Gipsplaten stucen

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om gipsplaten af te werken. Gipsplaten stucen is er hier één van.

Op deze pagina geven wij u informatie betreft gipsplaten stucen en de vierkante meter prijzen hiervan.

In onze ogen is stucen de beste en zeker de mooiste manier om gipsplaten netjes en strak af te werken.

De wanden en plafonds kunnen echt heel mooi strak gemaakt worden. Of u nu uw nieuwbouw woning met gipsplaten helemaal wilt stucen of een nieuwe kamertje in een bestaande woning, de Stucadoor Expert voert het voor u uit.

Bij het stucen van gipsplaten is het belangrijk dat de horizontale en verticale naden dicht worden gezet met gaastape.

Dit tape zorgt ervoor dat bij het drogen van het aangebrachte gips de naden niet zullen gaan scheuren.

Nadat de naden zijn afgetapt kunnen er op de uitwendige hoeken hoeklijnen worden aangebracht die wel waterpas gesteld moeten worden.

gipsplaten-stucen
Gipsplaten stucen

Gipsplaten stucen en verven

Vaak denken mensen dat gipsplaten direct geverfd kunnen worden. In principe is dit wel mogelijk maar geeft zeker niet het mooiste resultaat.

Het is veel mooier om de wanden en plafonds van gipsplaten eerst te stucen en dan te schilderen.

Op die manier zorgt u er namelijk voor dat de oppervlakken helemaal glad zijn en dat er dus geen naden in de wanden en plafonds zichtbaar zijn.

Ook de ondergrond onder de verf is mooier en gladder wanneer deze methode gebruikt wordt. Wanneer er namelijk niet gestuct wordt zult u de structuur van de stucplaten erdoorheen zien.

Ook de schroefgaten die gemaakt zijn om de gipsplaat vast te schroeven kun je zien als er niet gestuct wordt over de gipsplaten voordat er geschilderd wordt.

Latex spuiten

Wilt u sneller en goedkoper uw muren of plafonds wit hebben of in een mooie kleur ? Kies dan voor latex verfspuitwerk.

Latex spuiten wordt gedaan met een hogedruk airless verfspuit.

Door de hogedruk wordt de latexverf verneveld op de muren of de plafonds en laat bijna tot geen structuur achter. Latex spuiten gaat relatief snel en is goedkoper dan het ouderwetse rollen met een schapenvacht roller.

De prijzen van latexspuiten beginnen al vanaf 7,- euro per m².

Primer aanbrengen

Er staat veel verwarring over het aanbrengen van een hecht primer. Is dit nu wel nodig of niet? Het verhaal is echter vrij simpel.

Bij echte stucplaten die een breedte hebben van 40 of 60 cm kan er zonder een hecht primer een gipslaag worden aangebracht. Deze platen hebben vaak donker karton papier en zijn echte stucplaten.

De grotere gipsplaten van 1,20 breedte met een licht kartonnen afwerklaag moeten wel voor gestreken worden dit zijn dan ook geen officiële stucplaten!

Er zijn veel mogelijkheden en keuzes tussen stucen van gipsplaten. Zo kan er een afwerking van spackspuiten, gladpleisterwerk of spachtelputz worden aangebracht.

Spackspuiten is een van de goedkoopste vormen van stucwerk. Deze afwerking begint al vanaf 7,- euro per m².

gipsplaten-stucwerk
Gipsplaten stucwerk

Welk materiaal gipsplaten stucen

Er zijn verschillende materialen waar gipsplaten mee gestuct kunnen worden. Wij gebruiken vaak goudband pleister met een voorstrijk ervoor.

Het is ook mogelijk om direct roodband op gipsplaten te gebruiken. Roodband op gisplaten stucen is echter duurder dan voorstrijken en daarna een andere pleister aanbrengen.

Roodband van Knauf op gipsplaten stucen heeft dus wel het voordeel dat er minder voorbereiding nodig is. het glad stucen van een gipsplaat neemt dus minder tijd in beslag wanneer daar roodband voor gebruikt wordt.

Naden vullen gipsplaten

Voor een strak eindresultaat bij gipsplaten stucen zullen wij eerst de naden en schroefgaten dichten met een vulmiddel, soms is het nodig over de dieper liggende uiteinden van de platen wapeningsgaas te plaatsen.

