Wat zijn de prijzen van stucwerk?

Stucwerk laten aanbrengen door een stukadoor is een specialisme waar jaren lang op geoefend is. De meeste stukadoors hebben dan ook meer dan 6 tot 8 jaar ervaring voordat ze zelfstandig kunnen stucen.

Heeft u al een idee welke soort stucwerk u wilt laten aanbrengen in uw woonhuis? Mocht u dit al weten dan is het belangrijk dat u ook vooraf weet wat de kosten van het nieuwe stucwerk zijn. Echter hangen de prijzen van stucwerk af van verschillende factoren.

Zo heeft niet alleen het stucwerk invloed op de totaalprijs. De totaalprijs kan worden gecalculeerd door het oppervlakte te berekenen en de moeilijkheidsgraad van het aan te brengen stucwerk.

De gemiddelde stukadoor prijzen liggen tussen de 12 en 22 euro per m2. Leest u hieronder een goed overzicht van de stukadoor kosten.

plafond dunpleister nieuwbouw
Pleisteren van stucwerk plafond

Variable stucwerk prijzen

De prijzen van stucwerk kunnen erg variable wezen, dit komt omdat er veel verschillenden soorten en factoren zijn die de uiteindelijke prijs bepalen.

Om u inzicht te kunnen geven in de prijzen van stucwerk hebben we deze informatieve pagina geschreven waardoor u een beter beeld krijgt van de gangbare kosten van een stukadoor.

Omdat wij als erkend stukadoorsbedrijf relatief goedkoop stucwerk kunnen uitvoeren krijgen wij regelmatig vragen over de prijs. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

  • Wat kost stucwerk per vierkante meter?
  • Hoe duur is het om mijn hele huis te laten stucen?
  • Wat zijn normale prijzen voor stucwerk?
  • Kost laten stucen door een stukadoor veel?

Uiteraard is het laten stucen van een nieuwbouwwoning of renovatie huis niet goedkoop. Maar in onze ogen hoeft stucwerk ook niet duur te kosten.

De gemiddelde prijzen van stucwerk variëren dan ook enorm. Daarom vinden wij van de Stucadoor-Expert dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits verhouding.

Wat kost stucwerk per m2 ?

Er zit een groot verschil in de prijs van het stucen voor een plafond of wand. Dit prijsverschil komt omdat het plafond laten stucen een stuk zwaarder is dan het stucen van een muur. De gemiddelde te stucen kosten per m2 voor een muur liggen tussen de €12 en €18,- per m2.

De m2 prijs voor een plafond laten stucen ligt tussen de €15 en €20,- per m2. Deze kostprijs is inclusief de materialen en de btw. Om nog meer duidelijkheid te kunnen geven over de prijzen van stucwerk hebben wij voor u een prijstabel gemaakt zodat u exact weet wat de stucwerk prijzen zijn.

Bent u op zoek naar een stukadoor voor het laten stucen van uw nieuwbouwwoning of bestaande renovatiehuis? Dan bent u ook benieuwd naar de prijzen?

Werkzaamheden stukadoorGemiddelde prijs per m²
Spackspuitwerk (spuitwerk)€ 7,- tot aan € 14,-
Behangklaar stucen€ 8,- tot aan € 18,-
Sausklaar stucen€ 12,- tot aan € 22,-
Dunpleister nieuwbouw€ 12,- tot aan € 22,-
Plafond stucen€ 15,- tot aan € 25,-
Raapwerk ( dik stucen )€ 15,- tot aan € 32,-
Uurloon stukadoor30/35 euro per uur

De bovengenoemde prijzen zijn slechts de richtprijzen voor stucwerk, de exacte prijzen zijn altijd afhankelijk van bijvoorbeeld de volgende factoren.

  • Hoeveel is er nodig en wat is de laagdikte die er aangebracht moet worden?
  • Het tweede aspect is het aantal m2 van het oppervlakte.
  • Hoe groter de oppervlakte hoe goedkoper hij per m2 zal zijn.
prijzen stucwerk
Wanden stucen

Prijs kwaliteitsverhouding is belangrijk!

Ten eerste is het belangrijk om rekening te houden met de prijs kwaliteitsverhouding. Kwaliteit is in onze ogen altijd belangrijker dan de prijs. Dat wil overigens niet zeggen dat kwaliteit niet goedkoop kan worden uitgevoerd, de Stucadoor-Expert bewijst dit!

Wij staan namelijk te boek als een stukadoorsbedrijf met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding met buitengewoon scherpe tarieven.

Prijsverschil wanden en plafonds

Het verschil in de kosten tussen het stucen van een plafond of wand is voor sommige mensen een verassing. Dit is echter verklaarbaar door het feit dat het stucen boven het hoofd (het plafond dus) een stuk zwaarder is dan het stucen van bijvoorbeeld een wand, boven je macht werken wordt dit genoemd.

