Stucen

Als u de aankomende jaren wilt genieten van strakke afgewerkte plafonds en muren is het niet zo een slecht idee om een stukadoor in te schakelen en uw gehele woning te laten stucen.

Met het stucen van een nieuwbouwwoning of bestaande woning zijn er een tal van afwerkingsmogelijkheden met een groot verschil in prijs.

Wilt u uw woning goedkoop stucen dan is daar zelfs een goede oplossing voor.

Bent u dus uw oude muurafwerking en plafonds zat? Laat uw nieuwbouw of oudere renovatie woning is dan opnieuw voorzien van stucwerk maar wel voor een scherpe vierkante meter prijs!

Leest u op deze pagina alles over wat de kosten zijn van stucwerk en hoe duur een stukadoor is.

huis-stucen
Huis laten stucen

Stucen wat kost het per m²?

Wat zijn nu eigenlijk de kosten van een stukadoor en de stucen prijzen? En wat kost stucen per vierkante meter?

De prijzen van stucen heeft u grotendeels zelf in de hand. Afhankelijk of u zelf wilt stucen of u kiest voor een dure of goedkope afwerking op uw wanden en plafonds.

Als u verzekerd wilt zijn dat het eindresultaat er schitterend uit komt te zien dan raden wij u aan om een stukadoor in te huren.

Natuurlijk is een stukadoor inschakelen niet goedkoop maar wij vinden dat dit ook niet duur hoeft te wezen. Zo krijgen wij veel vragen betreft de prijzen van stukadoorswerk. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

 • Wat kost stucen?
 • Welke soorten stucwerk mogelijkheden zijn er allemaal?
 • Wat kost een stukadoor?
 • Is een compleet huis laten stucen duur?

Al dit soort vragen krijgen wij dagelijks van onze klanten te horen. Daarom proberen wij u op deze prijsinformatie pagina u zo goed mogelijk te informeren over de normale prijzen van stucwerk.

De gemiddelde kosten voor het laten stucen van uw woning door een stukadoor ziet u hieronder in een prijzenoverzicht die wij hebben opgesteld:

AfwerkingGemiddelde prijzen per m²
Spackspuiten€ 5,- – € 11,-
Behangklaar stucen€ 8,- – € 15,-
Sausklaar stucen€ 9,- – € 23,-
Latexverf spuiten€ 6,- – € 12,-
Plafond stucen€ 14,- – € 23,-
Spuitpleister ( nieuwbouw )€ 8,- – € 12,-

Als u meer informatie wilt omtrent stucen en de soorten stucwerk kijk dan verder op deze pagina waar wij uitleggen welk stucwerk het beste bij uw woning past.

Als u uw woning goedkoop wilt laten stucen kies dan voor spackspuitwerk. Deze methode van stucwerk wordt met de machine aangebracht zodat de kosten per m2 laag blijven.

Stelt u zich eens voor dat u een wand heeft van rond de 25 m² dan zullen de gemiddelde kosten 450,- euro wezen om deze te laten stucen door een stukadoor.

Als u liever kiest voor krasbestendig stucwerk dan is het laten aanbrengen van sierpleister een zeer goede optie.

Deze afwerking op uw wanden is wel iets duurder maar u heeft hier dan ook langer plezier van.

Voor de zelfde wand die hierboven genoemd wordt zal u inclusief arbeidsloon van de stukadoor gemiddeld 1200,- euro kwijt zijn.

Nu u de gemiddelde prijzen weet voor het laten stucen van uw bestaande of nieuwbouwwoning wilt u uiteraard ook weten wat de exacte kosten zijn.

Wij hebben iets hierop verzonnen wat het u gemakkelijker maakt.

Online uw offerte aanvragen en binnen 2 minuten een prijs ontvangen in uw mailbox. 

Dat is natuurlijk altijd makkelijk als u van te voren wilt weten waar u aan toe bent. Vraag hier de offerte vrijblijvend aan.

stucen
Stucen

Wat is stucen eigenlijk?

Is het tijd om te stucen en te schilderen? En kunnen uw muren en plafonds wel een flinke opknapbeurt gebruiken?

Met stucen worden de wanden of plafonds weer egaal gemaakt.

