Wat zijn de kosten van stucwerk?

Heeft u al een idee welk stucwerk u in uw woning wilt laten toepassen? Dan wilt u uiteraard ook weten wat muren stucen gaat kosten. De kosten van stucwerk hangen af van meerdere factoren.

De soort stucwerk heeft namelijk niet alleen maar invloed op de prijs. Ook het oppervlakte wat gestukadoord moet worden en de locatie waar de klus zich bevind zal de prijs kunnen verhogen of verlagen.

Strak stucwerk gespoten met latexverf

U kunt in het algemeen rekening houden met stukadoor prijzen die liggen tussen de 12 euro en 20 euro per m2. We zullen u op deze pagina een goed overzicht geven van onze stukadoor kosten inclusief de materialen.

Wat kost stucen per m2?

Hoeveel kost het laten stucen van een heel huis? En wat is de prijs van stucen per m2? Dit zijn veel vragen die wij telefonische moeten beantwoorden. Stucwerk kan zo duur of goedkoop worden als u zelf wilt. De gemiddelde prijzen bij ons stukadoorsbedrijf om een heel huis te laten stucen liggen tussen de 12 euro en 22 euro per m2

De prijzen van stukadoors kunnen enorm verschillen. Het is dan ook zaak om zoveel mogelijk prijzen met elkaar te vergelijken voordat u de stucwerk klus gaat uitbesteden.

Ook bij ons kunt u een offerte aanvragen. Dit is geheel gratis en vrijblijvend. 

Kosten per soort stucwerk

Een belangrijke factor die prijs bepalend is is het soort stucwerk wat u wilt laten uitvoeren. Zo is spackspuitwerk een stuk goedkoper dan het laten stucen van een sierpleister. Waar ook rekening mee houden moet worden is de voorstrijkkosten (de primer). Leest u hier in de onderstaande tabel de prijzen per type stucwerk.

De kosten stucwerk hangen van meerdere facetten af:

 1. De structuur van het stucwerk.
 2. De prijs van de stukadoor,
 3. Materiaalkosten voor het stucwerk,
 4. De manier van aanbrengen van het stucwerk,  

Hieronder hebben wij een grafiek samengesteld van de gemiddelde kosten van verscheidende soorten stucwerk. Een kostindicatie van het stucwerk van stukadoorsbedrijf de Stucadoor-Expert te Amsterdam.

 Prijzen stucwerkPrijs per m²Aanvullende kosten?
spuitpleisterSpuitwerk/ spack (dun laagje)€7 – €11Nee
behangklaarGlad muren behangklaar€10 – €19Prijs voor behangen
sausklaarGlad muren sausklaar€14 – €22Prijzen voor schilderen/ saus-klaar
behangklaarGlad muren dik behangklaar€18 – €29Prijs behangen
sausklaarGlad muren dik sausklaar€20 – €30Prijzen schilderen/ sausklaar
stucwerk plafondGlad plafond sausklaar€15- €24Prijs voor schilderen
schuurwerk fijnSchuurwerk fijn€20 – €22Nee
schuurwerk_grofSchuurwerk grof€20 – €22Nee
granolGranol€16 – €21Nee
leemstucLeemstuc€29 – €39Nee
beton cireBeton Ciré€110 – €145Nee
tadelaktTadelakt€120 – €150Nee
microcementMicrocement€150 – €180Nee
microbetonMicrobeton€150 – €180Nee

Vraag nu een persoonlijke offerte bij ons aan voor het stucwerk bij u in huis! Wij laten u zien dat wij de scherpste prijzen hebben voor het beste resultaat van het stucwerk. 

Prijsverschil tussen muur & plafond stucen

Waarom is een plafond stucen duurder dan het stucen van een wand? Het prijsverschil hiertussen is vrij logisch. Een wand stucen is namelijk een stuk eenvoudiger dan het stucen van een plafond. Het prijsverschil tussen wanden en plafonds laten stucen kan zomaar rond de 6 euro per m2 liggen.

Plafonds stukadoren is loodzwaar en de gipsspecie moet boven de macht van een stukadoor worden aangebracht. Dit is een van de factoren waarom plafond stucwerk duurder is dan het stucwerk op een wand.

Stucwerk lijkt in zekere zin een makkelijk proces. Toch komt er best wel veel bij kijken. Het gaat er in wezen om dat wanden en plafonds egaal, vlak en glad worden gemaakt.

Je kan stucwerk gebruiken als finishing touch, en compleet met kleur naar keuze laten afspuiten met latexverf. Hiernaast kun je stucwerk gebruiken als onderlaag, dat wil zeggen dat je er bijvoorbeeld nog behang of verf overheen doet.

