Kosten stucadoor

Als u aan het zoeken bent naar een stucadoor wilt u ook weten wat hij per m² ( vierkante meter ) gaat kosten. U kunt op deze pagina alle informatie vinden over de kostprijs van een stucadoor en het laten stucen van uw nieuwbouwwoning of oude woonhuis.

Zo zult u ontdekken hoe de kosten van stucwerk en van een stucadoor zijn opgebouwd en wat de prijzen per vierkante meter zijn van verschillende soorten stucwerk. Ook kunt u lezen dat er een verschil in de prijs zit tussen het stucen van nieuwbouw en het stucen van oudbouw woningen.

kosten-stucadoor
Plafond stucen door onze stukadoor

U wilt ongetwijfeld prachtig stucwerk op uw muren en plafonds maar u heeft hier tot op heden vanaf gezien omdat u bang bent voor het tarief of de kosten van een stucadoor?

Maakt u zich geen zorgen, bij de stucadoorsbedrijf de Stucadoor-Expert profiteert u altijd van de laagste prijzen per m2. Wij bieden onze goedkope stucadoor aan tegen een laag tarief en maken hun diensten voor de grote en de kleine portemonnee bereikbaar.

Wat kost een stucadoor?

Wat kost een stucadoor? En wat kost stucen per m2? Bent u bezig uw oude woning te verbouwen of u wilt een nieuwbouwwoning kopen dan zijn goed gestucte muren en plafonds natuurlijk niet weg te denken.

Mooi glad en strak stucwerk is het aangezicht van iedere woning, of dit nu een nieuwbouwhuis of kluswoning is. Een belangrijk aspect is dat het stucwerk wordt aangebracht op de juiste manier voor een betaalbare m² prijs.

Wilt u uw muren of plafonds opnieuw laten stucen? Maar u wilt van te voren weten wat de prijzen per m² zijn voor het nieuwe stucwerk?

Dan zullen wij u nu een prijsindicatie geven met daarin de kosten per m² die een stucadoor berekend voor het stucen van een woning:

Stucwerk soortenGemiddelde prijzen
Spackspuitwerk ( korrel )€ 8 – € 10 per m²
Behangklaar stucen€ 10 – € 14 per m²
Sausklaar stucen ( glad stucwerk )€ 12 – € 22 per m²
Sierpleister (spachtelputz)€ 16 – € 20 per m²
Plafond glad stucen€ 14 – € 20 per m²
Pleisteren ( dun stucwerk )€ 12 – € 15 per m²
Raapwerk ( dik stucwerk )€ 18 – € 25 per m²

Nu u de gemiddelde prijzen van een stucadoor heeft kunnen inzien in de bovenstaande prijzentabel is het misschien wel handig om exact te weten wat uw stucwerk in uw woning gaat kosten? Vraag hiervoor geheel vrijblijvend een stucadoor offerte bij ons aan.

Na het aanvragen behandelen wij uw aanvraag binnen 2 werkdagen zodat u snel weet waar u aan toe bent.

Prijs stukadoor laag houden!

Hoe houden wij de kosten van een stucadoor laag? Door onze uitgebreide ervaring en het feit dat we baanbrekend zijn met het aanbrengen van pleisterlagen kunnen wij de prijzen uitermate laag houden.

We brengen de dunpleisterlaag namelijk waar mogelijk machinaal aan. Het machinaal aanbrengen van het stucmateriaal scheelt simpelweg enorm veel tijd en dus kosten.

Dit doen we met machines die we speciaal uit de Verenigde Staten hebben geïmporteerd. Na het machinaal aanbrengen trekken we de wanden plafonds natuurlijk nog wel met de hand glad. Ons stukadoorswerk blijft dus echt vakmanschap.

Verlaagd plafond met inbouw spotjes

Kosten stucadoor nieuwbouw

In een nieuwbouwwoning is het mogelijk om goedkopere m2 prijzen te berekenen. Dit komt omdat de stucadoors werkzaamheden in een nieuwbouw huis veel makkelijker uit te voeren zijn dan een bestaande kluswoning. De laagdikte in een nieuwbouwwoning kan een stuk dunner worden aangebracht dan in een kluswoning. Lees hier alles over het dunpleisteren van een nieuwbouwwoning.

