• Plafondafwerking
  • Latex spuiten
  • Plafond stucen

Pleisterwerk

Laatste update: 25 februari 2019

Zou u graag strakke wanden willen hebben in uw woonkamer of slaapkamers? Dan is pleisterwerk de afwerking die u zoekt.

Pleisterwerk is de manier van stucadoors om een wand of plafond glad te maken, het gebruikte materiaal wordt hierbij pleister genoemd. Pleisterwerk is dus het soort stucadoorswerk zonder structuur.

Pleisterwerk kan zowel binnenshuis als buitenshuis aangebracht worden mits de ondergronden hiervoor geschikt zijn.

Gladde muren en plafonds geven een strakke uitstraling en creëren visueel meer ruimte. Dit is dan ook de reden dat de gladde afwerking van van pleisterwerk zo populair is.

Lees u op deze pagina alle informatie over de prijzen en het aanbrengen van pleisterwerk op uw muren en plafonds. Ook kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen en ontdekt u wat de kosten voor de klus zijn.

Waarom pleisterwerk
pleisterwerk

Als u uw muren sausklaar of behangklaar wilt laten maken zal de stucadoor een gipslaag moeten aanbrengen. De gipsmortel die aangebracht wordt wordt glad gemaakt en gepleisterd.

Pleisteren is niets anders dan het glad en vlak maken van de muren en plafonds.

Ook zal er veel aandacht worden besteed aan de in en uitwendige hoeken. De hoeken zullen worden voorzien van hoekbeschermers en de inwendige hoeken zullen strak gemaakt worden met een hoekschopje.

Ook in de vochtige ruimtes in uw huis zoals de badkamer kan er met pleister afgewerkt worden. U zult de pleisterlaag wel moeten beschermen met een speciale 2 componenten epoxy laag om de watervastheid te behouden.

Pleisterwerk of raapwerk het verschil

Wat is het verschil tussen raapwerk en pleisterwerk? Het verschil is makkelijk uit te leggen. Raapwerk is een dikkere laag aangebrachte gips dan het laten pleisteren van de muren.

Pleisterwerk wordt meestal tussen de 2 en 4 mm dikte aangebracht. In tegen stelling tot raapwerk wat al snel diktes bereikt van 1 tot aan 4 cm.

Pleisteren is een zeer strakke wand of plafondafwerking wat kan bestaan uit een enkel of een dubbele laag. Het kan op vrijwel alle muren worden toegepast en wordt gebruikt om zowel nieuwe muren af te werken als ook om oude muren van een nieuwe look te voorzien.

Als allround, officieel door de NOA erkend stucadoorsbedrijf zijn wij zeer bedreven en ervaren met alle vormen van muurbedekking en –decoratie.

Glad stucwerkgladde-muren

Pleisteren is een andere bewoording voor glad stucwerk. Bij het pleisteren van wanden of plafonds word er als laatste laagje een heel dun eind papje over de muur of plafond aangebracht.

Dit in combinatie met wat water en een pleisterspaan zorgt ervoor dat u spiegel gladde wanden of plafonds krijgt zodat deze hierna geschilderd of gespoten kunnen worden met latex verf.

Omdat wij beschikken over een erkenning door de NOA betekent dit dat u profiteert van de hoogste kwaliteit en een werkwijze die voldoet aan de laatste eisen. Ons gladde stukwerk is dan ook niet zomaar werk maar vakwerk.

Kosten voor pleisterwerk

Mocht u van strakke gladde wanden en plafonds houden voor in uw woonkamer of andere ruimtes in uw huis? Dan is deze afwerking echt iets voor u! De prijzen van stukadoorswerk worden per m2 berekend. We kunnen pleisterwerk al uitvoeren vanaf €9 per m2.

Voor het dun pleisteren van de muren of plafonds van ongeveer 1 tot 2 mm dikte zult u een bedrag van 8 euro per m2 betalen. Maar pleisterwerk kan ook dik! In de vakterm die raapwerk het wat af gepleisterd kan worden kan er wel tot aan 5 cm dik gepleisterd worden. Pleisterwerk is echt alleen de laatste paar mm van het aangebrachte materiaal simpelweg glad poetsen.

Afwerking

Gepleisterde wanden of plafonds kunnen afgewerkt worden met latexverf gespoten of gerold. Maar u kunt ook de wanden die net gepleisterd zijn behangen of voorzien van een sierpleister.

Veel stukadoors zullen u na het stuken ook schilderwerk aanbieden. In de meeste gevallen beschikken de stukadoors over een airless spuitmachine die de latexverf vernevelt op de wanden en plafonds. Hierdoor zal u een schitterend strak eind resultaat krijgen zonder banen of strepen.

Voordeel van pleisterwerk is makkelijke reparatie

Het grote voordeel van pleisterwerk boven andere soorten stucwerk met een structuur is dat het gemakkelijk bij te werken is. Wanneer er bijvoorbeeld een scheur ontstaat in een wand met een structuur erop is het nagenoeg onmogelijk om dit netjes te repareren, de originele structuur is namelijk niet na te reconstrueren.

Omdat pleisterwerk geheel glad is, kunnen eventuele schades relatief eenvoudig gerepareerd worden. We kunnen namelijk gewoon simpelweg de kapotte stuclaag vervangen voor mooi glad pleisterwerk.

Schuren van pleisterwerk

Wanneer het pleisterwerk opgebracht is op de wanden kan er voor gekozen om de wanden te schuren. Met het schuren van het pleisterwerk wordt er gekozen voor nog een strakkere afwerking dan dat pleisterwerk al is. Wanneer het schuren van de gepleisterde wanden goed gedaan wordt zal deze nog gladder worden.

Offerte aanvragenlatex-spuiten-

Bent u benieuwd naar de prijzen? Wij maken graag een offerte voor u geheel vrijblijvend. Mocht u behoefte hebben aan meer informatie dan kunt u altijd bij ons terecht.

Wij bespreken graag uw project met u en beantwoorden al uw vragen. Indien u via ons online formulier direct een stucadoor offerte aanvraagt, komen wij zo snel mogelijk bij u terug met een zeer aantrekkelijk aanbod met een scherpe pleisterwerk prijs.

Geen klus is ons te klein of te groot, wij creëren het zo dat een positieve impuls geeft aan uw huis of pand.

Heeft u interesse? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan voor het pleisterwerk in uw woning of panden ervaar onze scherpe pleisterwerk prijs per m2.

Pleisterwerk
9.4 (94.12%) 34 votes