Badkamer stucen

Heeft u genoeg van uw badkamertegels in uw badkamer of doucheruimte? Dan kunt u is overwegen de badkamer te laten stucen in plaats van te laten tegelen?

Stucwerk in de badkamer kan namelijk relatief eenvoudig en zorgen voor een totaal andere look. De badkamer stucen is echter een specialistische klus en men moet de juiste materialen gebruiken om de wanden en vloer waterdicht te houden.

Wij hebben alle kennis en ervaring in huis die nodig is om badkamer wanden en plafonds goed te stucen zodat alles voor lange tijd bestendig is tegen het vocht in de badkamer.

Het belangrijkste is namelijk dat de de stuclaag niet gaat scheuren zodat de stuclaag daadwerkelijk waterdicht blijft. Leest u snel alles over de m² ( vierkante meter prijzen ) voor het nieuwe stucwerk in uw kleine of grote badkamer.

badkamer-stucen
Badkamer stucen met betonlook

Welke soort stucwerk kan er in een badkamer?

Badkamers zijn in het algemeen erg vochtig, het is daarom van groot belang dat er met een cementgebonden product wordt gewerkt. Een badkamer zonder tegels is prachtig mits het juiste materiaal maar wordt aangebracht. Maar welk materiaal kan er dan op de muren van de badkamer worden aangebracht? We zullen u hieronder een overzicht geven van de juiste producten om in badkamers te gebruiken:

  • Betonlook (betonstuc)
  • Tadelakt
  • Microcement
  • Beton Ciré

Badkamer stucen wat zijn de kosten?

De kosten van het stucen van een kleine of grote badkamer zijn voornamelijk afhankelijk van welke methode en materialen de stucadoor gaat toepassen. Deze keuze wordt uiteraard door u zelf gemaakt, maar wij zullen desgewenst en waar nodig u adviseren om zo de juiste keuze te maken.

Een nadeel van een badkamer zonder tegels af te werken is de prijs. De kosten van een badkamer laten stucen liggen namelijk iets hoger dan die van een badkamer te laten betegelen. U kunt gerust rekening houden met prijzen vanaf €100,- tot wel €220,- per vierkante meter.

Een calculatie van de totaalkosten zal grotendeels liggen aan de oppervlakte en het soort stucwerk wat u wilt laten aanbrengen. Hieronder ziet u de verschillende opties die mogelijk zijn met het badkamer stucen. Ook vindt u hierbij de bijbehorende kosten voor deze methode.

Leest u hier wat de verschillende soorten stucwerk in een badkamer per m2 kunnen gaan kosten:

Soort stucwerk badkamerGemiddelde m2 prijzen
Tadelakt stucwerkVanaf € 150,-
Beton Cire stucwerkVanaf € 150,-
Sausklaar stucwerk (waterdicht)Vanaf € 50,-
Microbeton Vanaf € 150,-
Glad stucen badkamer plafondVanaf € 22,-
BetonlookVanaf € 150,-
Uitvlakken wanden badkamerVanaf € 30,-

Ondergrond is zeer belangrijk!

Als ondergrond adviseren wij altijd om een cementgebonden stuclaag te kiezen. Dit is een kalk-cementspecie die geschikt is voor natte ruimtes.

Het komt vaak voor in de praktijk dat er toch gipsgebonden materialen worden gebruikt in een badkamer of douche, echter raden wij dit echt af om te doen. Dit gipsgebonden materiaal is echter kwetsbaarder voor vocht wat met de tijd door de toplaag heen zal komen en zal verzepen.

De genoemde prijzen zijn indicatieve prijzen en kunnen in werkelijkheid lager of hoger uitvallen afhankelijk van de huidige staat van de ondergrond.

badkamer stucen kosten
Badkamer met cementgebonden product glad gepleisterd

Badkamer stucen met Betonlook

Tegenwoordig is een badkamer laten stucen in de betonlook erg populair. Een badkamer stucen in plaatst van tegelen is hygiënischer en blijft veel langer mooi.

De stuclaag kan afgewerkt worden met een betonlook laag of een beton Cire. Dit is een bepaalde afwerking die het uiterlijk van een betonnen ondergrond heeft.