Wat kost een nieuwbouwwoning laten stucen?

Nieuwbouwwoningen worden wanden vaak behangklaar opgeleverd. Behangklaar stucwerk houdt in dat de wanden op gelijke diepte liggen en dat deze redelijk glad zijn. Er zullen nog wel gaatjes en kleine oneffenheden in het oppervlak zitten. Het is dus niet mogelijk om hier direct overheen te schilderen, de oneffenheden zult u door de verf heen kunnen zien.

Maar omdat de nieuwbouw wand al redelijk glad is, is er maar een dunne pleisterlaag nodig. Dit kost dus minder materiaal maar ook minder arbeid.

Zeker omdat we deze dunne pleisterlaag machinaal kunnen opbrengen zijn onze arbeidskosten zeer laag wanneer we in de nieuwbouw een woning glad mogen stucen.

In de praktijk betekent dit dat we behangklare wanden in nieuwbouwwoningen voor €9,- m2 kunnen glad stucen. Na het stucen zal er nog geverfd moeten worden. Ook dit kunnen wij voor u uitvoeren met onze airless verfspuit systeem. De kosten van latex spuiten bedragen €7,- per m2.

Prijzen van stucwerk

De prijs van stucwerk wordt in de meeste gevallen per m2 berekend. De variatie in de prijzen komen mede door de verschillende ondergronden en de keuze van het stucwerk. Ook speelt het oppervlakte een zeer grote rol.

Bij het inmeten van het oppervlak kan een stukadoor de ramen en deur openingen meenemen en doorberekenen.

Ter compensatie zal hij de uitwendige hoeken gratis voor u waterpas stellen. Uiteraard is dit altijd in overleg net zoals het gehele kostenplaatje.

Als u een prijs per m2 heeft is het voor u een stuk gemakkelijker om zelf de kosten te berekenen voor het nieuwe stucwerk voor uw woning.

Hieronder geven wij u een inzicht van de meest gekozen afwerkingen.

  • Schilderklaar stucwerk (  glad stucwerk )
  • Spackspuiten ( korrel gespotten pleister )
  • Dunpleister spuiten
  • Plafond stucen (glad)
  • Sierpleisterwerk ( marmerkorrel )

Het is ook mogelijk een stucadoor per uur in te huren. Het gemiddelde uurloon van een stucadoor ligt tussen de €30,- en €40,- per uur. Het exacte uurtarief is mede afhankelijk van de ervaring die de stucadoor heeft en de werkzaamheden die hij moet uitvoeren.

Zo zijn de kosten voor het aanbrengen van betoncire een stuk hoger dan de kosten voor het gladde stucwerk dat we meestal uitvoeren.

Of u per vierkante meter wilt betalen of per uur is grotendeels de keuze van u als klant. De meeste mensen kiezen ervoor om een vaste prijs per vierkante meter voor de stucadoor af te spreken. Op deze manier is het vooraf helemaal duidelijk wat de kosten voor uw stucklus zullen zijn.

Bij oppervlakten waarvan het onduidelijk is hoe lang het gaat duren en hoeveel materiaal er nodig is zal de stucadoor vaak een uurprijs willen afspreken.

stucwerk-badkamer
Stucwerk badkamer

Badkamer stucen kosten

Wanneer een stucadoor of een goedkoop stukadoorsbedrijf aan het werk moet gaan in een badkamer zullen de kosten een stuk hoger liggen dan wanneer deze de “normale” wanden in een oude of nieuwbouwwoning zal stucen.

Dit heeft er mee te maken dat het stucen van een badkamer als voorwaarde heeft dat het tegen water bestand moet zijn. De stuclaag zal dan namelijk geschikt gemaakt moeten worden met een waterafstotende laag.

Vaak is dit een soort van coating die over het stucwerk zal moeten worden aangebracht. Een andere methode is om betoncire aan brengen. De kosten hiervan liggen ook een stuk hoger dan regulier stucwerk.

