoor Expert

Contact

Stucadoor Expert
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!