Kosten stucadoor

Als u op zoekt bent naar een goede stucadoor, is de meest essentiële vraag welke kostprijs daar aan verbonden is. Graag vertellen wij op deze pagina meer over onze prijzen voor het laten stucen van uw nieuwbouwwoning of oud woonhuis. Er zit namelijk een duidelijk verschil in prijs van stucen van nieuwbouw en stucen van oudbouw.

kosten-stucadoor
Plafond stucen door onze stukadoor

Wat zijn de prijzen per m2 van stucwerk?

De prijs van stucwerk per m2 kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type stucwerk, de moeilijkheidsgraad van de klus, de locatie en de ervaring van de stukadoor. Over het algemeen variëren de stukadoor prijzen van stucwerk per m2 tussen de €15 en €50 per m2.

Hier zijn enkele voorbeelden van prijzen van stucwerk per m² voor het stucen van een woning:

Stucwerk soortenGemiddelde prijzen
Spackspuitwerk ( korrel )€ 8 – € 10 per m²
Behangklaar stucen€ 10 – € 14 per m²
Sausklaar stucen ( glad stucwerk )€ 12 – € 22 per m²
Sierpleister (spachtelputz)€ 16 – € 20 per m²
Plafond glad stucen€ 14 – € 20 per m²
Pleisteren ( dun stucwerk )€ 12 – € 15 per m²
Raapwerk ( dik stucwerk )€ 18 – € 25 per m²

Het is belangrijk om te onthouden dat deze prijzen slechts schattingen zijn en dat de uiteindelijke prijs kan variëren op basis van de specifieke omstandigheden van uw project. Het is daarom altijd aan te raden om offertes op te vragen bij meerdere stukadoors om een beter beeld te krijgen van de kosten van stucwerk voor uw specifieke situatie.

Prijsverschil muren en plafond stucen?

Over het algemeen zijn de stukadoor prijzen per m2 van het stucen van plafonds duurder dan het stucen van muren, omdat het stucen van plafonds meer arbeidsintensief is. Stukadoors moeten vaak op ladders of steigers werken om het plafond te bereiken, wat extra tijd en moeite kost.

Bovendien moeten stukadoors meer aandacht besteden aan het voorkomen van ongelijkmatige plekken en moeten ze soms extra materialen gebruiken om het plafond te verstevigen voordat ze kunnen beginnen met het aanbrengen van het stucwerk.

Het prijsverschil tussen het stucen van muren en plafonds kan echter variëren, afhankelijk van de grootte van het project, het type stucwerk dat wordt gebruikt, de moeilijkheidsgraad van de klus en de ervaring van de stukadoor. Over het algemeen kunnen de kosten voor het stucen van plafonds 10-20% hoger liggen dan de kosten voor het stucen van muren.

Het is altijd aan te raden om offertes op te vragen bij verschillende stukadoors om een beter beeld te krijgen van de specifieke kosten van het stucen van uw muren en/of plafonds.

Waarom onze prijzen gemiddeld lager zijn?

Door onze uitgebreide ervaring en het feit dat we baanbrekend zijn met het aanbrengen van pleisterlagen, kunnen wij de prijzen uitermate laag houden. We brengen de dunpleisterlaag namelijk waar mogelijk machinaal aan.

Het machinaal aanbrengen van het stucmateriaal scheelt simpelweg enorm veel tijd en dus ook kosten. Na het machinaal aanbrengen, trekken we de wanden en plafonds nog met de hand glad. Het blijft dus echt vakmanschap.

Verlaagd plafond met inbouw spotjes

Wat zijn de prijzen voor het stucen van nieuwbouw woningen?

In een nieuwbouwwoning is het mogelijk om goedkopere m2 prijzen te hanteren. De laagdikte in een nieuwbouwwoning wordt dunner aangebracht dan in een kluswoning. Nieuwbouwwoningen worden vaak behangklaar opgeleverd. Behangklaar stucwerk houdt in dat de wanden op gelijke diepte liggen en dat deze redelijk glad zijn. Er zullen nog wel gaatjes en kleine oneffenheden in het oppervlak zitten.

Het is dus niet mogelijk om hier direct overheen te schilderen, de oneffenheden zult u door de verf heen komen. Maar omdat de nieuwbouw wand al redelijk glad is, is er maar een dunne pleisterlaag nodig. Dit kost dus minder materiaal maar ook minder arbeid. Lees hier alles over het dunpleisteren van een nieuwbouwwoning

Zeker omdat we deze dunne pleisterlaag machinaal kunnen opbrengen zijn onze arbeidskosten zeer laag wanneer we in de nieuwbouw een woning glad mogen stucen. In de praktijk betekent dit dat we behangklare wanden in nieuwbouwwoningen voor €9,- m2 kunnen glad stucen. Na het stucen zal er nog geverfd moeten worden. Ook dit kunnen wij voor u uitvoeren met onze airless verfspuit systeem. De kosten van latex spuiten bedragen €7,- per m2.

Waarom zit er zoveel verschil in prijzen van stucwerk?

De prijzen van stucwerk worden in de meeste gevallen per m2 berekend. De variatie in de prijzen komt mede door de verschillende ondergronden en de keuze in tussen de verschillende soorten stucwerk. Uiteraard speelt het oppervlakte een grote rol in het bepalen van de prijs.