Wanneer je een woning duurzaam wil laten renoveren is stucwerk eigenlijk essentieel. Zo gaat alles er weer fris en netjes uitzien dankzij mooi stucwerk.

Stucwerk woonkamer in Amsterdam

Prijs van stucwerk per ruimte

Wilt u verschillende ruimtes laten stucen? Bekijk hier dan de prijzen van stucwerk per ruimte.

Stucadoor kostenKosten per m²AfmetingenOppervlakte m²Totaal 
Woonkamer wanden€15,- per m²5 m bij 5 m en 2,5 m hoog50 m²€760,-
Woonkamer Plafond €20,- per m²5 m bij 5 m25 m²€590,-
Keuken wanden€15,- per m²3 m bij 4 m en 2,5 m hoog30 m²€470,-
Keukenplafond€20,- per m²3 m1 bij 4 m12 m²€220,-
Slaapkamer wanden€15,- per m²4 m bij 4 m en 2,5 m hoog40 m²€590,-
Slaapkamer plafond€20,- per m²4 m bij 4 m16 m²€310,-
Slaapkamer wanden€15,- per m²3 m bij 3,5 m en 2,5 m hoog30 m²€460,-
Slaapkamer plafond€20,- per m²3 m bij 3,5 m10,5 m²€200,-
Hal Wanden€15,- per m²2 m bij 5 m en 2,5 m hoog20 m²€310,-
Hal plafond€20,- per m²2 m bij 5 m10 m²€190,-
Totaal muren€15,- per m²170 m²€2.550,-
Totaal plafonds€20,- per m²73,5 m²€1.450,-
Totaal€4.000,-

Verschil tussen stucen en spuiten

Spuiten is een heel stuk goedkoper dan ‘normaal’ traditioneel stucwerk. Op de uiteindelijke berekening kan dit best wel wat schelen. Doordat je het stucwerk spuitend aangebracht wordt met een machine is de stukadoor sneller klaar en zal er niet zoveel inspanning nodig zijn als het stucwerk wat met da hand moet worden aangebracht.

Hieronder kijken we verder naar de verschillen tussen het spuiten van stucwerk en handmatig stucwerk.

StucwerkSpuitwerk
Stucwerk is geschikt voor alle murenAlleen mogelijk op een egale muur
Staat van muur is belangrijk voor dikte stucwerkDeze laag is enkele mm dik, de onderlaag heeft een beschermend doel
Stucwerk kan zowel binnen- als buitenSpuitwerk is het meest geschikt voor binnen

Veel gestelde vragen

We krijgen veel vragen binnen over stucwerk. Met name horen wij verhalen over hoge prijzen van stucwerk en kosten voor een stukadoor. Mensen raken soms het overzicht kwijt door allerlei wisselende berichten en prijzen en onduidelijke offertes. Vragen die wij veel horen zijn:

Wat kost een gemiddelde stukadoor per m2?

De kosten van stukadoors zijn afhankelijk van welk stucwerk u kiest. Zo is dunpleisterwerk in een nieuwbouwwoning een stuk goedkoper dan dik stucwerk (raapwerk) in een renovatiewoning. U kunt rekening houden met een kostenpost tussen de 12 euro en 22 euro per m2.

Wat is het uurtarief van een stukadoor?

De meeste stukadoors nemen de complete stucklus aan voor een vast bedrag of vierkante meter prijs. Mocht de stukadoor per uur gaan werken dan gaat het vaak om een wat kleinere stucklus wat erg veel tijd in beslag neemt, zoals de onderkant van een trap of moeilijke trapopgang. Het uurtarief van onze stukadoors ligt gemiddeld op 35 euro per uur.

Hoe weet ik of ik een goede stukadoor inhuur?

Let op bij het inhuren van een stukadoor dat deze een erkend stukadoorsbedrijf heeft en aangesloten is bij verschillende brancheverenigingen zoals de NOA of Hoofdbedrijfschap. Ook is het belangrijk dat u wat reverenties van het stukadoorsbedrijf heeft zodat u zijn werk kunt bekijken. Let dus goed op bij het inhuren van een stukadoor en kies niet voor een beunhaas.

Woonkamer in 2 verschillende kleuren afgewerkt

Mogelijkheden stucwerk

Voordat u over gaat tot het inhuren van een stukadoor en de muren stucen kosten achterhaalt is het misschien verstandig dat u op de hoogte bent van de verschillende mogelijkheden van stucwerk. Op deze manier kunt u zelf bepalen wat voor soort stucwerk er bij u woning past.