Deze voorbereidingen zijn uiteraard nodig om zorg te dragen voor een goede hechting van het pleisterwerk en om een strak geheel te bereiken.

Het gaas zorgt ervoor dat de kans op scheuren in het stucwerk op de gipsplaten erg verminderd wordt.

Overigens heeft u bij ons de keuze uit diverse soorten materialen, kleuren en afwerkingen.

Gaat u voor een strakke moderne look of gaan uw wensen uit naar het meer traditionele stucwerk zoals reliëf, korrels of wellicht een dessin.

Voor inspiratie kunt u over onze informatieve website surfen.

Verschillende gipsplaten

Er zijn verschillende soorten gipsplaten die allemaal gestuct kunnen worden. De meest gebruikte gisplaten om overheen te stucen zijn:

  • Stucplaten (zijn bruine gipsplaten): hier kan direct overheen gestuct worden.

  • Gewone gipsplaten: dit zijn doorgaans de witte gipsplaten van 60cm breed. Hier kan niet direct overheen gestuct worden. Op deze platen moet voorstrijk gebruikt worden tenzij er roodband gebruikt wordt.

  • Gyproc platen (groene gipsplaten): dit zijn waterafstotende platen. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt wordt in de badkamer. Met voorstrijk kunnen er verschillende pleistersystemen op.

Kosten van een stukadoor

Wat kost een stukadoor en wat zijn normale prijzen die hij kan berekenen? Een Nederlandse stukadoor heeft richt prijzen voor traditioneel stukadoorswerk van 7,- euro per m² tot aan 22,- euro per m².

Deze kosten zijn vaak exclusief de btw die 9% maar ook 21% kan zijn op een nieuw gebouwde woning.

Prijzen voor gipsplaten laten stucen zijn in het algemeen lager doordat het laagje wat moet worden aangebracht veel dunner is dan een traditionele raaplaag.

Gipsplaten stucen prijs

Het stucen van gipsplaten kan verschillende kosten met zich meebrengen. Moeten de platen nog bevestigd worden of is dit al gedaan?

Uiteraard zijn de prijzen afhankelijk van wat voor soort stucwerk u uitkiest. Voor het glad afwerken van strakke wanden kost bij goed gips ongeveer €9,- de meter.

Bij gipsplaten hebben we natuurlijk te maken met naden die gevuld moeten worden, dit kost ongeveer €4,- per strekkende meter.

Door onze jarenlange ervaring met gipsplaten stucen zijn wij een toonaangevend, officieel door de Nederlandse Ondernemersvereniging van Afwerkbedrijven erkend stucbedrijf.

Ons inkoopbeleid staat garant voor zeer voordelige tarieven, telt u daarbij de snelheid op van onze gediplomeerde stucadoors, dan denken wij dat u aangenaam verrast bent als u bekend bent met onze tarieven.

De prijzen van gipsplaten afwerken variëren van 8,- euro per m² tot aan 16,-euro per m². Dit heeft te maken met de laagdikte die moet worden aangebracht op de platen.

Offerte gipsplaten stucen

Vraag via ons online offertesysteem zelf vrijblijvend een prijsopgave aan. Het formulier laat zich makkelijk en snel invullen.

Bij de omschrijving geeft u de maten aan van de stucen wanden en uw keuze qua wandafwerking en/of plafondafwerking van de te stucen gipsplaten.

Vermeldt u alstublieft in de offerteaanvraag zoveel mogelijk informatie zodat wij een goede prijs kunnen maken.

Maximaal 2 werkdagen na uw aanvraag ontvangt u van ons een kostenoverzicht in uw mailbox voor de gipsplaten stucen. U zult zien dat de kosten om dit te laten doen bij de Stucadoor Expert bijzonder scherp zijn.

Vragen & Antwoorden

Wat kost het stucen van gipsplaten?

prijs stucwerk

Voor de kosten die u kwijt bent aan het laten stucen van de aangebrachte gipsplaten verwijzen wij u vriendelijk naar deze infopagina zodat u exact weet wat de kosten van het stucwerk zijn.

Waarom gipsplaten gestuct worden?

Voor een strak resultaat leest u hier waarom het van belang is gipsplaten te stukadoren.

Stucadoor Expert

Contact

Stucadoor Expert
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!