Pleisterwerk

Wilt u graag strakke gladde wanden en plafonds hebben in uw woonkamer, slaapkamers of badkamer? Dan is glad pleisterwerk ( ook wel glad stucwerk genoemd ) de betaalbare afwerking voor zowel wand als plafond.

Pleisterwerk is de manier van stukadoors om een muur of plafond glad te maken ( schilder klaar ), het gebruikte materiaal wordt hierbij pleistergips genoemd. Pleisterwerk is dus stukadoorswerk zonder structuur.

stucadoor
Pleisterwerk op wand en plafond

Pleisterwerk kan zowel binnenshuis als buitenshuis aangebracht worden mits de ondergronden hiervoor geschikt zijn. Het bepleisteren van muren en plafonds wordt veel toegepast in nieuwbouwwoningen.

De gemiddelde prijs van glad stucwerk ligt namelijk een stukje lager dan het laten aanbrengen van een sierpleister of andere soort afwerking.

Gladde muren en plafonds geven een strakke uitstraling en creëren visueel meer ruimte. Dit is dan ook de reden dat de gladde afwerking van van pleisterwerk zo populair is.

Lees u op deze pagina alle informatie over de vierkante meter (m² ) prijzen en het aanbrengen van glad pleisterwerk op uw muren en plafonds. Ook kunt u een vrijblijvende stucwerk offerte aanvragen en ontdekt u wat de kosten voor de klus zijn.

Waarom glad pleisterwerk?

Als u uw muren sausklaar of behangklaar wilt laten maken zal de stukadoor een gipslaag moeten aanbrengen. De gipsmortel die aangebracht wordt wordt glad gemaakt en gepleisterd. Pleisteren is niets anders dan het glad en vlak maken van de muren en plafonds.

Ook zal er veel aandacht worden besteed aan de in-en uitwendige hoeken. De hoeken zullen worden voorzien van hoekbeschermers en de inwendige hoeken zullen strak gemaakt worden met een hoekschopje.

Ook in de vochtige ruimtes in uw huis zoals de badkamer kan er met pleistergips afgewerkt worden. U zult de pleisterlaag wel moeten beschermen met een speciale 2 componenten epoxy laag om de watervastheid te behouden.

glad-stucwerk
Glad pleisterwerk woonkamer

Pleisterwerk / raapwerk wat is het verschil?

Wat is het verschil tussen raapwerk en pleisterwerk? Het verschil is makkelijk uit te leggen. Raapwerk is een dikkere laag stucwerk (aangebrachte gips ) dan het laten dun pleisteren van de muren.

Pleisterwerk heeft meestal een laagdikte tussen de 2 en 4 mm dikte.. In tegen stelling tot raapwerk wat al snel laag diktes bereikt van 1 tot aan 4 cm.

Pleisteren is een zeer strakke wand of plafondafwerking wat kan bestaan uit een enkel of een dubbele laag.

Het kan op vrijwel alle muren worden toegepast en wordt gebruikt om zowel nieuwe muren af te werken als ook om oude muren van een nieuwe look te voorzien.

Als allround, officieel door de NOA erkend stucadoorsbedrijf zijn wij zeer bedreven en ervaren met alle vormen van muurbedekking en –decoratie.

Glad stucwerk

Wanden of plafonds laten pleisteren is een andere bewoording voor het glad stucen van de muren of plafonds in uw oude of nieuwbouwwoning.

Bij het bepleisteren van wanden of plafonds word er als laatste laagje een heel dun eind papje over de muur of plafond aangebracht.

Dit in combinatie met wat water en een pleisterspaan zorgt ervoor dat u spiegel gladde wanden of plafonds krijgt zodat deze hierna geschilderd of gespoten kunnen worden met latex verf.

Het spuiten van latexverf is een van de strakste en gladste afwerkingen die er bestaat. U vindt nauwelijks structuur en het spuiten van latexverf gaat ook nog een vrij snel.

Dit alles kan niet op tegen de prijs van latexverf laten spuiten. De prijs begint namelijk al vanaf 7,- euro per vierkante meter voor de kleur wit.

Omdat wij beschikken over een erkenning door de NOA betekent dit dat u profiteert van de hoogste kwaliteit en een werkwijze die voldoet aan de laatste eisen. Ons gladde stucwerk is dan ook niet zomaar werk maar vakwerk.

Kosten voor pleisterwerk

Mocht u van strakke gladde wanden en plafonds houden voor in uw woonkamer of andere ruimtes in uw huis? Dan is deze afwerking echt iets voor u! De prijzen van stukadoorswerk worden per m² berekend.

We kunnen pleisterwerk al uitvoeren vanaf € 10,- per m² als u uw muren glad wilt laten stucen.

Voor het dun pleisteren van de muren of plafonds van ongeveer 1 tot 2 mm dikte zult u een bedrag van 8,- euro per m² betalen. Maar pleisterwerk kan ook dik!

In de vakterm die raapwerk het wat af gepleisterd kan worden kan er wel tot aan 5 cm dik gepleisterd worden. Pleisterwerk is echt alleen de laatste paar mm van het aangebrachte materiaal simpelweg glad poetsen.

latex-spuiten
Latex spuiten over pleisterwerk

Gladde muur en plafondafwerking

Gepleisterde wanden of plafonds kunnen afgewerkt worden met latexverf gespoten of gerold. Maar u kunt ook de wanden die net gepleisterd zijn behangen of voorzien van een sierpleister.

Veel stukadoors zullen u na het stuken ook schilderwerk aanbieden. In de meeste gevallen beschikken de stukadoors over een airless spuitmachine die de latexverf vernevelt op de wanden en plafonds.

Hierdoor zal u een schitterend strak eind resultaat krijgen zonder banen of strepen.

Voordeel van pleisterwerk

Het grote voordeel van pleisterwerk boven andere soorten stucwerk met een structuur is dat het gemakkelijk bij te werken is.

Wanneer er bijvoorbeeld een scheur ontstaat in een wand met een structuur erop is het nagenoeg onmogelijk om dit netjes te repareren, de originele structuur is namelijk niet na te reconstrueren.

Omdat glad stucwerk geheel glad is, kunnen eventuele schades relatief eenvoudig gerepareerd worden. We kunnen namelijk gewoon simpelweg de kapotte stuclaag vervangen voor mooi glad pleisterwerk.

Schuren van pleisterwerk

Wanneer het pleisterwerk opgebracht is op de wanden kan er voor gekozen om de wanden te schuren. Met het schuren van het pleisterwerk wordt er gekozen voor nog een strakkere afwerking dan dat pleisterwerk al is.

Wanneer het schuren van de gepleisterde wanden goed gedaan wordt zal deze nog gladder worden.

Prijzen zo aangevraagd….

Bent u benieuwd naar de prijzen van het glad laten stucen van uw nieuwbouwwoning of bestaande huis? Wij maken graag een offerte voor u geheel vrijblijvend.

Mocht u behoefte hebben aan meer informatie dan kunt u altijd bij ons terecht.

Wij bespreken graag uw project met u en beantwoorden al uw vragen. Indien u via ons online formulier direct een stucadoor offerte aanvraagt, komen wij zo snel mogelijk bij u terug met een zeer aantrekkelijk aanbod met een scherpe pleisterwerk prijs.

Geen klus is ons te klein of te groot, wij creëren het zo dat een positieve impuls geeft aan uw huis of pand.

Heeft u interesse? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan voor het pleisterwerk in uw woning of panden ervaar onze scherpe pleisterwerk prijs per m².

Stucadoor Expert

Contact

Stucadoor Expert
Binnen 2 min. geregeld!