Dit gebeurt met een gips gebonden mortel of op cementbasis. Een stuclaag kan worden aangebracht op metselwerk ,beton of gipsplaten.

We kunnen een onderscheid maken van 2 verschillende soorten stucwerk

 • 1: Dik stucwerk genoemd raapwerk: Dit is een laag die vrijwel de ondergrond compleet vlak moet zetten. De laag is meer dan een cm dik en kan tot wel 5 cm dikte bereiken.
 • 2: Dun stucwerk genoemd pleisterwerk ( : Deze laag is ten opzichte van hier boven genoemd dun en is maar 2 tot aan 5 mm dik.

Of er nu dik of dun gestukadoord wordt de eindafwerking kan altijd glad worden gemaakt of ook wel genoemd schilder of behang klaar.

plafonds-opnieuw-schilderen
Plafond opnieuw schilderen

Stucen welke stappen

Als stukadoor doe je meer dan alleen stucen. We kunnen een aangenomen klus opdelen in 3 verschillende stappen.

 • Voorbereiden: Voordat het stucen kan beginnen zullen er voorbereidingen getroffen moeten worden. De ruimte waar in gewerkt word zal leeg moeten zijn of zeer goed moeten worden afgedekt. Dan zullen er ook dingen zoals stopcontacten, trapleuningen en radiatoren van de muren af moeten worden gehaald zodat de stukadoor overal goed bij kan met stucen.
 • Ondergrond controle: De ondergrond waar het stucwerk op aangebracht moet worden moet goed gecontroleerd worden op losse delen, behang resten, en gaten of scheuren. Scheuren kunnen met gaasband behandelt worden en de gaten met vulmiddel.
 • Hechting: De hechting van oud naar de nieuwe stuclaag is uiteraard zeer belangrijk. De ondergrond dient als eerste stof en vetvrij te wezen en er mogen geen losse delen meer aanwezig zijn zoals oude verflagen of behang.

Na het verwijderen van de stof, vet, of losse delen kan er een primer of genoemd voorstrijk worden aangebracht met een roller of blokkwast.

Zo bestaat er voorstrijk (Betoncontact) met een kwartskorrel voor een extreme hechting maar ook grondeermiddel voor een extreme zuiging van de ondergrond.

Zo kan de stukadoor perfect stucen en zal het stucwerk niet te snel drogen.

Zelf stucen of een stukadoor inhuren?

Stucen van plafonds en wanden  is een klus die u beter kan overlaten aan een erkende vakman.

Een stukadoor volgt opleidingen om zich uiteindelijk als specialist te kunnen voortzetten.

Voor een doe-het-zelver is dit een te zware opgaven als u geen ervaring hiermee heeft.Wat is er nodig om een woning te stucen?

 • 1: Ervaring: Iemand die goed kan stucen heeft minimaal 7 jaar ervaring nodig wil hij zich uit kunnen geven tot volslagen en erkende stukadoor.
 • 2: Kennis: Elk stucwerk is weer anders. Weet u al welk stucwerk het beste bij u woning zal passen, en hoe het stucwerk moet worden aangebracht?
 • 3: Materiaal kennis: uiteraard moet u weten welke materialen er worden gebruikt op verschillende ondergronden. Heeft u gips nodig of moet het met een cement gebonden product gestuct worden?
nieuwbouw-stucen
Nieuwbouw stucen

Stucen in een nieuwbouwwoning

Bij het aankopen van een nieuwbouwhuis zal er u vast wel verteld wezen dat deze nog kan gaan werken en er in de loop van de tijd scheurtjes kunnen ontstaan.

De meeste nieuwbouwbewoners zijn dan erg huiverig om de betonmuren of de kanaalplaatvloer ( het plafond ) te laten voorzien van een stuclaag.

Omdat de Stucadoor-Expert uit Amsterdam al jarenlang ervaring heeft in het stucen van een nieuwbouwwoning hoeft u zich daar geen zorgen meer over te maken.

Omdat wij met speciale materialen werken beperken wij de scheurvorming tot een minimum en zorgen wij ervoor dat u jaren lang plezier heeft van het nieuwe stucwerk zowel op de muren als de plafonds.

Wist u dat het glad laten stucen ( filmlaag ) van een nieuwbouwhuis al vanaf 9,- euro per vierkante meter gedaan kan worden?