Behangklaar en sausklaar stucen

Een van de mogelijkheden is om uw woning behangklaar te laten stucen. Dit is de juiste keuze als u uw muren wilt laten behangen. Door het aangebrachte stukadoorswerk zullen alle oneffenheden in de muren worden weggewerkt en heeft u de perfecte ondergrond om te behangen.

Sausklaar stucwerk daarin tegen heeft een veel gladdere afwerking dan behangklare muren. Bij een sausklare afwerking kan u de wanden zelf schilderen of laten spuiten met latexverf. Als de muren sausklaar worden afgewerkt zal dit meer tijd in beslag nemen dan de muren behangklaar te laten stucen.

Sierpleister aanbrengen

Bent u op zoek naar een harde wandafwerking die erg duurzaam is? Dan is sierpleister het geen wat u zoekt. Deze soort stucwerk is kras vast en zelfs stootvast. Het voordeel van sierpleister is dat de pleister in verschillende korreldiktes kan worden aangebracht en meteen in de kleur die u wilt. Er zijn verschillende structuren te verkrijgen in sierpleisters. Denk hierbij aan Granol, spachtelputz of rustiekputz. De ene structuur is wat grover dan de andere en heeft een ander effect op de muren.

Spackspuitwerk aanbrengen

Een van de goedkopere stukadoorsafwerkingen is spackspuitwerk. Spack wordt met de machine aangebracht en is per m2 een stuk goedkoper dan andere soorten stucwerk. Spackspuitwerk wordt in twee lagen aangebracht waarin de laatste laag de korrel laag is. Spackspuiten heeft altijd een gestructureerde afwerking.

Schuurwerk aanbrengen

Schuurwerk is een soort stucwerk wat voor 90% op het plafond wordt aangebracht. De gipsplaag wordt handmatig aangebracht en wordt met cirkelvormige bewegingen door geschuurd met een spons. Zo krijg je prachtige diepte effecten die lijken op halve maantjes.

Stucen woonkamer

Meet van tevoren alle m² op. Zo weet je precies wat je wilt laten stucen. Dan weet je meteen de prijs van de stukadoor per m².

Voorkom verrassingen! Je telt alle m² bij elkaar op en doet dit keer de kosten van een stukadoor per m². Zo heb je ongeveer de prijs te pakken voor het stucwerk.

We hebben nog een aantal bespaartips voor je op een rijtje gezet om te besparen op een stukadoor:

 • Ga onderhandelen met de stukadoor! 
 • Vraag op tijd verschillende offertes aan van stukadoren, zo kun jij de juiste keuze maken
 • Neem de tijd van tevoren, laat vooral niet zien dat het een haastklus is. De stukadoor wil jou wel kwaliteit geven (en een mooi aanbod)
Badkamer in Beton Cire

Totale kosten stucwerk

Voor ongeveer 4000,- euro is uw hele woning voorzien van stucwerk. Hierin is deze btw ook opgenomen. Verder hebben we twee slaapkamers opgenomen in deze prijs. Dit is inclusief het stucen van alle wanden en plafonds.

De kosten kunnen overigens iets afwijken van deze prijsopgave, omdat er veel verschillende soorten huizen zijn heb je soms ander stucwerk nodig. Wel geeft de bovenstaande rekening een goede indicatie.

De kosten zijn inclusief loonkosten en materiaalkosten. De volgende kosten zitten allemaal inclusief in de totaalprijs: 

 • Materiaalkosten
 • Btw
 • Afvoeren van het afval
 • Kosten manuren
 • Reisvergoeding
 • Steigers (evt)
 • Veiligheidskleding 
 • Garantie

Deze kosten voor het stucen door een stukadoor zijn exclusief de volgende kosten:

 • Kitten
 • Schilderen
 • Tegelen
 • Behangen
 • Stucen hoge muren en hoge plafonds
 • Grote scheuren dichtmaken 

Vraag vandaag nog een offerte bij voor uw stucwerk bij ons aan. Wij hebben stukadoors voor bij u in de regio! Daarnaast kan een offerte bij ons soms wel 45% schelen op de gehele kosten van het stucwerk! Een offerte is geheel gratis en vrijblijvend.

Zo zit je nergens aan vast én krijgt u een handig overzicht van het stucwerk. Wij bewijzen jou graag dat wij de scherpste prijs bieden voor de beste kwaliteit.

Zo heb jij binnen een korte tijd dé stukadoor gevonden die bij jouw klus past. Straks kunt u volop genieten van een mooi resultaat in uw eigen woning. 

Stucadoor Expert

Contact

Stucadoor Expert
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!