Plafondafwerking

Een goede plafondafwerking is een belangrijke toevoeging in uw huis. Het geeft een ruimte een verzorgde en strakke uitstraling. Of u nu net een nieuwbouwwoning heeft gekocht, of u bent van plan om binnenkort te gaan verhuizen naar een oudere kluswoning, zorg er altijd voor dat de plafondafwerking van uw woning er prima uit ziet. Hiermee geeft u uzelf en uw bezoekers een verzorgd gevoel.

Is u plafond momenteel aan een upgrade toe? Wij vertellen u op deze pagina graag meer over de prijzen die worden gehanteerd voor het opnieuw laten stucen van uw plafond.

plafond-stucen
Plafond laten afwerken door onze stukadoor

Plafondafwerking kosten en soorten

Er zijn veel verschillende soorten afwerkingen mogelijk op uw plafond. De meest gekozen afwerking is gladpleisterwerk. Door het glad stucen van uw plafond zal voor het oog meer ruimte worden gecreëerd.

Zo geeft het glad stucen een luxere uitstraling dan spackspuitwerk op het plafond. De gemiddelde prijzen van de verschillende soorten stucwerk voor een plafond zullen wij hieronder even op een rijtje zetten.

  • Glad stucen van het plafond: Vanaf 14,- euro per m2
  • Spackspuiten op het plafond: Vanaf 7,- euro per m2
  • Schuurwerk op het plafond: Vanaf 15,- euro per m2

De goedkoopste plafondafwerking is spackspuiten. Dit is ook de reden dat deze goedkope plafondafwerking vaak gebruikt wordt in nieuwbouwprojecten.

Plafond laten afwerken

Voor een professionele wand of plafondafwerking kunt u het beste onze erkende stukadoors inschakelen. Wij werken met vakmensen die alleen voor een perfect resultaat gaan. Of u een glad plafond wenst of dat het voorzien moet worden van verfraaiingen; beide opties kunnen wij realiseren in uw woning. Omdat onze vakmensen gediplomeerd zijn, kunt u er van op aan dat het beste resultaat gegarandeerd wordt en dat werkt uiteindelijk alleen maar in uw voordeel. Bent u nieuwsgierig wat een vernieuwde plafondafwerking kost voor uw situatie, vraag dan bij ons een vrijblijvende offerte aan.

plafondafwerkingen
Glad en strak plafond

Plafondafwerking badkamer

De badkamer is een aparte ruimte in uw woning en betreft een ruimte waar veel condens in voorkomt. Wij krijgen dan ook vaak de vraag welke plafondafwerking het meest geschikt is voor dit soort ruimtes in verband met schimmelvorming. Helaas bestaat geen plafondafwerking die schimmelvorming kunnen tegenhouden. Goed luchten en een correcte afzuiginstallatie bieden de oplossing. Wanneer mensen ons dus vragen welke plafondafwerking het best geschikt is voor een badkamer, adviseren wij in de meeste gevallen simpel glad stucwerk. Dit bied een strakke look en is makkelijk te repareren mocht er onverhoopt toch schimmel in het plafond komen.

Afwerken van nieuwbouw plafonds

Wij krijgen vaak de opdracht om een Nieuwbouwplafonds af te werken. Nieuwbouwplafonds zijn vaak gemaakt van kanaalplaten, dit zijn grote betonnen platen die tegen elkaar aan gelegd worden. Tussen deze platen vormt zich dan vaak een V-naad.

In nieuwbouw hanteren ze vaak een standaard afwerking namelijk spackspuit. Een nadeel van spackspuit is dat de v-naden hiermee niet verdwijnen. Om in een nieuwbouwplafond de v-naden geheel te verwijderen en het oppervlak mooi af te werken, adviseren wij altijd glad stucwerk voor op het plafond.

Wij maken eerst de naden in de plafonds dicht om vervolgens een prachtige gladde pleisterlaag aan te brengen. Een ander voordeel van het glad afwerken van nieuwbouwplafonds is dat er simpelweg een groter risico op scheuren is in de nieuwbouw. De enige afwerking die te repareren is wanneer er scheuren optreden, is glad stucwerk. Daarom is dit onze favoriete plafondafwerking in de nieuwbouw.

gipsplaten-afwerken-stucen
Naden afwerken van gipsplaten

Plafond van gipsplaten

Een ander materiaal waar plafonds vaak van gemaakt worden zijn gipsplaten. Dit is werkelijk een fantastisch materiaal om de plafondafwerking op uit te voeren. Alle soorten stucwerk zijn geschikt voor het afwerken van een plafond.

Bovendien zijn gipsplafonds perfect geschikt om bijvoorbeeld spotjes in weg te werken of op een andere manier te bewerken. Zo is het bijvoorbeeld goed te gebruiken wanneer u ook een akoestische afwerking.

Wanneer u een gipsplaten plafond wilt laten stucen bent u bij ons dus zeker aan het goed adres.

Wij kunnen alle soorten stucwerk op dit soort plafonds aanbrengen en kunnen deze natuurlijk ook exact de kleur geven die u graag wilt door deze met latexverf te laten spuiten.

Het plafond bepaalt de uitstraling van uw woning

Het plafond is bepalend voor de uitstraling van uw woning. Het kan bestaan uit hout, gipsplaten, of een geschilderd of gespoten plafondafwerking.

Elk soort plafond heeft weer een andere aanpak nodig. Stucadoor-Expert is daar uitstekend van op de hoogte en kan u van een gedegen advies voorzien.

Laat u daarom eens vrijblijvend informeren door een adviseur en hoor zelf wat Stucadoor-Expert in uw situatie kan betekenen.

U kunt kiezen voor een plafondafwerking: Glad met of zonder sierlijsten of koof lijsten, met reliëf, met een patroon of een ornamenten plafond. Uiteraard moet u kiezen voor de stijl die het beste bij u past.

Plafondplinten en ornamenten

Voor een echte luxe afwerking wordt er vaak gekozen om ornamenten en/of plinten op het plafond te plaatsen. Dit zijn versieringen die in verschillende soorten en maten komen.

Het bevestigen van deze versieringen is echt een specialistische klus en dient goed uitgevoerd te worden.

Sierlijsten als plafondafwerking

Wanneer dit niet gedaan wordt is er een risico dat deze naar verloop van tijd naar beneden komen. Na het bevestigen van de plinten en ornamenten worden deze netjes afgewerkt met een stuclaag.

Let er wel op dat wanneer u de plafondafwerking laat uitvoeren met ornamenten en plinten dat dit hoge kosten met zich meebrengt.

Offerte voor plafondafwerking!

Wanneer uw plafond vies is geworden of verkleurd door de jaren heen, dan kunt u ook uitstekend een beroep doen op de expertise van Stucadoor-Expert.

Door middel van nieuw spuit- en schilderwerk zorgen wij ervoor dat alles er weer piekfijn uit komt te zien.

Wilt u de stucwerk prijzen weten voor uw nieuwe plafondafwerking,  of voor het laten afwerken van uw wanden? Dan kunt u nu geheel vrijblijvend een offerte aanvragen en wij sturen deze geheel op maat naar u toe.

Stucadoor Expert

Contact

Stucadoor Expert
Binnen 2 min. geregeld!