Het stucen van een plafond duurt derhalve langer dan het stucen van een wand, dit brengt vanzelfsprekend extra kosten met zicht mee.

Bij het stucen van een plafond moet de stukadoor boven zijn macht werken en is twee keer zo zwaar als een wand stukadoren. Het prijsverschil tussen een wand en een plafond is ongeveer 5,- tot 8,- euro per m2.

Prijzen stucwerk per ruimte gecalculeerd

Omdat het moeilijk is om de exacte prijzen voor stucwerk te berekenen hebben wij hier een prijsindicatie per ruimte voor u gemaakt:

Muren slaapkamer stucen  € 15 per m2 € 750,- voor 50 vierkante meter
Muren woonkamer stucen  € 15 per m2 € 825,- voor 55 vierkante meter
Muren hal stucen  € 15 per m2 € 450,- voor 30 vierkante meter
Muren keuken stucen  € 15 per m2 € 450,- voor 30 vierkante meter
Plafond woonkamer stucen  € 20 per m2 € 400,- voor 20 vierkante meter
Plafond slaapkamer stucen  € 20 per m2 € 360,- voor 18 vierkante meter
Plafond keuken stucen  € 20 per m2 € 200,- voor 10 vierkante meter
Plafond hal stucen  € 20 per m2 € 200 ,-voor 10 vierkante meter

Goedkoop laten stucen

Het grote voordeel van stucwerk is dat u de vierkante meter prijzen zelf in de hand heeft. Uiteraard heeft elke stukadoor een vast uurtarief of m² prijs waar hij zich aan vast moet houden.

Denk hierbij aan het materiaal en de btw die ook een stukadoor moet afdragen. Maar een van de grootste prijsfactoren heeft u zelf in eigen hand.

We hebben het dan over het soort stucwerk wat u wilt laten aanbrengen op uw muren of plafonds!

Omdat er verschillende soorten stucwerk bestaan hebben deze ook verschillende prijzen. Als u als voorbeeld een mooie afwerking wilt hebben op uw wanden of plafond maar ook het prijskaartje laag wilt houden dan is spackspuitwerk een zeer goede optie.

Spuitwerk op uw plafond of muren. Spackspuiten wordt met behulp van een spackspuitmachine zowel op de muren als op de plafonds gespoten. Dit gaat met een zeer hoge druk.

Een gehele woning laten spuiten is dan ook binnen een paar dagen afgerond en dit tegen een zeer lage prijs. De prijzen van spackspuiten liggen tussen de € 7,- en € 9,- per m² inclusief materiaal.

Stucwerk in een nieuwbouwwoning

Wij staan bekend om onze bijzonder lage prijzen die we hanteren per vierkante meter in de nieuwbouw.

Omdat nieuwbouw woningen worden opgeleverd met behangklare wanden hebben we maar heel weinig materiaal nodig om wanden glad te maken in nieuwbouw woningen.

Dat er weinig materiaal nodig is voor het glad maken van deze wanden heeft als gevolg dat de prijzen erg laag liggen. Daar bovenop hebben wij een spuitpleister die we gebruiken in de nieuwbouw.

Dit betekent dat we machinaal het pleistermateriaal op de wanden kunnen aanbrengen. Dit geeft een enorme snelheidswinst en daardoor zijn hartstikke goedkoop in de nieuwbouw.

We kunnen al klasse 1 stucwerk leveren vanaf €12,- per vierkante meter.

Wat is een normale prijs?

Stucwerk zorgt namelijk voor een zeer sterke muur of plafond maar verfraait uw pand ook direct.

U kunt qua decoratie alle kanten op; strak, met een fijne korrel of patroon of juist heel grof met een dienovereenkomstig patroon. U wenst, wij stucen! Wilt u meer weten over onze stucadoor prijzen?

Bekijk dan ons offerteformulier, het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend. Om te ontdekken wat “normale” prijzen zijn raden we u altijd aan om verschillende offerte aan te vragen.

Op deze manier kunt u gemakkelijk zien wat het verschil in prijs is en wat dus ongeveer normale kosten voor stucwerk zijn.

Prijzen duidelijk in een offerte

Dan kunt u uw ideeën bij ons neerleggen. Wilt u eerst meer informatie? Dan staat de Stucadoor-Expert u graag te woord met antwoorden en advies op al uw vragen.

Wanneer wij weten naar wat voor stucwerk u op zoek bent, kunnen wij een vrijblijvende stucadoor offerte voor u verzorgen met daarin de stucwerk prijzen.

Stucadoor Expert

Contact

Stucadoor Expert
Binnen 2 min. geregeld!