Bij het inmeten van het oppervlak kan een stukadoor de ramen en deur openingen meenemen en doorberekenen. Ter compensatie zal hij de uitwendige hoeken gratis voor u waterpas stellen. Uiteraard is dit altijd in overleg.

Als u een prijs per m2 heeft, is het voor u een stuk gemakkelijker om zelf de kosten te berekenen voor het nieuwe stucwerk in uw woning. Hieronder geven wij u een inzicht van de meest gekozen afwerkingen.

  • Schilderklaar stucwerk (  glad stucwerk )
  • Spackspuiten ( korrel gespotten pleister )
  • Dunpleister spuiten
  • Plafond stucen (glad)
  • Sierpleisterwerk ( marmerkorrel )

Het is ook mogelijk een stucadoor per uur in te huren. Het gemiddelde uurloon van een stucadoor ligt tussen de €30,- en €40,- per uur. Het exacte uurtarief is mede afhankelijk van de ervaring die de stucadoor heeft en de werkzaamheden die hij moet uitvoeren.

Of u per vierkante meter wilt betalen of per uur is grotendeels een eigen keuze. De meeste mensen kiezen ervoor om een vaste prijs per vierkante meter af te spreken. Op deze manier is het vooraf helemaal duidelijk wat de kosten voor uw stucklus zullen zijn. Bij oppervlakten waarbij het onduidelijk is hoe lang de werkzaamheden zullen duren en hoeveel materiaal ervoor nodig is, zal de stucadoor vaak een uurprijs willen afspreken.

stucwerk-badkamer
Stucwerk badkamer

Zijn de prijzen voor stucen van een badkamer hoger?

Voor het laten stucen van een badkamer liggen de gemiddelde prijzen hoger. Dit komt omdat het stucen van een badkamer als voorwaarde heeft dat het tegen water bestand moet zijn.

De stuclaag moet worden afgewerkt met een waterafstotende laag. Dit is een coating die over het stucwerk moeten worden aangebracht. Een andere methode is om betoncire aan brengen. De kosten hiervan liggen een stuk hoger dan regulier stucwerk.

Wij adviseren u om stucadoorprijzen met elkaar te vergelijken

De prijzen van stucadoors willen nog wel eens uiteenlopen. Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan om een goed inzicht te krijgen in de stucadoor prijzen. Door het vergelijken van de prijzen van andere stucadoors met een offerte van ons, zult u zien dat wij zeer scherp geprijsd zijn als erkende stucadoor.

9% btw voor stucwerk

In Nederland is gebruikelijk om 21% BTW te betalen, echter voor stucadoors is er een andere regeling die het stucen van uw woning een stuk voordeliger maken. Namelijk bij een woning die ouder is dan 2 jaar betaalt u maar 9% btw in plaats van de 21%.

Op deze manier pakt u een groot voordeel van 12%! Helaas geldt deze regeling niet voor nieuwbouwwoningen en moet bij het stucen van een nieuwbouwwoning gewoon de 21% btw worden berekend.

plafonds-opnieuw-schilderen
Glad stucwerk nieuwbouwwoning Amsterdam

Wilt u een offerte aanvragen?

De kosten van een stucadoor hoeven voor u geen barrière te vormen. Neem gewoon contact met ons op via de mail of telefoon en vertel ons uw wensen en eisen. Wij kunnen op basis hiervan altijd een interessant aanbod voor u maken.

Wilt u direct een vrijblijvende, scherp geprijsde stucadoor offerte ontvangen? Vraag deze dan nu aan en ontdek hoe voordelig de kosten van een stucadoor bij de Stucadoor-Expert zijn.

Ondanks de lage tarieven kan de Stucadoor-Expert toch overeenkomstig NOA richtlijnen stucwerk uitvoeren. U ontvang binnen 2 werkdagen na het aanvragen duidelijkheid over onze zeer scherpe prijzen.

Vraag en antwoord

Wat zijn de exacte kosten van stukadoors?

stucadoor-expert

De kosten stucadoor zijn afhankelijk van de staat van de ondergrond, het aantal vierkante meters en de keuze van de afwerking. Kiest u om uw muren glad te laten stucen dan zal dit altijd goedkoper zijn dan u kiest voor betonlook of spachtelputz. Hoe meer behandelingen een muur of plafond nodig heeft hoe duurder de m2 prijs zal worden.

Wat kost stucen per vierkante meter?

NOA garantie

Stucwerk heeft verschillende prijzen. Dit komt omdat er veel mogelijkheden zijn om muren of plafonds af te werken. Wilt u graag weten welke soorten stucwerk er allemaal op de markt te verkrijgen zijn? Lees dan hier alles over de soorten stucwerk met de bijbehorende prijzen.

Wat kost een heel huis laten stucen?

glad-stucwerk

Heeft u een grote stukadoorsklus te doen? En u wilt uw gehele huis laten stucen? Dan kunt u er van uitgaan dat de stukadoor een korting meeneemt in zijn offerte. Bij grotere stucwerken kan een stukadoor efficiënter doorwerken en zal makkelijker zijn vierkante meters kunnen stucen dan op een kleinere stucklus.

Voor de prijzen van stukadoorswerk voor heel uw woning kunnen wij u een sterk concurrerende prijs aanbieden. Benieuwd? Klik op de link.

Stucadoor Expert

Contact

Stucadoor Expert
Binnen 2 min. geregeld!