Het aanbrengen van betonlook in de badkamer neemt een aantal dagen in beslag, dat is ook een van de reden dat de m2 prijzen voor deze afwerking relatief hoog zijn. Nadat de betonlook afwerking is aangebracht zal deze na droging geschuurd worden en in 2 of 3 lagen afgewerkt worden in een 2 componenten coating voor een waterbestendig eindresultaat.

Het is daarom van het grootste belang dat deze 2 componentenlaag goed en grondig wordt aangebracht. Dit is een echte specialistenklus die u het best over kunt laten aan de experts van de Stucadoor-Expert.

De prijzen voor deze stuc afwerking in de badkamer liggen tussen de €150,- en €220,- per m2, dit is exclusief de btw. Afhankelijk van de huidige ondergrond en de exacte soort betonlook die u wilt wordt de prijs bepaald.

badkamer met betonlook
Badkamer met lichte kleur betonlook

Strak stucwerk zonder tegels

Wilt u uw badkamer supper strak laten stucen? Ook dit is een mogelijkheid bij de Stucadoor-Expert. Als u graag een strakke badkamer wilt dan kan deze ze gestukadoord worden! Echter zal hiervoor de waterdichte coating moeten worden aangebracht. Wij gebruiken hiervoor altijd een epoxylaag (ook wel Pu-coating genoemd) gebruikt.

Dit is een keiharde coating die ook nog eens waterdicht is. Dit is dus zeer goed geschikt voor het afwerken van gestucte badkamer wanden.

Het aanbrengen van de coating is eventueel iets dat u zelf kunt doen. We raden wel aan om dit te laten doen, net als bij de betonlook is het erg belangrijk dat deze laag grondig en nauwkeurig wordt aangebracht.

De prijs voor het laten afwerken met een waterdichte PU coating ligt tussen de €60,- en €80,- per m2.

De prijs voor het aanbrengen van de stuclaag is afhankelijk van het feit of er een cement gebonden laag of een normale gips stuclaag gebruikt wordt ( ons advies is cementgebonden ). Cement gebonden stucwerk kost ongeveer €40,- per m2 en een normale stuclaag rond de €20,-. per m2.

Kan je over badkamertegels stucen?

Als u oude badkamertegels in uw badkamer of douche heeft dan hoeven deze niet perse verwijderd te worden. Er is namelijk een mogelijkheid om over de tegels heen te stukadoren. Maar is een badkamer laten stucen goedkoper dan te laten betegelen? Het antwoordt hierop is” de prijs heeft alles te maken met wat u de badkamer wilt laten stukadoren?”

Als het oude bestaande tegelwerk goed vast zit dan kunnen de oude tegels worden ontvet en in een speciale primer worden gezet. Deze primerlaag zorgt ervoor dat er een goede hechting tussen de tegels en het nieuwe stucwerk komt. Dit scheelt aanzienlijk veel tijd en geld aan sloopwerk. Door deze toepassing kunt u snel uw badkamer weer in gebruik nemen.

over tegels heen stucen
Over tegels heen gestukadoord

Nieuwbouw badkamer met stucwerk

Heeft u een nieuwbouwwoning gekocht? En u wilt de badkamer in uw nieuwbouwwoning niet laten tegelen? Dan kunnen onze stukadoors uw nieuwbouw badkamer glad stucen of met een betonlook afwerken. Een badkamer stucen in een nieuwbouwwoning heeft verschillende voordelen. Zo zijn nieuwbouwbadkamers maar gedeeltelijk betegeld of zelf helemaal niet. Dit scheelt u een hoop tijd aan het verwijderen van het tegelwerk.

In de meeste gevallen is de doucheruimte van standaard tegels voorzien. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat deze niet gestukadoord kan worden. U kunt de gehele nieuwbouw badkamer laten stucen.

U kunt een keuze maken om de badkamer glad te laten stucen en verven, maar een strakke betonlook afwerking is natuurlijk ook prachtig. De gemiddelde kosten van het laten stucen van een badkamer in een nieuwbouwwoning liggen gemiddeld lager dan een badkamer geheel te laten betegelen.

Wilt u graag weten wat een nieuwbouwbadkamer laten stucen kost? Vraag dan vrijblijvend een prijsindicatie aan.

