Scheuren in stucwerk

Heeft u een nieuwbouwwoning of een bestaand huis en last van scheuren in uw stucwerk? Dan is het de uitdaging voor een stukadoor de scheuren in het oude stucwerk mooi te repareren zodat u ze niet meer terug ziet.

Scheuren in muren of plafonds ontsieren natuurlijk het aangezicht van uw mooie gladde oppervlakken. 

Scheuren in stucwerk kunnen op verschillende manieren ontstaan namelijk:

  • Niet goed aanbrengen van stucwerk
  • Geen gaas gebruikt
  • Zetting van de woning ( verzakking )
  • Slechte gipsplaat montage

Door een van de bovenstaande redenen kunnen er barsten en scheuren ontstaan in uw stuclaag. Maar ook bij een aanbouw of uitbouwen van een woning kunnen er op de scheidingslijnen scheurtjes ontstaan.

Dit kan komen door de werking van de verschillende materialen die gebruikt worden.

Leest u op deze pagina alles over het herstellen van scheuren en de juiste werkwijze om scheurvorming te voorkomen.

scheuren-in-stucwerk

Scheuren in de muren

Scheuren in muren zijn natuurlijk erg vervelend en voor u vaak zorgwekkend. Gelukkig zijn scheuren in muren voor ons als ervaren stucadoor geen vreemd verschijnsel.

Dankzij onze ervaring kunnen wij deze scheuren in stucwerk op meerdere manieren verhelpen.

Soms door ze te dichten, soms door de muur te herstellen en soms door zelfs de muur gedeeltelijk af te breken en opnieuw op te bouwen.

Met onze hulp hoeft u niet bang te zijn voor dit soort vervelende consequenties.

Wij hebben alles in stucwerk al eens gezien en hoe zorgwekkend de situatie ook op u overkomt, wij draaien onze hand er nooit voor om.

Scheuren stucwerk nieuwbouwwoning

Wij voeren erg veel stucwerk uit in nieuwbouw woningen. Vaak krijgen we dan ook de vraag of het mogelijk is om scheuren in gestucte wanden en plafonds tegen te gaan.

Om te voorkomen dat wanden en plafonds gaan scheuren in de nieuwbouw gebruiken we een flexmortel om eventueel zetting van de wanden en plafonds enigszins op te vangen.

Ook gebruiken we waar nodig gaas om zo goed mogelijk met de scheuren om te gaan.

Dit gezegd hebbende moeten we natuurlijk eerlijk zeggen dat het onmogelijk is scheuren van wanden tegen te gaan met een stuclaag.

Nieuwbouwwoningen en appartementen staan er namelijk om bekend dat ze zich de eerste 5 jaar na het bouwen moeten zetten.

Dit betekent dat de wanden inzakken en dus bewegen. Als gevolg hiervan komen er dan scheuren en ongelijkheden in de wanden, er is geen enkele stuclaag die dit tegen kan houden.

Dit is wel de reden dat de we altijd adviseren om glad stucwerk in de nieuwbouw aan te brengen.

Dit is bij eventuele scheuren namelijk wel gemakkelijk te repareren in tegenstelling tot een eventuele afwerking met een structuur.

scheuren-nieuwbouw-stucwerk

Scheuren aan- of uitbouw

Wanden en plafonds van een aan- of uitbouw die aan woningen gebouwd zijn zijn ook erg gevoelig voor scheuren.

Dit omdat de een aanbouw net als nieuwbouw zich nog moet zetten en ten opzichte van de woning nog wat zal zakken.

De aanhechting tussen de aanbouw en het oorspronkelijke huis heeft de meeste kans op scheuren. Ook het stucwerk zal op deze plek het eerst scheuren.

Sommige stukadoors zullen overigens adviseren om kit te gebruiken maar dit vinden wij een slechte oplossing en zullen dit dan ook nooit adviseren.

Buitenmuren scheuren

Ook de buitenmuren of terwijl de gevel van een woning kan een stuclaag hebben. Deze kan natuurlijk ook scheuren.

Wanneer er scheuren in de buitenkant van een woning komen is het echter zo dat dit bijna altijd een constructief probleem betreft.

We kunnen uiteraard de scheur in het stucwerk repareren, maar u moet ervan uitgaan dat dit een probleem is dat het probleem dieper zit.

Om scheuren in buitenmuren op te lossen is het eigenlijk altijd verstandig om een constructeur in te schakelen.

Deze kan onderzoeken wat het echte probleem is. Nadat het probleem opgelost is kunnen wij het stucwerk op de gevel weer herstellen.

Constateren van scheurvorming

Heeft u te kampen met scheuren in muren en wilt u dit permanent hebben opgelost? Neem dan contact met ons op.

Samen met u gaan wij kijken hoe deze in muren zijn ontstaan en wat er gedaan dient te worden om de muren te herstellen. Belangrijk hierbij is dat ze zo worden hersteld dat deze permanent wegblijven.

Meestal volstaan reparatiewerkzaamheden door middel van een nieuwe stuclaag. In sommige gevallen zit het probleem dieper en moeten er constructieve zaken gerepareerd worden.

Scheuren repareren

Wij nemen de oorzaak dus weg en bestrijden niet de symptomen. De Stucadoor-Expert realiseert dit dankzij het inzetten van ervaren, gediplomeerde vakmannen die precies weten hoe zij scheuren in muren definitief moeten oplossen.

Wilt u de prijs weten om dit op te lossen? Vraag gratis de stucadoor prijzen aan!

Als allround stucadoor voert de Stucadoor-Expert ook reparatie- en herstelwerkzaamheden uit. Dat betekent dat u altijd een beroep op ons kunt doen om breuken in stucwerk te herstellen.

Mocht dit toch ontstaan zijn, dat door ons is aangebracht, dan kunt u zich beroepen op garantie.

Garantie op stucwerk

Op scheuren op in stucwerk is het eigenlijk onmogelijk om garantie te geven. Dit gaat namelijk 9 van de 10 keer buiten ons schuld om, het komt in de meeste gevallen omdat een woning een aan het werken is en zodoende scheuren creëert.

Wanneer duidelijk wordt dat het scheuren van het stucwerk onze fout is valt dit uiteraard wel binnen onze verantwoordelijkheid en garantie.

Zo heeft u bijvoorbeeld altijd garantie op loslatend stucwerk, dit is namelijk simpelweg de schuld van de stucadoor.

Prijzen voor reparatie van scheuren

Heeft u scheuren in stucwerk en wilt u deze graag laten herstellen? Ons team staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en samen met u een oplossing te vinden.

Onze experts beoordelen de situatie en vinden altijd de juiste manier om dit te herstellen.

Dit is een specialistische klus die wij met onze ervaring altijd naar tevredenheid kunnen uitvoeren.

Wilt u de prijzen weten om uw scheuren te laten repareren? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan en krijg binnen 2 minuten inzicht over de kosten van uw nieuwe stucwerk.

Vragen & Antwoorden

Kunnen alle scheuren gemaakt worden?

Scheuren in muren

Wij kunnen in de meeste gevallen de scheuren repareren. Hier kunt u onze werkwijze om scheuren te repareren lezen.

Waarom scheurt stucwerk?

Als stucwerk scheurt kan dat komen door de werking van verschillende materialen of het zetten van een fundering. Leest u hier alles over dit onderwerp.

Stucadoor Expert

Contact

Stucadoor Expert
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!