Stucwerk prijzen

Omdat stucwerk echt vakwerk is en geen enkele te stucen klus gelijk is, kunnen de prijzen van stukadoorswerk sterk variëren.

Om u inzicht te geven in de prijzen van stucwerk hebben we deze informatieve pagina geschreven waardoor u een beter beeld krijgt van de gangbare kosten van een stukadoor.

Omdat wij als stukadoorsbedrijf relatief goedkoop stucwerk kunnen uitvoeren krijgen wij regelmatig vragen over de prijs. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

  • Wat kost stucwerk per vierkante meter?
  • Hoe duur is het om mijn hele huis te laten stucen?
  • Wat zijn normale prijzen voor stucwerk?
  • Kost laten stucen door een stukadoor veel?

Uiteraard is het laten stucen van een nieuwbouwwoning of bestaand huis niet goedkoop. Maar in onze ogen hoeft stucwerk ook niet duur te kosten.

De gemiddelde prijzen van stucwerk variëren dan ook enorm. Daarom vinden wij van de Stucadoor-Expert dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits verhouding.

nieuwbouw-stucen

Prijs kwaliteitsverhouding belangrijk!

Ten eerste is het belangrijk om rekening te houden met de prijs kwaliteitsverhouding die er geldt.

Kwaliteit moet in onze ogen altijd belangrijker zijn dan de prijs. Dat wil overigens niet zeggen dat kwaliteit niet goedkoop kan worden uitgevoerd, de Stucadoor-Expert bewijst dit!

Wij staan namelijk te boek als een bedrijf met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding met buitengewoon scherpe tarieven.

De prijzen zijn van een aantal factoren afhankelijk: de oppervlakte van de te stucen muur of plafond, het materiaal en uw wensen qua decoratie.

Prijs verschil van wanden of plafonds

Het verschil in kosten tussen plafond en wand is voor sommige mensen een verassing.

Dit is echter verklaarbaar door het feit dat het stucen boven het hoofd een stuk zwaarder is dan het stucen van bijvoorbeeld een wand, boven je macht werken wordt dit genoemd.

Het stucen van een plafond duurt derhalve langer dan het stucen van een wand, dit brengt vanzelfsprekend extra kosten met zicht mee.

Bij het stucen van een plafond moet de stukadoor boven zijn macht werken en is twee keer zo zwaar als een wand stukadoren.

Het prijsverschil tussen een wand en een plafond is ongeveer 5,- tot 8,- euro per m2.

Goedkoop stucen

Het grote voordeel van stucwerk is dat u de vierkante meter prijzen zelf in de hand heeft. Uiteraard heeft elke stukadoor een vast uurtarief of m² prijs waar hij zich aan vast moet houden.

Denk hierbij aan het materiaal en de btw die ook een stukadoor moet afdragen. Maar een van de grootste prijsfactoren heeft u zelf in eigen hand.

We hebben het dan over het soort stucwerk wat u wilt laten aanbrengen op uw muren of plafonds!

Omdat er verschillende soorten stucwerk bestaan hebben deze ook verschillende prijzen. Als u als voorbeeld een mooie afwerking wilt hebben op uw wanden of plafond maar ook het prijskaartje laag wilt houden dan is spackspuitwerk een zeer goede optie.

Spuitwerk op uw plafond of muren. Spackspuiten wordt met behulp van een spackspuitmachine zowel op de muren als op de plafonds gespoten. Dit gaat met een zeer hoge druk.

Een gehele woning laten spuiten is dan ook binnen een paar dagen afgerond en dit tegen een zeer lage prijs. De prijzen van spackspuiten liggen tussen de € 7,- en € 9,- per m² inclusief materiaal.

Wat kost stucwerk per m2

In de meeste gevallen worden de kosten van stucwerk per vierkante meter berekend ( m² ). Dit is voor de klant namelijk het duidelijkst.

Voor een stucadoor zijn de kosten uiteindelijk een optelsom van de materiaalkosten en de arbeidskosten.