Als u exact wilt weten wat de kosten zijn om uw nieuwe huis te laten stucen vraag dan eens geheel vrijblijvend een stukadoor offerte aan.

Na het invullen van het offerte formulier zorgen wij ervoor dat u binnen een mum van tijd de exacte prijsindicatie ontvangt.

nieuwbouw-stucadoor
Nieuwbouw woning stucen

Stucen over…?

Het aanbrengen van stucwerk kan niet over alle ondergronden. Zo kan een ondergrond van hout, ijzer of behang niet gestukadoord worden.

We zullen u hier een overzicht geven van de meest voorkomende ondergronden waar stucwerk over aangebracht wordt.

 • Baksteen
 • Cellenbeton
 • Fermacell platen ( erg scheur gevoelig )
 • Gipsplaten en stucplaten
 • Beton
 • Giboblokken

De ondergrond waar het stucwerk over wordt aangebracht moet een zuigend vermogen hebben om op deze manier de juiste hechting te kunnen creëren.

Bij niet zuigende ondergronden zoals gipsplaten of sommige bakstenen kan er gebruik gemaakt worden van een hecht primer.

Stucwerk drogen hoe?

Als uw nieuwbouw of bestaande woning pas heeft laten stucen dan zal u er rekening mee moeten houden dat u de tijd neemt voor de droogtijd. Maar hoelang duurt het voordat stucwerk droog is?

U kunt er van uit gaan dat dat per mm laagdikte het een dag duurt voordat het vocht uit het stucwerk is getrokken.

Dus bij een cm dikke stuclaag moet u eraan denken dat u 10 dagen drogingstijd nodig heeft mits u niet goed ventileert dan zal het enkele dagen langer de tijd kosten.

Bij een temperatuur van 22 graden Celsius en een goede ventilatie voorkomt u krimpscheuren en schimmelplekken.

glad-stucwerk
Glad stucwerk

Goedkoop stucen

U wilt het prijskaartje zo laag mogelijk houden als u uw woning wil laten stucen. Er zijn meerdere manieren om goedkoop stucwerk te leveren.

U kunt het beste de informatie vragen aan uw ervaren stukadoor.

Zoals wij op deze pagina al aangeven zijn er ook mogelijkheden zelf de voorbereidingen voor het stucen uit te voeren.

Als u uw woning goedkoop wilt laten stucen vraag dan aan de stukadoor welke voorbereidingen u kan treffen om de kosten van het stucen zo laag mogelijk te houden.

Stucen betaalbaar…

Als u flink wilt besparen op het laten stucen van muren of plafonds dan is het belangrijk dat u de vierkante meter prijzen vergelijkt van verschillende stukadoors.

Er is namelijk een grote kans aanwezig dat de ene stukadoor een veel lagere meter prijs heeft dan de ander.

Vraagt u hier geheel vrijblijvend de prijs per vierkante meter aan ( of de totaal prijs ) om uw woning opnieuw te laten voorzien van stucwerk.

Binnen 2 werkdag ontvangt u de offerte op maat!

Vragen & Antwoorden stucen en de prijzen

Wat kost stucen per m²?

De kosten van stucen van zowel wanden als plafonds hebben een prijsverschil. Leest u hier alles over wat stucen kost en welke soorten stucwerk er te verkrijgen zijn.

Badkamer stucen welk materiaal?

Het stucen van een badkamer kan het beste gedaan worden met een cementgebonden mortel. Leest u hier alles over het stucen van badkamers.

Wat is stucen eigenlijk?

prijs stucwerk

Stucen en of stucwerk is het egaliseren van zowel wanden als plafonds. Door een laag stucwerk aan te laten brengen door een stukadoor zullen uw muren en plafonds strak en glad worden opgeleverd zodat u deze kunt schilderen of kunt laten spuiten door een latexspuiter. lees hier meer over stucen.

Wanneer is stucen nodig?

Stucen doet men op het moment dat muren pas gemetseld zijn of als de bestande muren niet glad genoeg zijn om te schilderen door de vele oneffenheden. Lees hier alles over de prijzen van stucwerk

Stucadoor Expert

Contact

Stucadoor Expert
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!