Plafondafwerking

Het plafond in bijvoorbeeld uw woon- of slaapkamer is iets waar mensen snel naar kijken wanneer ze een bezoek brengen aan uw woning. Het is daarom ook belangrijk dat de plafondafwerking goed verzorgd is.

Is dit bij u niet het geval en u wilt uw plafond opnieuw laten afwerken ( stucen )? Lees dan hier alle informatie over de gemiddelde kosten per m² ( vierkante meter ) en de verschillende soorten plafondafwerkingen.

plafond-stucen
Plafond laten afwerken door onze stukadoor

Of u nu net een nieuwbouwwoning heeft gekocht, of u bent van plan om binnenkort te gaan verhuizen naar een oudere kluswoning, zorg er altijd voor dat de plafondafwerking van uw woning er prima uit ziet.

U geeft uzelf en uw bezoekers een verzorgd gevoel. Mocht uw woning binnenkort verkocht worden, dan heeft u er zorg voor gedragen dat de woning netjes is achtergelaten. Maar hoe zorgt u nu voor een goede plafondafwerking?

En wat zijn de kosten van de verschillende afwerkmogelijkheden? Op deze pagina krijgt u antwoord op al deze vragen…..

Plafondafwerking kosten en soorten

Er zijn veel verschillende soorten afwerkingen mogelijk op uw plafond. De meest gekozen afwerking is dan ook wel gladpleisterwerk.

Door het glad stucen van uw plafond zal u voor het oog meer ruimte creëren.

Zo geeft het glad stucen een luxere uitstraling dan spackspuitwerk op het plafond. De gemiddelde prijzen van de verschillende soorten stucwerk voor een plafond zullen wij hieronder even op een rijtje zetten.

  • Glad stucen van het plafond: Vanaf 14,- euro per m2
  • Spackspuiten op het plafond: Vanaf 7,- euro per m2
  • Schuurwerk op het plafond: Vanaf 15,- euro per m2

Zoals u kunt zien is de goedkoopste plafondafwerking het spackspuiten. Dit is ook de reden dat deze goedkope plafondafwerking vaak gebruikt wordt in de nieuwbouw.

Plafond laten afwerken

Voor een uitstekende wand of plafondafwerking kunt u het beste de erkende stukadoors van Stucadoor-Expert inschakelen.

Wij hebben namelijk uitstekende vakmensen in dienst die door uw plafond stucen weer een schitterend plaatje van uw huis maken.

Of het plafond nu glad gemaakt moet worden, of dat het voorzien moet worden van diverse verfraaiingen; beide opties kunnen wij realiseren in uw woning.

Omdat de vakmensen van Stucadoor-Expert gediplomeerd zijn in een plafondafwerking, kunt u er van op aan dat het beste resultaat gegarandeerd wordt en dat werkt uiteindelijk alleen maar in uw voordeel. Hoog tijd dus om eens een stucwerk offerte aan te vragen via de website.

plafondafwerkingen
Glad en strak plafond

Plafondafwerking badkamer

De badkamer is een aparte ruimte in een woning. Dit is de natte ruimte waar vaak condens in hangt en waarvan mensen zich dus vaak afvragen wat voor plafondafwerking geschikt is. 

Er gaat een verhaal rond dat het plafond in de badkamer een aparte vochtbestendige afwerking nodig heeft, maar dit is eigenlijk een spookverhaal dat niet klopt.

Het klopt wel dat er altijd een gevaar is op schimmelvorming en vocht bij het badkamerplafond, maar er zijn eigenlijk geen plafondafwerkingen die dit tegenhouden.

Goed luchten of een afzuiginstallatie is in de meeste gevallen de beste oplossing.

Wanneer mensen ons dus vragen welke plafondafwerking het best geschikt is voor een badkamer adviseren we in de meeste gevallen simpel glad stucwerk.

Ten eerste ziet dit er ons inziens het meest luxe en mooi uit. Daarnaast is het zo dat wanneer er onverhoopt een schimmel in het plafond komt die verwijderd moet worden het gladde stucwerk gemakkelijk gerepareerd kan worden.

Afwerken van nieuwbouw plafonds

Wij krijgen ook vaak de opdracht om plafonds in de nieuwbouw af te werken.