Deze som kan door een ervaren stucadoor gemiddeld gemakkelijk omgerekend worden naar m2 prijzen.

Bent u op zoek naar een stucadoor voor het laten stucen van uw nieuwbouwwoning of bestaande huis? Dan bent u ook benieuwd naar de prijzen? Leest u hieronder de juiste prijsindicatie van de kosten per m².

Werkzaamheden stukadoorGemiddelde prijs per m²
Spackspuitwerk (spuitwerk)€ 7,- tot aan € 14,-
Behangklaar stucen€ 8,- tot aan € 18,-
Sausklaar stucen€ 9,- tot aan € 22,-
Dunpleister nieuwbouw€ 10,- tot aan € 22,-
Plafond stucen€ 15,- tot aan € 25,-
Raapwerk ( dik stucen )€ 15,- tot aan € 32,-
Uurloon stukadoor30/35 euro per uur

De bovengenoemde prijzen zijn slechts richtprijzen, de exacte prijzen zijn altijd afhankelijk van bijvoorbeeld de volgende factoren.

Hoeveel is er nodig en wat is de laagdikte die er aangebracht moet worden? Het tweede aspect is het aantal m2 van het oppervlakte. Hoe groter de oppervlakte hoe goedkoper hij per m2 zal zijn.

stucadoor-expert

Laagste prijzen voor stucwerk in de nieuwbouw

Wij staan bekend om onze bijzonder lage prijzen die we hanteren per vierkante meter in de nieuwbouw.

Omdat nieuwbouw woningen worden opgeleverd met behangklare wanden hebben we maar heel weinig materiaal nodig om wanden glad te maken in nieuwbouw woningen.

Dat er weinig materiaal nodig is voor het glad maken van deze wanden heeft als gevolg dat de prijzen erg laag liggen.

Daar bovenop hebben wij een spuitpleister die we gebruiken in de nieuwbouw.

Dit betekent dat we machinaal het pleistermateriaal op de wanden kunnen aanbrengen. Dit geeft een enorme snelheidswinst en daardoor zijn hartstikke goedkoop in de nieuwbouw.

We kunnen klasse 1 stucwerk leveren voor €9,- per vierkante meter.

Nauwkeurige stucadoor

Stucwerk is eigenlijk maatwerk. Op de stucadoors opleiding leert men erg nauwkeurig te zijn en netjes te werken.

Een stucadoorsbedrijf neemt vaak dan ook stucadoors aan die in het bezit zijn van hun diploma zodat de bedrijven op een goede garantie kunnen rekenen van hun geleverde stucwerk.

De garantie van stucwerk is een van de belangrijkste aspecten om een stucadoor in te huren.

De vakkennis van een erkende stucadoor zorgt ervoor dat u eerste klas stukadoorswerk zult krijgen met de daarbij horende NOA garantie.

Wat is een normale prijs?

Stucwerk zorgt namelijk voor een zeer sterke muur of plafond maar verfraait uw pand ook direct.

U kunt qua decoratie alle kanten op; strak, met een fijne korrel of patroon of juist heel grof met een dienovereenkomstig patroon. U wenst, wij stucen! Wilt u meer weten over onze stucadoor prijzen?

Bekijk dan ons offerteformulier, het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend. Om te ontdekken wat “normale” prijzen zijn raden we u altijd aan om verschillende offerte aan te vragen.

Op deze manier kunt u gemakkelijk zien wat het verschil in prijs is en wat dus ongeveer normale kosten voor stucwerk zijn.

Prijzen duidelijk in een offerte

Dan kunt u uw ideeën bij ons neerleggen. Wilt u eerst meer informatie? Dan staat de Stucadoor-Expert u graag te woord met antwoorden en advies op al uw vragen.

Wanneer wij weten naar wat voor stucwerk u op zoek bent, kunnen wij een vrijblijvende stucadoor offerte voor u verzorgen met daarin de stucwerk prijzen.

Stucadoor Expert

Contact

Stucadoor Expert
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!