Wat is het verschil tussen sausklaar stucwerk en behangklaar stucwerk?

Het grote verschil tussen behangklaar stucwerk en sausklaar stucwerk zit hem in het afwerkingsniveau. Zo wordt behangklaar stucwerk minder glad afgewerkt en is beter geschikt om te behangen (zoals in nieuwbouwwoningen wordt gedaan)

nieuwbouw-stucadoor
Sausklaar stucen nieuwbouwwoning

Ook kan behangklaar stucen makkelijk zijn voor een afwerking met spackspuitwerk. Sausklaar stucwerk daarin tegen is een stuk gladder en krijgt meerdere behandelingen om het oppervlakte van de muren of plafonds zo glad mogelijk achter te laten. Deze gladde muurafwerking is dan perfect geschikt voor airless latex spuitwerk of het aanbrengen van verf met een roller.

Leest u hier alles inclusief de prijzen over het verschil van behangklaar stucen en sausklaar stucen

Waarom zit er verschil tussen behangklaar stucwerk en sausklaar stucwerk?

Veel van onze klanten vragen zich af waarom er verschil zit tussen behangklaar stucwerk en sausklaar stucwerk. Het verschil tussen deze muur- en plafondafwerkingen is ontstaan omdat deze beide ondergronden voor een ander doel geschikt zijn. Beide afwerkingen zijn bepalend voor een verschillend eindresultaat.

Spackspuitwerk en het behangen van de behangklare muren camoufleren alle kleine oneffenheden in de ondergrond. Hierdoor wordt behangklaar veel gebruikt in nieuwbouwwoningen. U kunt hier gemakkelijk overheen behangen of spackspuitwerk laten aanbrengen.

In tegenstelling tot latex spuitwerk of het handmatig aanbrengen van verf met een roller zullen deze kleine onregelmatigheden in het zicht blijven. Dit is de grootste reden dat sausklaar stucwerk zeer geschikt is voor een ondergrond voor het sausen of spuiten van latex muurverven.

gipsplaten-stucen
Behangklaar stucwerk over gipsplaten

Wat is het prijsverschil?

Nu het verschil duidelijk is tussen behangklaar stucwerk en sausklaar stucwerk wilt u uiteraard ook het prijsverschil weten? Het verschil in prijs tussen behangklaar laten stucen of sausklaar laten stucen zit hem in de behandelingen die onze stucadoor zal moeten uitvoeren om de muren of plafonds zo glad mogelijk te krijgen.

leest u hier het verschil in prijs per vierkante meter:

Soort stucwerk Gemiddelde prijs per m2, incl. materiaal
Spackspuitwerk (structuur)€ 7 t/m € 11
Behangklaar stucen€ 9 t/m € 16
Sausklaar stucen (Glad stucwerk)€ 10 t/m € 25
Glad stucwerk (nieuwbouw)€ 12,-
Glad stucwerk plafond stucen€ 18 t/m €22
Latex spuiten over gestucte wanden en plafonds€ 8 Kleur wit
BTW 9% of 21% ?Nieuwbouw 21% / Ouder dan 2 jaar 9%

Wanneer kies je voor behangklaar stucwerk?

Wanneer kies je voor behangklaar stucwerk? Als u kiest voor behangklaar stucen is deze wandafwerking perfect geschikt voor behang, spackspuiten, of een sierpleister zoals spachtelputz of granol. Als de ondergronden erg ongelijk zijn kan dit prima met deze afwerking uitgevlakt worden. Echter is de toplaag van het stucwerk net iets minder strak afgewerkt dan dat van sausklaar stucwerk.

Wanneer kies je voor sausklaar stucwerk?

Maar wanneer kiest ik dan voor sausklaar stucwerk? Sausklaar stucen wordt ingezet op het moment dat de klant de muren wilt laten spuiten met verf of wilt laten rollen met latex. De afwerking van sausklaar stucwerk is super glad en strak en zal bijna tot geen oneffenheden hebben. Perfect dus om uw muren te sausen!

Sausklaar stucwerk spuiten met latexverf

Kan je behangklaar stucwerk verven?

Dit is een vraag die veel voorkomt van nieuwbouwbewoners. Kan ik mijn behangklare muren schilderen? In de praktijk komt het vaak voor dat mensen met een nieuwbouwwoning toch de opgeleverde behangklare muren willen gaan verven.

Echter met u er rekening mee houden dat u alle oneffenheden terug zal zien in het nieuw aangebrachte schilderwerk. Wilt u dat? Wij raden aan om de behangklare muren eerst volledig glad te laten pleisteren door een van onze stukadoors.

Nieuwbouwwoning laten stucen

Ook in een nieuwbouwwoning worden de muren vaak behangklaar opgeleverd. De plafonds daarin tegen worden vaak met spackspuitwerk afgespoten zodat deze geheel wit opdrogen en er fraai uitzien.

De keuze is nu aan u wat u gaat doen met de gehele afwerking van uw nieuwbouwwoning. Kiest u om uw nieuwbouwwoning glad te laten stucen? Kiest u ervoor om deze met latex te laten spuiten of kiest u ervoor deze te behangen?

Neem eens contact met ons op om u meer informatie te geven over het stucwerk in een nieuwbouwwoning. Wij vertellen u exact wat een nieuwbouwwoning laten stucen kost en zullen u verrassen met een zeer scherpe prijs!

Stucadoor Expert

Contact

Stucadoor Expert
Binnen 2 min. geregeld!