Badkamer stucen

Heeft u genoeg van uw badkamertegels in uw badkamer of doucheruimte? En overweegt u de badkamer te laten stucen in plaats van te laten tegelen? Dan bent u bij Stucadoor Expert op het juiste adres.

Stucwerk in de badkamer kan relatief eenvoudig zorgen voor een totaal andere look, het is hygiënischer en blijft langer mooi. De badkamer stucen is echter wel een specialisme en hiervoor dienen de juiste materialen te worden gebruikt om zowel de wanden als vloer waterdicht te houden en een mooi en strak resultaat te krijgen, maar ook te behouden.

badkamer-stucen
Badkamer met betonlook

Onze kennis en ervaring

Stucadoor Expert heeft de kennis en ervaring in huis die nodig is om een badkamerwand en plafond zo te stucen dat deze bestendig is tegen het vocht in uw badkamer. Een belangrijk element is dat de stuclaag niet gaat scheuren. Gebeurt dit wel, dan is uw stucwerk niet meer waterdicht.

Wilt u weten wat de prijzen zijn voor het stucen van uw badkamer? Dan verwijs ik uw graag naar de m² prijzen (vierkante meter prijzen) voor het nieuwe stucwerk in uw kleine of grote badkamer, welke u hieronder terug kunt vinden.

Soorten stucwerk voor badkamer

Badkamers zijn in het algemeen vochtig, het is daarom van belang dat er met een cementgebonden product wordt gewerkt. Een badkamer zonder tegelwerk is prachtig en strak, mits het juiste materiaal wordt aangebracht. Maar welk materiaal kan er dan op de muren van de badkamer worden aangebracht? Hieronder treft u een overzicht van de juiste producten om in een badkamer te gebruiken:

  • Betonlook (betonstuc)
  • Tadelakt
  • Microcement
  • Beton Ciré

Prijzen badkamer stucen

De kosten voor het stucen van een kleine of grote badkamer zijn voornamelijk afhankelijk van welke methode en materialen de stucadoor gaat gebruiken. Deze keuze van materiaal is aan u, maar Stucadoor Expert adviseert u graag om zo samen de juiste keuze te maken voor uw situatie.

Er is echter wel een nadeel aan het stucen van uw badkamer en dat is de prijs. De kosten voor het stucen van een badkamer liggen verhoudingsgewijs hoger dan het betegelen van een badkamer. Houd rekening met prijzen vanaf €100,- tot wel €220,- per vierkante meter.

Een calculatie van de totale kosten is afhankelijk van de oppervlakte en het soort stucwerk wat u laat aanbrengen. Hieronder ziet u de prijzen van de verschillende stucwerken.

Soort stucwerk badkamerGemiddelde m2 prijzen
Tadelakt stucwerkVanaf € 150,-
Beton Cire stucwerkVanaf € 150,-
Sausklaar stucwerk (waterdicht)Vanaf € 50,-
Microbeton Vanaf € 150,-
Glad stucen badkamer plafondVanaf € 22,-
BetonlookVanaf € 150,-
Uitvlakken wanden badkamerVanaf € 30,-

De ondergrond van uw badkamer

Als ondergrond adviseren wij om een cementgebonden stuclaag te kiezen. Dit is een kalk-cementspecie die geschikt is voor natte ruimtes.

Het komt in de praktijk voor dat er gipsgebonden materialen worden gebruikt in een badkamer of douche, echter raden wij dit ten zeerste af. Dit gipsgebonden materiaal is kwetsbaar voor vocht en zal met de tijd door de toplaag heen komen en verzepen.

De eerder genoemde prijzen zijn indicatieve prijzen en kunnen in werkelijkheid lager of hoger uitvallen afhankelijk van de huidige staat van de ondergrond. Laat daarom altijd een offerte op maat maken.

badkamer stucen kosten
Badkamer met cementgebonden product glad gepleisterd

Badkamer stucen met betonlook

Een badkamer laten stucen met betonlook is tegenwoordig populair. Het geeft een industriële look en laat de ruimte groter lijken. De afwerking met betonlook of beton Cire is een afwerking die het uiterlijk van een betonnen ondergrond heeft.