Nieuwbouwplafonds zijn vaak gemaakt van kanaalplaten, dit zijn betonnen platen die tegen elkaar aan gelegd worden. Tussen deze platen vormt zich dan vaak een V-naad.

Bovendien is het oppervlak van deze betonplaten van beton wat veel mensen niet fraai vinden.

Gelukkig voeren ze in de nieuwbouw een bepaalde afwerking vaak standaard uit, namelijk met spackspuit. Een nadeel hiervan is echter dat de v-naden niet verdwijnen uit de nieuwbouw plafonds met deze methode.

Om een in een nieuwbouwplafond de v-naden geheel te verwijderen en het oppervlak mooi af te werken adviseren wij eigenlijk altijd om glad stucwerk te laten aanbrengen op het af te werken plafond.

Wij zetten dan eerst de naden in de plafonds dicht en maken het geheel vervolgens prachtig glad met een pleisterlaag.

Een ander voordeel van het glad afwerken van nieuwbouwplafonds is het feit dat er simpelweg een groot risico op scheuren in de nieuwbouw bestaat.

De enige afwerking die te repareren is wanneer er scheuren optreden is glad stucwerk. Daarom is dit onze favoriete plafondafwerking in de nieuwbouw.

gipsplaten-afwerken-stucen
Naden afwerken van gipsplaten

Plafond van gipsplaten

Een ander materiaal waar plafonds vaak van gemaakt worden zijn gipsplaten. Dit is werkelijk een fantastisch materiaal om de plafondafwerking op uit te voeren. Alle soorten stucwerk zijn geschikt voor het afwerken van een plafond.

Bovendien zijn gipsplafonds perfect geschikt om bijvoorbeeld spotjes in weg te werken of op een andere manier te bewerken. Zo is het bijvoorbeeld goed te gebruiken wanneer u ook een akoestische afwerking.

Wanneer u een gipsplaten plafond wilt laten stucen bent u bij ons dus zeker aan het goed adres.

Wij kunnen alle soorten stucwerk op dit soort plafonds aanbrengen en kunnen deze natuurlijk ook exact de kleur geven die u graag wilt door deze met latexverf te laten spuiten.

Het plafond bepaalt de uitstraling van uw woning

Het plafond is bepalend voor de uitstraling van uw woning. Het kan bestaan uit hout, gipsplaten, of een geschilderd of gespoten plafondafwerking.

Elk soort plafond heeft weer een andere aanpak nodig. Stucadoor-Expert is daar uitstekend van op de hoogte en kan u van een gedegen advies voorzien.

Laat u daarom eens vrijblijvend informeren door een adviseur en hoor zelf wat Stucadoor-Expert in uw situatie kan betekenen.

U kunt kiezen voor een plafondafwerking: Glad met of zonder sierlijsten of koof lijsten, met reliëf, met een patroon of een ornamenten plafond. Uiteraard moet u kiezen voor de stijl die het beste bij u past.

Plafondplinten en ornamenten

Voor een echte luxe afwerking wordt er vaak gekozen om ornamenten en/of plinten op het plafond te plaatsen. Dit zijn versieringen die in verschillende soorten en maten komen.

Het bevestigen van deze versieringen is echt een specialistische klus en dient goed uitgevoerd te worden.

Sierlijsten als plafondafwerking

Wanneer dit niet gedaan wordt is er een risico dat deze naar verloop van tijd naar beneden komen. Na het bevestigen van de plinten en ornamenten worden deze netjes afgewerkt met een stuclaag.

Let er wel op dat wanneer u de plafondafwerking laat uitvoeren met ornamenten en plinten dat dit hoge kosten met zich meebrengt.

Offerte voor plafondafwerking!

Wanneer uw plafond vies is geworden of verkleurd door de jaren heen, dan kunt u ook uitstekend een beroep doen op de expertise van Stucadoor-Expert.

Door middel van nieuw spuit- en schilderwerk zorgen wij ervoor dat alles er weer piekfijn uit komt te zien.

Wilt u de stucwerk prijzen weten voor uw nieuwe plafondafwerking,  of voor het laten afwerken van uw wanden? Dan kunt u nu geheel vrijblijvend een offerte aanvragen en wij sturen deze geheel op maat naar u toe.

Stucadoor Expert

Contact

Stucadoor Expert
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!