Buitenmuur stucen

Een buitenmuur stucen is een ideale oplossing wanneer u de gevel mooi strak wilt maken en af wilt werken met een kleur naar keuze.

Vaak is het stucen van de gevel een klus die gedaan wordt wanneer er een gevelrenovatie heeft plaatsgevonden.

Maar ook wanneer het simpelweg tijd is voor een nieuw uiterlijk voor uw woning is een nieuwe stuclaag op uw woning 1 van de makkelijkste en beste mogelijkheden.

Bent u benieuwd naar de prijzen per m2 en alle mogelijkheden omtrent een buitenmuur stucen? U bent dan hier op de juiste plek. Lees alle informatie betreft het stucen van een buitengevel, de prijzen en de werkwijze op deze pagina.

Uiteraard kunnen wij deze klus ook uitstekend voor u uitvoeren voor een aantrekkelijk tarief.

Wij zorgen dat bij het stucen van uw buitenmuur dat hij niet alleen mooi strak wordt maar ook waterdicht met de hoogste kwaliteit.

Buitenmuur-stucen

Nieuw aanzien uw buitenmuur stucen

De Stucadoor-Expert is een allround stucadoorsbedrijf met vele jaren ervaring en vakkundig personeel.

Wij zijn de aangewezen partij voor al uw stucwerk, bijvoorbeeld als er bij u een garage is die uw gestuct wilt hebben of als er een leuke zit plek voor buiten gemaakt moet worden.

Onze vaklui inventariseren uw wensen en eisen en zorgen ervoor dat deze worden omgezet in een fraai gestucte muur, geheel volgens uw wens.

Het stucen van een dergelijke muur zorgt voor veel mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een natuurlijke look die met grof stucwerk eenvoudig om te toveren is tot een muur met een solide rotsen look.

Aan de andere kant kunt u ook een muur laten stucen om deze juist gladder te krijgen.

Wij kunnen u uiteraard een overzicht geven met alle mogelijke muurafwerkingen.

Materiaal buiten stucen

Omdat de gevel bloot komt te staan aan weersinvloeden van buitenaf is het zaak dat er het juiste materiaal gebruikt wordt.

Omdat de stuclaag bestand moet zijn tegen de weersinvloeden, met name regen, gebruiken wij voor buiten stucwerk altijd kalk cement gebonden specie ook wel cementmortel genoemd.

Dit is materiaal is namelijk bestand tegen water, dat is ook de reden dat het aangeraden wordt wanneer de badkamer gestuct wordt.

Vaak krijgen we de vraag waarmee we de buitenmuur stucen. Als wij een buitenmuur stucen werken we altijd met producten van Knauf, dit omdat Knauf simpelweg zeer goede producten maakt.

De afwerking is mogelijk op verschillende manieren, hieronder vindt u de verschillende afwerkingen voor buitenstuc.

buitenmuren-stucen

Buiten stucen afwerkingen

Er zijn verschillende soorten afwerkingen mogelijk wanneer u buiten laat stucen. De keuze is wel iets beperkt en niet zo uitgebreid als binnen.

Toch hopen we dat u bij ons uw keuze voor de juiste afwerking aantreft.

Hieronder vindt u de mogelijkheden voor het buiten stucen. Ook noemen we de beperkingen voor de bepaalde soorten afwerkingen.

Buitenmuur (bijna) glad stucen

We moeten direct melden dat het volledig glad stucen van een buitenmuur eigenlijk onmogelijk is.

Vanwege het felle licht van de zon is het praktisch onmogelijk om een perfect resultaat te krijgen, de kleinste oneffenheid is namelijk zichtbaar.

Dit is waarom we altijd een kleine korrel in het stucwerk, dat we buiten uitvoeren, gebruiken. Van een afstand ziet dit er overigens uit als glad pleisterwerk.

Schuurwerk afwerking

Wanneer u een schuurwerk afwerking wilt op de buitenmuur is dit uiteraard voor eens geen probleem. Eerst zullen we de stuclaag aanbrengen, nadat deze precies ver genoeg uitgehard is zullen we met een spons het juiste patroon erin “schuren”.

Omdat dit handwerk is en wij zeer ervaren zijn met het aanbrengen van schuurwerk aan de buitenkant van woningen kunnen we dit werkelijk in heel veel motieven uitvoeren.

Het schuurwerk kan grof gemaakt worden of juist heel fijn. U kunt zelf kiezen wat u het mooiste vindt passen bij uw woning.

Zelfs een betonlook buiten stucen behoort tot de mogelijkheden. Vraag naar de mogelijkheden bij de Stucadoor-Expert.

Spachtelputz

Spachtelputz is een sierpleister, wanneer we dit buiten moeten aanbrengen gebruiken we uiteraard een buitenkwaliteit spachtelputz.

Deze afwerking moet aangebracht worden op vlakke wanden en doordat spachtelputz direct op kleur gebracht kan worden hoeft het achteraf niet geschilderd te worden.

Spachtelputz heeft een fijnere korrel dan schuurwerk en kan ook heel fraai staan in een woning. Hiernaast ziet u een voorbeeld van hoe spachtelputz eruit kan zien op een gestucte buitenmuur.