Het aanbrengen van betonlook in de badkamer neemt een aantal dagen in beslag. Dat is een van de reden dat de m2 prijzen voor deze afwerking hoger zijn. Nadat de betonlook afwerking is aangebracht, zal deze na droging worden geschuurd en in 2 of 3 lagen worden afgewerkt in een twee componenten coating voor een waterbestendig eindresultaat.

Het is van belang dat deze twee componentenlaag goed en grondig wordt aangebracht. Dit is een specialisme die u het best kunt over laten aan de stucadoors van de Stucadoor Expert.

De prijzen voor deze stuc afwerking in de badkamer liggen tussen de €150,- en €220,- per m2, dit is exclusief de btw. De calculatie is afhankelijk van de huidige ondergrond en de soort betonlook die u wilt.

badkamer met betonlook
Badkamer met lichte kleur betonlook

Waterdichte PU coating

Wilt u uw badkamer super strak laten stucen? Ook dit kan bij de Stucadoor Expert. Echter zal hiervoor een waterdichte coating worden aangebracht. Wij gebruiken hiervoor een epoxylaag (ook wel Pu-coating genoemd) gebruikt. Dit is een harde coating die ook nog eens waterdicht is. Dit is zeer geschikt voor het afwerken van gestucte badkamer wanden.

Het aanbrengen van deze coating is iets dat u eventueel zelf kunt doen. Echter adviseren wij om dit vakkundig te laten uitvoeren. Het is net als bij betonlook belangrijk dat deze laag grondig en nauwkeurig wordt aangebracht.

De prijs voor het laten afwerken met een waterdichte PU coating ligt tussen de €60,- en €80,- per m2. De prijs voor het aanbrengen van de stuclaag is afhankelijk van of er een cement gebonden laag of een normale gips stuclaag gebruikt wordt ( ons advies is cementgebonden ). Cement gebonden stucwerk kost ongeveer €40,- per m2 en een normale stuclaag rond de €20,-. per m2.

Badkamertegels stucen

Als u oude badkamertegels in uw badkamer of douche heeft, dan hoeft u deze niet perse te verwijderen. Er is namelijk een mogelijkheid om over de tegels heen te stukadoren. Als het oude bestaande tegelwerk goed vast zit, dan kunnen de oude tegels worden ontvet en in primer worden gezet. Deze primerlaag zorgt ervoor dat er een goede hechting tussen de tegels en het nieuwe stucwerk komt. Hiermee behoeden wij u van sloopwerk en door deze toepassing kunt u snel uw badkamer weer in gebruik nemen.

over tegels heen stucen
Over tegels heen gestukadoord

Nieuwbouw badkamer

Heeft u een nieuwbouwwoning gekocht? En wilt u de badkamer in uw nieuwbouwwoning niet laten betegelen? Dan kunnen onze stukadoors uw badkamer glad stucen of met een betonlook afwerken. Een badkamer stucen in een nieuwbouwwoning heeft verschillende voordelen. Zo zijn nieuwbouwbadkamers maar gedeeltelijk betegeld of zelfs helemaal niet.

U kunt een keuze maken om de badkamer glad te laten stucen en vervolgens te laten sausen, maar een strakke betonlook afwerking is natuurlijk ook mooi.

Wilt u graag weten wat een nieuwbouwbadkamer laten stucen kost? Vraag dan vrijblijvend een prijsindicatie aan.

Overige kosten

Naast de standaard m2 prijzen, zijn de kosten ook afhankelijk van de staat van de ondergrond. Soms zijn de ondergronden zo slecht dat er wel 3 tot 6 cm specie moet worden aangebracht om de wanden weer geheel waterpas en haaks te kunnen krijgen.

