Badkamer stucen

Heeft u genoeg van uw badkamertegels en wilt u wel eens iets anders?

Dan heeft u er vast wel eens over nagedacht de badkamer te laten stucen in plaats van te laten tegelen?

Stucwerk in de badkamer kan namelijk relatief eenvoudig zorgen voor een totaal andere look. Het badkamer stucen is echter een specialistische klus en men moet de juiste materialen gebruiken voor deze klus.

Wij hebben alle kennis en ervaring in huis die nodig is om badkamer wanden en plafonds goed te stucen zodat alles voor lange tijd bestendig is tegen het vocht in de badkamer.

Het belangrijkste is namelijk dat de de stuclaag niet gaat scheuren zodat de stuclaag daadwerkelijk waterdicht blijft.

Leest u snel alles over de m2 ( vierkante meter prijzen ) voor het nieuwe stucwerk in uw kleine of grote badkamer.

badkamer-stucen

Badkamer stucen kosten

De kosten van het stucen van een kleine of grote badkamer zijn voornamelijk afhankelijk van welke methode en materialen de stucadoor gaat toepassen.

Deze keuze wordt uiteraard door u zelf gemaakt, maar wij zullen desgewenst en waar nodig u adviseren om zo de juiste keuze te maken.

Hieronder ziet u de verschillende opties die mogelijk zijn met het badkamer stucen. Ook vindt u hierbij de bijbehorende kosten voor deze methode.

Als ondergrond adviseren wij altijd om een cementgebonden stuclaag te kiezen. Dit is een kalk-cementspecie die geschikt is voor natte ruimtes.

Het is in theorie ook mogelijk om de goedkope standaard gips stuclaag te gebruiken. Dit materiaal is echter kwetsbaarder voor vocht dat door de toplaag heen komt.

De genoemde prijzen zijn indicatieve prijzen en kunnen in werkelijkheid lager of hoger uitvallen afhankelijk van de huidige staat van de ondergrond.

Badkamer stucen met Betonlook

De stuclaag kan afgewerkt worden met een betonlook laag. Dit is een bepaalde afwerking die het uiterlijk van een beton ondergrond heeft.

Het aanbrengen van deze betonlook neemt een aantal dagen in beslag, dat is ook ook de reden dat de prijzen voor deze afwerking relatief hoog zijn.

Over deze laag wordt een 2 componenten coating gesmeerd die ervoor zorgt dat het geheel waterdicht is.

Het is daarom van het grootste belang dat deze 2 componentenlaag goed en grondig wordt aangebracht. Dit is een echte specialistenklus die u het best over kunt laten aan de experts van de Stucadoor-Expert.

De prijzen voor deze stuc afwerking in de badkamer liggen tussen de €80 en €160 per m2, dit is exclusief de btw. Afhankelijk van de huidige ondergrond en de exacte soort betonlook die u wilt wordt de prijs bepaald.

soorten stucwerk

Stucwerk met coating

Ook kan er over de stuclaag een coating gesmeerd worden. Hiervoor wordt eigenlijk altijd een epoxylaag (ook wel pu coating genoemd) gebruikt.

Dit is een keiharde coating die ook nog eens waterdicht is. Dit is dus zeer goed geschikt voor het afwerken van gestucte badkamer wanden.

Het aanbrengen van de coating is eventueel iets dat u zelf kunt doen. We raden wel aan om dit te laten doen, net als bij de betonlook is het erg belangrijk dat deze laag grondig en nauwkeurig wordt aangebracht.

De prijs voor het laten afwerken met een PU coating ligt tussen de €35 en €40 per m2.

De prijs voor het aanbrengen van de stuclaag is afhankelijk van het feit of er een cement gebonden laag of een normale gips stuclaag gebruikt wordt. Cement gebonden stucwerk kost ongeveer €30 per m2 en een normale stuclaag rond de €10.

Schrobvaste latex

De methode die in theorie ook moet werken maar die wij altijd zullen afraden is het gebruiken van een schrobvaste latex.

