• Plafondafwerking
  • Latex spuiten
  • Plafond stucen

Stucwerk prijzen

Laatste update: 25 februari 2019

Omdat stucwerk echt vakwerk is en geen enkele klus gelijk is, kunnen de prijzen sterk variëren. Om u inzicht te geven in de stucwerk prijzen hebben we deze informatieve pagina geschreven waardoor u een beter beeld krijgt van de gangbare prijzen.

Wij kunnen natuurlijk al het onderstaande besproken werk voor u uitvoeren. Het is belangrijk om te weten dat de Stucadoor-Expert een officieel door de NOA erkende stukadoorsbedrijf is. Hierdoor bent u gewaarborgd van een hoge kwaliteit en duidelijke voorwaarden.

Prijs kwaliteitsverhouding

Ten eerste is het belangrijk om rekening te houden met de prijs kwaliteitsverhouding die er geldt. Kwaliteit moet in onze ogen altijd belangrijker zijn dan de prijs. Dat wil overigens niet zeggen dat kwaliteit niet goedkoop kan worden uitgevoerd, de Stucadoor Expert bewijst dit!

Wij staan namelijk te boek als een bedrijf met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding met buitengewoon scherpe tarieven. De prijzen zijn van een aantal factoren afhankelijk: de oppervlakte van de te stucen muur of plafond, het materiaal en uw wensen qua decoratie.

Prijs verschil van wanden of plafonds

Het verschil in kosten tussen plafond en wand is voor sommige mensen een verassing. Dit is echter verklaarbaar door het feit dat het stucen boven het hoofd een stuk zwaarder is dan het stucen van bijvoorbeeld een wand, boven je macht werken wordt dit genoemd.

Het stucen van een plafond duurt derhalve langer dan het stucen van een wand, dit brengt vanzelfsprekend extra kosten met zicht mee.

Bij het stucen van een plafond moet de stukadoor boven zijn macht werken en is twee keer zo zwaar als een wand stukadoren. Het prijs verschil tussen een wand en een plafond is ongeveer 5 tot 8 euro per m2.

Stucwerk prijzen per m2stucen-prijs

In de meeste gevallen worden de stucwerk prijzen per vierkante meter berekend. Dit is voor de klant namelijk het duidelijkst. Voor een stucadoor zijn de kosten uiteindelijk een optelsom van de materiaalkosten en de arbeidskosten. Deze som kan door een ervaren stucadoor gemiddeld gemakkelijk omgerekend worden naar m2 prijzen.

Hieronder vindt u dan ook een overzicht van richtprijzen van de meest uitgevoerde soorten stucwerk met bijbehorende prijzen per m2.

  • Glad stucwerk in de nieuwbouw: €9 per m2 op de wand en €12 op het plafond
  • Spackspuit werk: €7 per m2 voor zowel wand als plafond
  • Latex spuiten: €7 per m2 voor zowel als plafond

De bovengenoemde prijzen zijn slechts richtprijzen, de exacte prijzen zijn altijd afhankelijk van bijvoorbeeld de volgende factoren. Hoeveel is er nodig en wat is de laagdikte die er aangebracht moet worden? Het tweede aspect is het aantal m2 van het oppervlakte. Hoe groter de oppervlakte hoe goedkoper hij per m2 zal zijn.

Laagste prijzen voor stucwerk in de nieuwbouw

Wij staan bekend om onze bijzonder lage prijzen die we hanteren per vierkante meter in de nieuwbouw. Omdat nieuwbouw woningen worden opgeleverd met behang klare wanden hebben we maar heel weinig materiaal nodig om wanden glad te maken in nieuwbouw woningen.

Dat er weinig materiaal nodig is voor het glad maken van deze wanden heeft als gevolg dat de prijzen erg laag liggen.

Daar bovenop hebben wij een spuitpleister die we gebruiken in de nieuwbouw. Dit betekent dat we machinaal het pleistermateriaal op de wanden kunnen aanbrengen. Dit geeft een enorme snelheidswinst en daardoor zijn hartstikke goedkoop in de nieuwbouw. We kunnen klasse 1 stucwerk leveren voor €9 per vierkante meter.

Nauwkeurige stucadoor

Stucwerk is eigenlijk maatwerk. Op de stucadoors opleiding leert men erg nauwkeurig te zijn en netjes te werken. Een stucadoorsbedrijf neemt vaak dan ook stucadoors aan die in het bezit zijn van hun diploma zodat de bedrijven op een goede garantie kunnen rekenen van hun geleverde stucwerk.

De garantie van stucwerk is een van de belangrijkste aspecten om een stucadoor in te huren.De vakkennis van een erkende stucadoor zorgt ervoor dat u eerste klas stukadoorswerk zult krijgen met de daarbij horende NOA garantie.

Wat zijn normale stucwerk prijzen?

Stucwerk prijzen: Stucwerk zorgt namelijk voor een zeer sterke muur of plafond maar verfraait uw pand ook direct. U kunt qua decoratie alle kanten op; strak, met een fijne korrel of patroon of juist heel grof met een dienovereenkomstig patroon. U wenst, wij stucen! Wilt u meer weten over onze stucadoor prijzen?

Bekijk dan ons offerteformulier, het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend. Om te ontdekken wat “normale” prijzen zijn raden we u altijd aan om verschillende offerte aan te vragen. Op deze manier kunt u gemakkelijk zien wat het verschil in prijs is en wat dus ongeveer normale kosten voor stucwerk zijn.

Stucwerk prijzen duidelijk in een offerte

Dan kunt u uw ideeën bij ons neerleggen. Wilt u eerst meer informatie? Dan staat de Stucadoor-Expert u graag te woord met antwoorden en advies op al uw vragen. Wanneer wij weten naar wat voor stucwerk u op zoek bent, kunnen wij een vrijblijvende stucadoor offerte voor u verzorgen met daarin de stucwerk prijzen.

Stucwerk prijzen
7 (70%) 18 votes