Stucadoor prijzen vergelijken altijd verstandig!

De prijzen van stucadoors willen nog wel eens flink uiteenlopen.Vraag eens geheel vrijblijvend een offerte aan bij de Stucadoor-Expert om zo een goed inzicht te kunnen krijgen in de stucadoor prijzen.

Door het vergelijken van de prijzen van andere stucadoors met een offerte zult u ontdekken dat wij zeer scherp geprijsd zijn als erkende stucadoor.

U kunt ten alle tijden de prijzen vergelijken met andere stukadoorsbedrijven maar wij zullen ons uiterste best doen u te verrassen met de aangevraagde offerte en de scherpste prijs.

Exacte prijzen van een stucadoor

U heeft nu een beter inzicht van de gemiddelde prijzen van het stucen voor wanden en plafonds. Nu kunt u zich gaan richten op de exacte prijzen voor het te stucen project. U kunt hier maar op een manier achter komen en dat is een vrijblijvende offerte aanvragen.

Bij het aanvragen van een offerte kunt u er rekening mee houden dat wij u een flinke korting zullen toesturen en u altijd de scherpste prijs bieden. Vraag uw stucadoor offerte hier vrijblijvend aan!

plafonds-opnieuw-schilderen
Glad stucwerk nieuwbouwwoning Amsterdam

9% btw voor stucwerk

Uiteraard betaald iedereen btw. Maar voor stucadoors is er een andere regeling die het stucen van uw woning een stuk voordeliger kan maken. Namelijk bij een woning die ouder is dan 2 jaar betaalt u maar 9% btw in plaats van de 21%.

Op deze manier pakt u een groot voordeel van 12%! Helaas is dit voor nieuwbouwwoningen niet toepasbaar en moet bij het stucen van een nieuwbouwwoning gewoon de 21% btw worden berekend.

Kosten stucadoor offerte aanvragen

De kosten stucadoor hoeven voor u geen barrière te vormen. Neem gewoon contact met ons op via de mail of telefoon en vertel ons uw wensen en eisen. Wij kunnen op basis hiervan altijd een interessant aanbod voor u maken.

Wilt u direct een vrijblijvende, scherp geprijsde stucadoor offerte ontvangen? Vraag deze dan nu aan en ontdek hoe voordelig de kosten van een stucadoor bij de Stucadoor-Expert zijn.

Ondanks de lage tarieven kan de Stucadoor-Expert toch overeenkomstig NOA richtlijnen stucwerk uitvoeren. U ontvang binnen 2 werkdagen na het aanvragen duidelijkheid over onze zeer scherpe prijzen.

Vraag en antwoord

Wat zijn de exacte kosten van stukadoors?

stucadoor-expert

De kosten stucadoor zijn afhankelijk van de staat van de ondergrond, het aantal vierkante meters en de keuze van de afwerking. Kiest u om uw muren glad te laten stucen dan zal dit altijd goedkoper zijn dan u kiest voor betonlook of spachtelputz. Hoe meer behandelingen een muur of plafond nodig heeft hoe duurder de m2 prijs zal worden.

Wat kost stucen per vierkante meter?

NOA garantie

Stucwerk heeft verschillende prijzen. Dit komt omdat er veel mogelijkheden zijn om muren of plafonds af te werken. Wilt u graag weten welke soorten stucwerk er allemaal op de markt te verkrijgen zijn? Lees dan hier alles over de soorten stucwerk met de bijbehorende prijzen.

Wat kost een heel huis laten stucen?

glad-stucwerk

Heeft u een grote stukadoorsklus te doen? En u wilt uw gehele huis laten stucen? Dan kunt u er van uitgaan dat de stukadoor een korting meeneemt in zijn offerte. Bij grotere stucwerken kan een stukadoor efficiënter doorwerken en zal makkelijker zijn vierkante meters kunnen stucen dan op een kleinere stucklus.

Voor de prijzen van stukadoorswerk voor heel uw woning kunnen wij u een sterk concurrerende prijs aanbieden. Benieuwd? Klik op de link.

Stucadoor Expert

Contact

Stucadoor Expert
Binnen 2 min. geregeld!