Dunpleisteren van nieuwbouw wanden

Het dik stukadoren van een nieuwbouwwoning is vandaag de dag overbodig geworden. Het kost meer geld en neemt meer tijd in beslag dan nodig is. De wanden in een nieuwgebouwde woning worden in de meeste gevallen behangklaar gestukadoord en afgeleverd.

Om het u makkelijk te maken zijn de wanden vlak getrokken, maar hebben nog wel oneffenheden. Het aanbrengen van een dunpleister filmlaag is al voldoende om de muren sausklaar af te leveren.

Leest u hier het verschil tussen sausklaar stucwerk en behangklaar stucwerk.

dunpleister nieuwbouw
Dunpleister nieuwbouwwoning

Wat is dunpleister precies?

Dunpleister is een kant-en-klare en kalkvrije egalisatiemortel die op een kunstharsdispersie geheel op uw nieuwbouw muren uithard. Dunpleister hoort thuis bij de spuitpleisters zoals spackspuitwerk of wordt gebruikt bij vullen van naden van gipsplaten.

In de dunpleisters welke onze stukadoors gebruiken zit genoeg hechtmiddel dat voorstrijken geheel overbodig maakt. Een zeer belangrijke eigenschap van dunpleister is dat deze goed verspuitbaar moet zijn voor onze dunpleister spuitmachine.

Doormiddel van onze airless dunpleistermachine wordt de filmlaag secuur aangebracht op zowel de muren als de plafonds (als de muren hiervoor geschikt zijn). Dunpleister heeft een zeer vullend vermogen en d kan tot wel 3 mm dikte worden aangebracht. Na het in twee lagen bewerken van de filmlaag kan deze prima geschuurd worden voor een extra gladde afwerking.

Wat is het verschil tussen dunpleisteren en stucen?

Als muren dun gepleisterd worden, zult u het verschil tussen traditioneel stucwerk en dunpleisterwerk niet zien. Mits de de stukadoor de juiste handelingen toepast om de muur te bepleisteren. Echter is de kleur na het drogen van dunpleister een stuk witter dan traditioneel stucwerk. Dit is dan ook het enige verschil. Veel van de spuitpleisters worden na het drogen spierwit. Bij traditioneel stucwerk is de kleur meer crème.

latexspuiten dunpleister
Dunpleister latexspuiten

Latexspuiten

Als de muren van stucwerk of dunpleister worden met latexverf worden gespoten, dan zal het verschil helemaal niet zichtbaar zijn. De meeste nieuwbouwbewoners kiezen ervoor om eerst het dunpleisterwerk uit te voeren en dan meteen het gehele huis in de latexverf te laten spuiten. Dit kan zowel in het wit als op kleur.

De juiste keuze laten maken door onze stukadoor

Een belangrijk aspect (met name in nieuwbouwwoningen) is dat onze stukadoor de juiste keuze maakt van de soort wand- en plafondafwerking. Uiteraard willen wij scheuren in het stucwerk voorkomen, dit doet onze stukadoor door wapeningsgaas te plaatsen op scheurkritieke delen van de nieuwbouw woning. Denk hierbij aan:

  • Randen met Purschuim
  • Kunststof gibo strippen
  • Bij verschil in de ondergronden

De wanden die gespoten zijn met dunpleister of zijn gestukadoord met een gipsmortel, worden altijd na droging opgeschuurd met een speciale schuurmachine die direct het stof afzuigt. Nadat de muren geschuurd zijn, zien deze er strakker uit dan sausklaar stucwerk.

plafond dunpleister nieuwbouw
Plafond dunpleister nieuwbouw

Welk voordeel heeft dunpleister spuiten?

Het laten spuiten van dunpleister heeft meerdere voordelen ten opzichte van traditioneel stucwerk met gips. Het grootste voordeel is de m2 prijs. Dunpleister is gemiddeld 40% goedkoper dan stucwerk wat met de hand wordt aangebracht.

Buiten dat de vierkante meter prijs goedkoper is, is het materiaal veel sneller verwerkbaar omdat dit met de machine wordt gespoten. Daarnaast is droogtijd ook nog eens korter, omdat dunpleister in een dunnere laag wordt glad gemaakt.

Een ander belangrijk voordeel is dat het spuiten van dunpleistersystemen veel minder rommel geeft dan traditioneel stukadoren. Zo kunt u gerust een gietvloer laten leggen voordat wij komen stucen. Uiteraard plakken wij de vloer voor u af met stucloop, zodat de vloer schoon en onbeschadigd blijft. Dit geldt ook voor uw keuken als wij nieuwbouw stucen.

dunpleisterwerk schuren
Schuren van dunpleisterwerk

Waarom niet in elk huis dunpleisterwerk?

Dunpleisterwerk is een van de goedkoopste manieren voor het stucen van muren en plafonds. Met dunpleisterwerk krijgt u hetzelfde eindresultaat als met traditioneel stucwerk. Het oppervlak zal glad en strak worden afgewerkt door onze stukadoor. Daarnaast is dunpleister een stuk voordeliger dan normaal stucwerk. Wie wil er nou geen strakke nieuwbouw muren voor een scherpe m2 prijs!

Waarom wordt dunpleister nog niet in ieder huis aangebracht? Dit omdat de meeste mensen nog niet veel afweten van dit strakke en snelle nieuwbouwproduct, een methode die de laatste jaren populair is geworden. Niet iedere stukadoor biedt dunpleisterwerk aan.

De ouderwetse stukadoor kan vaak niet met dit product werken of weten niet van het bestaan af. U betaald vaak onnodig te veel geld door gebrek aan kennis.

Wilt u weten of er in uw woning met dunpleister gewerkt kan worden? Neem dan eens contact met ons op en wij zullen u eerlijk en deskundig advies geven.

Stucadoor Expert

Contact

Stucadoor Expert
Binnen 2 min. geregeld!