Als de wanden van de badkamer broos zijn en afbrokkelen is het misschien wel verstandiger een voorzet wand neer te zetten. In dit geval zal het stukadoorswerk veel dunner gesmeerd worden en gaan de m2 prijzen voor het stucen van de badkamer naar beneden.

badkamer-laten-stucen
Badkamer laten stucen

Voordelen badkamer stucen

Een van de nieuwste trends van het moment is een badkamer voorzien van stucwerk in plaats van tegelwerk. Als u kiest voor stucwerk in uw badkamer dan kiest u voor een strak en naadloos eindresultaat wat ook nog eens een stuk hygiënischer is.

Een groot voordeel van stucwerk in een badkamer is dat er geen naden en voegen aanwezig zijn. De kans op schimmels is kleiner doordat de muren in de badkamer makkelijk te reinigen zijn met een schoonmaakmiddel. Het stucwerk is afgewerkt met een twee componenten epoxylaag zodat alle schoonmaakmiddelen gebruikt kunnen worden.

Wij geven natuurlijk niet alleen maar informatie over het stukadoren van een badkamer. Ook kunnen wij u meer informatie geven over verschillende soorten stucwerk, maar u ook informeren over garanties die gegeven worden op het stukwerk van uw woning. Hieronder de pagina’s met meer informatie voor u.

Soorten stucwerk    Plafondafwerkingen     Wandafwerkingen

Een combinatie van tegelen en stucen

In sommige gevallen raden wij toch aan de douchehoek te betegelen. Waarom? Sommige mensen zeker met kleine kinderen beschadigen de wanden sneller dan andere doen. Als een wand beschadigt, dan is deze ook niet meer waterbestendig en zal op den duur voor problemen zorgen.

Wij raden dan aan om de inloopdouche met tegels te voorzien. Tegels op de muur in de douchruimte zullen niet zo snel beschadigen als het stucwerk.

De rest van de wanden in de badkamer kunnen dan wel worden gestuct en worden afgewerkt met een product naar uw keuze. Ook in nieuwbouwwoningen waar het risico op scheuren groot is, door de zetting van het gebouw, raden we dit aan. Scheuren door zetting van een gebouw zijn namelijk niet tegen te gaan met een stuclaag, de krachten die vrijkomen zijn te groot voor dit materiaal.

Offerte aanvragen badkamer laten stucen

Wilt u ook uw badkamer laten stucen maar heeft u nog niet precies een idee hoe het moet gaan worden? Wij adviseren u graag persoonlijk, met onze expertise is het ontwerp dichtbij.

Ook kunt u bij ons gemakkelijk een vrijblijvende offerte aanvragen om de badkamer te laten stucen. U heeft dan binnen 2 werkdagen duidelijkheid over de kosten. Echter raden wij u aan om dezelfde offerte aanvraag bij andere bedrijven neer te leggen. Op deze manier zult u ontdekken dat u bij de Stucadoor Expert voor de badkamer stucen voordelig uit bent.

De ervaring leert dat wij deze klus zeer voordelig kunnen uitvoeren in vergelijking met andere stukadoorsbedrijven.

Vragen & Antwoorden

Hoe duur is het om een badkamer te laten stucen?

prijs stucwerk

De kosten om een badkamer te laten stukadoren variëren en heeft te maken met verschillende aspecten. De prijs is afhankelijk van het aantal m2, ondergrond en soort stucwerk. Lees op deze pagina de exacte prijzen van stucwerk.

Badkamer stucen met welke materiaal?

NOA garantie

Als men een badkamer laat stukadoren kan men het beste een cementgebonden materiaal gebruiken. Dit is beter bestand tegen water en vocht dan een gips gebonden materiaal. Lees hier meer…

Wat kost een badkamer stucen?

De kosten om een badkamer te laten stukadoren variëren en heeft te maken met verschillende aspecten. De prijs is afhankelijk van het aantal m2, ondergrond en soort stucwerk. Lees hier alle kosten en mogelijkheden…

Stucadoor Expert

Contact

Stucadoor Expert
Binnen 2 min. geregeld!