Dunpleisteren van nieuwbouw wanden

Dik laten stukadoren in een nieuwbouwwoning is vandaag de dag overbodig. Het kost u meer geld en neemt veel meer tijd in beslag dan nodig is. De wanden in een nieuwgebouwde woning worden in de meeste gevallen behangklaar gestukadoord en zo afgeleverd.

Om het voor u makkelijk te houden zijn de wanden dus wel vlak getrokken maar bezitten nog wel oneffenheden. Het aanbrengen van een dunpleister filmlaag is daarom al voldoende om de muren sausklaar af te leveren.

Leest u hier het verschil tussen sausklaar stucwerk en behangklaar stucwerk.

dunpleister nieuwbouw
Dunpleister nieuwbouwwoning

Wat is dunpleister precies?

Dunpleister is eigenlijk een kant-en-klare geheel kalkvrije egalisatiemortel die op een kunstharsdispersie geheel op uw nieuwbouw muren uithard. Dunpleister hoort eigenlijk thuis bij de spuitpleisters zoals spackspuitwerk of het naden vullen van gipsplaten.

In de dunpleisters die onze stukadoors gebruiken zit genoeg hechtmiddel dat voorstrijken geheel overbodig maakt. Een zeer belangrijke eigenschap van dunpleister is dat deze goed verspuitbaar moet zijn met onze dunpleister spuit machine.

Doormiddel van onze airless dunpleister machine wordt de filmlaag secuur aangebracht op zowel de muren als de plafonds (als deze geschikt hiervoor zijn). Dunpleisters hebben een zeer hoog vullend vermogen en de laagdikte kan tot wel 3 mm dik worden aangebracht. Na het in 2 lagen bewerken van de filmlaag kan deze prima geschuurd worden voor een extra gladde afwerking.

Wat is het verschil tussen dunpleisteren en stucen?

Als muren dun gepleisterd worden dan zal u het verschil tussen normaal traditioneel stucwerk en dunpleisterwerk niet zien. Zolang de stukadoor maar de juiste handelingen toe past om de muur te bepleisteren. Als dit gebeurd dan zal het verschil nooit te zien zijn tussen normaal stucwerk of dunpleisterwerk.

Echter is de kleur na het drogen van dunpleister een stuk witter dan traditioneel stucwerk. Dit is dan ook het enige wat zou kunnen opvallen. Veel van de spuitpleisters worden na droging spier en spier wit. Bij traditioneel stucwerk zal de kleur wat meer creme uitvallen.

latexspuiten dunpleister
Dunpleister latexspuiten

Latexspuiten

Als de muren van stucwerk of dunpleister worden gespoten met latexverf dan zal het verschil helemaal niet meer te zien zijn. De meeste nieuwbouwbewoners kiezen ervoor om eerst het dunpleisterwerk uit te voeren en dan meteen het gehele huis in de latexverf te laten spuiten. Dit kan zowel in het wit als op kleur.

De juiste keuze laten maken door onze stukadoor

Een belangrijk aspect (helemaal in een nieuwbouwwoning) is dat onze stukadoor de juiste keuze maakt van de soort wand- en plafondafwerking. Uiteraard willen wij scheuren in het stucwerk voorkomen, dit doet onze stukadoor door wapeningsgaas te plaatsen op scheurkritieke delen van de nieuwbouw woning. Denk hierbij aan:

  • Randen met Purschuim
  • Kunststof gibo strippen
  • Bij verschil in de ondergronden

De wanden die gespoten zijn met dunpleister of gestukadoord zijn met een gipsmortel zullen altijd na de droging worden opgeschuurd met een speciale lange schuurmachine die meteen het stof afzuigt. Nadat de muren geschuurd zijn zien deze er nog knapper uit dan sausklaar stucwerk.

plafond dunpleister nieuwbouw
Plafond dunpleister nieuwbouw

Welk voordeel heeft dunpleister spuiten?

Het laten spuiten van dunpleister heeft meerdere voordelen ten opzichte van traditioneel stucwerk met gips. Het allergrootste is natuurlijk de m2 prijs. Dunpleister is gemiddeld 40% goedkoper dan stucwerk wat met de hand wordt aangebracht.

Buiten dat de vierkante meter prijs goedkoper is is het materiaal veel sneller verwerkbaar omdat dit met de machine verspoten wordt. Ook de droogtijd is veel korter omdat dunpleister in een dunnere laag wordt glad gemaakt.

Een ander belangrijk voordeel is dat het spuiten van dunpleistersystemen veel minder rommel geven dan traditioneel stukadoren. Zo kunt u gerust een gietvloer laten leggen voordat wij komen stucen. Uiteraard plakken wij de gehele vloer voor u af met een stucloper zodat de vloer schoon en onbeschadigd blijft. Dit geld ook voor de keuken als wij nieuwbouw stucen.

dunpleisterwerk schuren
Schuren van dunpleisterwerk

Waarom niet in elk huis dunpleisterwerk?

Dunpleisterwerk is een van de goedkoopste manieren van het stucen van muren en plafonds. U krijgt het zelfde eindresultaat als dat van traditioneel stucwerk. Het oppervlakte zal glad en strak afgewerk worden door onze stukadoor. Echter kost dunpleister een stuk minder dan normaal stucwerk. Strakke nieuwbouw muren dus voor een zeer scherpe m2 prijs!

Maar waarom niet in elk huis dunpleister aanbrengen? Dit komt omdat de meeste mensen nog niet afweten van dit prachtige en snelle nieuwbouwproduct. Dunpleisterwerk is een zeer unieke pleister methode die pas de laatste 10 jaar erg populair geworden is. Niet iedere stukadoor op internet bied dunpleisterwerk aan.

De wat oudere stukadoors kunnen dan ook niet met dit product werken of weten hier niet eens van af. U betaald dus snel te veel geld wat zeker niet nodig is.

Wilt u weten of uw woning gedunpleistert kan worden? Neem dan eens contact met ons op en wij geven u een eerlijk advies.

Stucadoor Expert

Contact

Stucadoor Expert
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!