Dit is een soort latex die in principe waterdicht is en dus gebruikt kan worden in de natte ruimtes.

De ervaring leert echter dat deze latex na verloop van tijd slijt en dus water gaat doorlaten.

Mocht u ondanks deze waarschuwing toch deze methode willen gebruiken om de badkamer te stucen zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten.

Het is hier wel belangrijk dat er een klasse 1 schrobvaste latex wordt gebruikt. Dit is de enige kwaliteit die geschikt is voor afwerking in een badkamer.

De kosten voor deze afwerking zijn ongeveer €25 per m2.

Overige eventuele kosten

Daarnaast zijn de kosten nog afhankelijk van de staat van de ondergrond.

Soms zijn de ondergronden zo slecht dat er wel 3 tot 6 cm gips specie moet worden aangebracht om de wanden weer geheel waterpas te kunnen krijgen.

Als de wanden van de badkamer bros zijn en afbrokkelen is het misschien wel verstandiger een voorzet wand neer te zetten.

In dit geval zal het stukadoorswerk veel dunner gesmeerd hoeven te worden en gaan de m2 prijzen voor het stucen van de badkamer erg naar beneden.

badkamer-laten-stucen

Douche tegelen & de rest stucen

Vaak raden we aan om de ruimte in douche zelf wel te betegelen. Dit heeft er mee te maken dat tegels toch beter geschikt zijn om een waterdichte wand mee te maken.

De rest van de wanden in de badkamer kunnen we dan wel stucen en afwerken met het product van uw keuze.

Zeker in nieuwbouwwoningen waar het risico op scheuren door de zetting van het gebouw groot is, raden we dit aan.

Scheuren door zetting van een woning zijn namelijk niet tegen te gaan met een stuclaag, de krachten die vrijkomen zijn simpelweg veel te groot.

Stucwerk in andere ruimtes

Wij geven natuurlijk niet alleen maar informatie over het stukadoren van een badkamer.

Wij kunnen u veel meer informatie geven over verschillende soorten stucwerk maar ook de garantie die gegeven wordt op het stukwerk van uw woning. Lees hieronder de pagina’s met meer informatie voor u.

Soorten stucwerk    Plafondafwerkingen     Wandafwerkingen

Offerte badkamer laten stucen

Wilt u ook uw badkamer laten stucen maar heeft u nog niet precies een idee hoe het moet gaan worden? Wij staan u graag bij met suggesties, informatie en advies.

Ook kunt u bij ons gemakkelijk een vrijblijvende offerte aanvragen om de badkamer te laten stucen.

U heeft dan binnen 2 werkdagen duidelijkheid over de kosten voor het laten stucen van uw badkamer.

Ook raden we u aan om dezelfde offerte aanvraag bij andere bedrijven neer te leggen.

Op deze manier zult u ontdekken dat u bij de Stucadoor-Expert voor de badkamer stucen uiterst voordelig uit bent.

De ervaring leert dat wij deze klus zeer goedkoop kunnen uitvoeren in vergelijking met andere stukadoorsbedrijven.

En dit doen we natuurlijk zonder de kwaliteit er onder te laten lijden.

Vragen & Antwoorden

Hoe duur is het om een badkamer te laten stucen?

prijs stucwerk

De kosten om een badkamer te laten stukadoren variëren door de laag dikte. Lees op deze pagina de exacte prijzen van stucwerk.

Badkamer stucen met welke materiaal?

NOA garantie

Als men een badkamer laat stukadoren kan men het beste een cementgebonden materiaal gebruiken. Dit is beter bestand tegen water en vocht dan een gips gebonden materiaal. Lees hier meer…

Wat kost een badkamer stucen?

De prijs is afhankelijk van de methode en het materiaal dat de stucadoor gebruikt. Lees hier alle kosten en mogelijkheden…

Stucadoor Expert

Contact

Stucadoor Expert
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!