Buitenmuur laten stucen kosten

Vaak krijgen we de vraag wat de kosten zijn om een buitenmuur te stucen. Deze prijs is afhankelijk van de ondergrond en de staat daarvan. 

Daarnaast worden de kosten natuurlijk ook bepaald door de afwerking die u graag wilt hebben.

Toch kunnen we wel een globale prijs geven die in de meeste gevallen klopt. De prijzen voor een buitenmuur laten stucen liggen gemiddeld tussen de €20 en €60 per m2.

Deze prijzen zijn indicatief en zijn logischerwijs afhankelijk van uw exacte wensen en de afwerking die benodigd is en niet te vergeten de staat van de ondergrond.

Op beton, bakstenen en andere gevels

We kunnen op zowel beton als bakstenen, en andere stenen die als buitenmuur gebruikt worden, stucen.

Deze materialen zijn uitermate geschikt voor het stucen omdat er weinig tot geen werking meer plaatsvindt.

Dit is ook direct de reden waarom het niet mogelijk is om op houten gevels te stucen, hout werkt teveel wat resulteert in scheuren in het stucwerk.

Het laten aanbrengen van buiten stucwerk is niet alleen maar mooi het is ook een zeer goede bescherming voor de slechte weersinvloeden. Zo isoleert het goed en houdt het het vocht buiten uw huis.

Alleen bij droog weer

Een buitenmuur stucen kan eigenlijk alleen in de lente en zomer gedaan worden. Wanneer er weinig kans op neerslag is en de luchtvochtigheid niet zo hoog is.

Wanneer het buiten vochtig is brengt dat risico’s met zich mee. De stuclaag kan bijvoorbeeld niet goed drogen waardoor deze niet goed hecht.

Ook is het zaak dat de buitenmuur niet vochtig is. Bij een vochtige buitenmuur loopt u namelijk hetzelfde risico als bij regen. De stuclaag zal niet goed drogen waardoor deze niet goed zal hechten.

Buiten stucen in kleur

Het grote voordeel van een gestucte buitenmuur is dat deze in alle kleuren geschilderd kan worden.

Dit betekent dat u met een buitenmuur relatief eenvoudig een geheel nieuw uiterlijk kan geven door de gevel in zijn geheel te schilderen.

Het schilderen is het makkelijkst te doen met latexverf die geschikt is voor buiten, dit wordt ook wel buitenlatex genoemd.

Voor deze klus kunt u werkelijk elke RAL of NCS kleur kiezen. Na het buitenmuur stucen is het schilderen een klus die u eventueel zelf kunt uitvoeren, op deze manier kunt u gemakkelijk flink kosten besparen op deze klus.

De meeste mensen kiezen er overigens voor om gevel geheel wit te stucen.

Buitengevel isolatie

Het kan zijn dat uw gevel en buitenmuren slecht zijn geïsoleerd. Dan is er een goede optie om dit probleem op te lossen met buitengevel isolatie.

Het aanbrengen van buitengevel isolatie is een vak apart. Hiervoor zijn speciale bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn.

Na het aanbrengen van de zogenoemde wafel platen die in verschillende diktes te verkrijgen zijn zullen deze door een stukadoorsbedrijf evengoed afgewerkt moeten worden.

Deze afwerking kan in verschillende soorten stucwerk worden aangebracht.

buitengevel-stucen

Vergunning nodig of niet?

Als u een buitenmuur laat stucen om op deze manier uw woning op te knappen is het van groot belang te informeren bij uw gemeente of u hiervoor een vergunning nodig heeft.

Dit is per gemeente verschillend en bovendien kan uw woning een bepaalde status zoals “beschermd dorps- of stadsgezicht” hebben, die het onmogelijk maakt om de buitenmuur te stucen.

In de meeste gevallen zal het simpelweg toegestaan zijn maar u doet er verstandig aan dit na te vragen.

Niks is zo vervelend om uw buitenmuur te laten stucen en er vervolgens achter te komen dat u eigenlijk vergunning plichtig bent.

Buitenmuur stucen offerte

Wilt u weten hoe wij bij een muur stucen precies te werk gaan? Neem contact met ons op en stel uw vragen.

Wij vertellen u alles over dit stucwerk. Ook wanneer u iemand zoekt om met u mee te denken, staan wij tot uw beschikking.

Wilt u een offerte voor een muur stucen ontvangen? Deze sturen wij geheel vrijblijvend binnen 2 werkdagen.

Vraag de offerte direct online aan, laat ons weten wat u wilt laten doen en wij sturen u een aantrekkelijk voorstel met zeer scherpe prijzen voor uw buitenmuur stucen.

Vragen & Antwoorden

Welk materiaal wordt er gebruikt voor het stucen van een buitenmuur?

Voor het stucen van uw buitenmuur maken wij gebruik van cementwortel. Benieuwd naar de wijze van afwerking van uw nieuw gestucte buitenmuur leest u dan hier verder voor alle informatie…..

Wat is de prijs voor het stucen van een buitenmuur?

De prijs voor het waterdicht stucen van een buitenmuur varieert en is afhankelijk van de grootte en de staat van de ondergrond. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze pagina hierover.

Stucadoor Expert

Contact

Stucadoor Expert
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!