Overige kosten

Daarnaast zijn de kosten nog afhankelijk van de staat van de ondergrond. Soms zijn de ondergronden zo slecht dat er wel 3 tot 6 cm specie moet worden aangebracht om de wanden weer geheel waterpas en haaks te kunnen krijgen.

Als de wanden van de badkamer bros zijn en afbrokkelen is het misschien wel verstandiger een voorzet wand neer te zetten. In dit geval zal het stukadoorswerk veel dunner gesmeerd hoeven te worden en gaan de m2 prijzen voor het stucen van de badkamer erg naar beneden.

badkamer-laten-stucen
Badkamer laten stucen

Waarom je badkamer stucen?

Een van de nieuwste trends van het moment is een badkamer voorzien van stucwerk in plaats van tegels. Als u kiest voor stucwerk in uw badkamer dan kiest u voor een strak en naadloos eindresultaat wat ook nog eens een stuk hygiënischer is.

Een groot voordeel van stucwerk in een badkamer is dat er geen naden en voegen aanwezig zijn. Dus is de kans op schimmels vele malen kleiner. Ook zijn de muren in de badkamer makkelijk te reinigen met een schoonmaakmiddel. Het stucwerk is afgewerkt met een 2 componenten epoxylaag zodat alle schoonmaakmiddelen gebruikt kunnen worden.

Wij geven natuurlijk niet alleen maar informatie over het stukadoren van een badkamer.

Wij kunnen u veel meer informatie geven over verschillende soorten stucwerk maar ook de garantie die gegeven wordt op het stukwerk van uw woning. Lees hieronder de pagina’s met meer informatie voor u.

Soorten stucwerk    Plafondafwerkingen     Wandafwerkingen

Douche tegelen & de rest stucen

In sommige gevallen raden wij toch aan de douchehoek te betegelen. Waarom? Sommige mensen zeker met kleine kinderen beschadigen de wanden sneller dan andere doen. Als een wand beschadigt dan is deze ook niet meer waterbestendig en zal op ten duur voor problemen zorgen.

Wij raden dan aan om de inloopdouche met tegels te voorzien. Tegels op de muur in de douchruimte zullen niet zo snel beschadigen als het stucwerk.

De rest van de wanden in de badkamer kunnen we dan wel stucen en afwerken met het product van uw keuze. Zeker in nieuwbouwwoningen waar het risico op scheuren door de zetting van het gebouw groot is, raden we dit aan.

Scheuren door zetting van een woning zijn namelijk niet tegen te gaan met een stuclaag, de krachten die vrijkomen zijn simpelweg veel te groot.

Offerte aanvragen badkamer laten stucen

Wilt u ook uw badkamer laten stucen maar heeft u nog niet precies een idee hoe het moet gaan worden? Wij staan u graag bij met suggesties, informatie en advies.

Ook kunt u bij ons gemakkelijk een vrijblijvende offerte aanvragen om de badkamer te laten stucen. U heeft dan binnen 2 werkdagen duidelijkheid over de kosten voor het laten stucen van uw badkamer.

Ook raden we u aan om dezelfde offerte aanvraag bij andere bedrijven neer te leggen. Op deze manier zult u ontdekken dat u bij de Stucadoor-Expert voor de badkamer stucen uiterst voordelig uit bent.

De ervaring leert dat wij deze klus zeer goedkoop kunnen uitvoeren in vergelijking met andere stukadoorsbedrijven. En dit doen we natuurlijk zonder de kwaliteit er onder te laten lijden.

Vragen & Antwoorden

Hoe duur is het om een badkamer te laten stucen?

prijs stucwerk

De kosten om een badkamer te laten stukadoren variëren door de laag dikte. Lees op deze pagina de exacte prijzen van stucwerk.

Badkamer stucen met welke materiaal?

NOA garantie

Als men een badkamer laat stukadoren kan men het beste een cementgebonden materiaal gebruiken. Dit is beter bestand tegen water en vocht dan een gips gebonden materiaal. Lees hier meer…

Wat kost een badkamer stucen?

De prijs is afhankelijk van de methode en het materiaal dat de stucadoor gebruikt. Lees hier alle kosten en mogelijkheden…

Stucadoor Expert

Contact

Stucadoor Expert
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!