Stucwerk repareren

Of u nu glad stucwerk heeft of stucwerk met een structuurtje, er kunnen altijd scheurtjes ontstaan. Echter is de ene scheur makkelijker te herstellen dan de andere. We zullen u op deze pagina uitleggen hoe scheuren worden gerepareerd en welke kosten dit met zich meebrengt.

In sommige gevallen zal oud stucwerk gerepareerd of hersteld moeten worden. Beschadigingen in stucwerk zijn simpelweg te repareren door middel van een reparatiemortel aan te laten brengen.

Leest u hier alles over de reparatie van stucwerk, de methodes en bijbehorende kosten om uw oude stucwerk op uw muur of plafond te laten herstellen door een stukadoor.

scheuren-in-stucwerk
Scheuren in stucwerk

Als allround stucadoor doen wij meer dan alleen zorgen voor een nieuwe muur of een nieuw plafond. Wij zijn namelijk ook een uitstekende partij om reparaties uit te voeren. Onze ervaring en kundigheid komen daarbij van pas.

Of het nu gaat om scheuren in muren of het stucwerk repareren wij kunnen het altijd weer herstellen voor u.

Het herstellen van schade aan stucwerk door de Stucadoor-Expert verzekert u van het beste resultaat en geeft uw muur of plafond weer een fraai aanzien.

Kosten stucwerk laten herstellen

Hoeveel het precies gaat kosten om stucwerk te repareren is erg afhankelijk van het soort schade en het soort stucwerk dat gerepareerd moet worden.

Het is dan ook lastig om simpelweg een prijs te noemen voor de verschillende soorten reparaties die uitgevoerd kunnen worden aan stucwerk.

Toch kunnen we wel een prijs noemen voor de meest voorkomende zaken. In de meeste gevallen moeten we relatief weinig werk verzetten, een scheur is vaak niet meer dan 1 m2.

Normaal gesproken zijn de prijzen voor glad stucwerk ongeveer €12,- per m² in nieuwbouwwoningen.

U begrijpt dat we niet voor deze prijs stucwerk kunnen repareren, daarom zullen we bij reparatie werkzaamheden in de meeste gevallen kosten per uur te berekenen. Vaak bent u voor daggeld a €300,- helemaal klaar en is het stucwerk netjes gerepareerd.

Hoe worden scheuren in stucwerk gerepareerd?

De reparatie van nog werkende scheuren moet zorgvuldig en vak technisch goed aangepakt worden. Wij proberen op deze pagina u een indruk te geven van hoe scheuren kunnen worden herstelt en hoe deze gerepareerd worden.

Overigens is het dichtzetten van een scheur natuurlijk gemakkelijk gedaan, maar vaak heeft een scheur een diepere oorzaak.

Wanneer we worden gevraagd om scheuren in stucwerk te repareren onderzoeken we desgewenst daarom altijd de reden dat de scheur daar in de eerste plaatst terecht is gekomen. Wij pakken wanneer u dat wilt dan ook de diepere oorzaak eerst aan voordat we het stucwerk weer netjes dichtzetten.

Scheurvorming proberen te voorkomen?

Door het gebruik van fiba tape, het zogenoemde gaasband, kan de stukadoor proberen de scheurvorming te voorkomen om deze te bevestigen in de hoeken en naden van de plafonds en wanden. Echter wil dit niet zeggen dat het niet gaat scheuren.

Als de woning gaat werken dan komt er ook spanning te staan op het aangebrachte fiba tape en zou dit door deze spanning los kunnen laten en als slingers uit uw plafond kunnen komen hangen.

Met een gaasbandje is het simpelweg onmogelijk om het zetten van een woning tegen te gaan. Zo een stukje tape is enkel bedoeld om kleine werkingen in wanden en plafonds op te vangen. We gebruiken het natuurlijk wel standaard op plekken waar de kans op scheuren het grootst is.

Insnijden van de hoeken helpt!

Het insnijden van stukadoorswerk wil zeggen dat het contact tussen het plafond en de wanden losgesneden wordt doormidden van een speciaal paleerijzer (mesje).

Mocht er scheurvorming optreden dan kan de scheur zijn weg vinden in het stuk wat los is gesneden, dus eigenlijk maak je een weg vrij voor de scheur.

Als de wanden mochten scheuren dan zal het plafond niet meegetrokken worden omdat deze niet met elkaar verbonden zijn.

Omdat de meeste scheuren op de scheidslijn van plafond en wand voorkomen is dit een goede voorzorgmaatregel om het scheuren van het stucwerk te voorkomen.

Het insnijden kan voorkomen dat het repareren van het stucwerk in de toekomst moet worden uitgevoerd. Voorkomen is is beter dan genezen.

Materiaal voor stucwerk reparatie

Het materiaal dat we gebruiken voor stucwerk reparaties is in de meeste gevallen roodband. Dit is een hechtgips dat zonder voorstrijk aangebracht kan worden. Ook zet het niet uit of krimpt het niet. Deze eigenschappen maken roodband zeer geschikt voor de reparatie van stucwerk.

In sommige gevallen is er een ander materiaal nodig, dit is natuurlijk ook geen probleem voor de Stucadoor-Expert. Wij komen voordat we een reparatieklus uitvoeren altijd op locatie langs zodat we precies weten welk materiaal we nodig hebben.

Buiten en binnen stucadoren

We kunnen stucwerk zowel binnen als buiten repareren. Wel is het vaak zo dat het repareren van stucwerk buiten veel gecompliceerder is dan binnen stucwerk repareren.

Het repareren van buiten stucwerk is dan in de meeste gevallen duurder dan binnen reparaties.

stucwerk-stucadoor-expertVraag vooraf een offerte aan. Vanaf dat moment zullen we proberen om met u een afspraak te maken zodat we de klus op locatie kunnen bekijken.
We kunnen op locatie dan zien wat de mogelijkheden zijn en direct een offerte op maat maken voor het repareren van stucwerk buiten en binnen.

Repareren na lekkage

Stucwerk kan loslaten nadat er bijvoorbeeld een lekkage is geweest in de muur erachter of wanneer er stucwerk op het plafond nat wordt vanwege een lekkage op de verdieping erboven.

Deze nattigheid zorgt er eigenlijk altijd voor dat het stucwerk dat nat wordt zal loslaten. Vaak komen er ook “bloemen” op het oppervlak, opgekruld stucwerk.

Om dit te repareren zal het oude “natte” stucwerk eerst verwijderd moeten worden. Daarna is het zaak dat de lekkage natuurlijk echt opgelost is en dat de ondergrond geheel droog is. Het drogen kan een tot wel 2 weken duren.

Wij hebben we een vochtmeter om te controleren of de ondergrond echt droog is. Wanneer dit het geval is kunnen we het stucwerk na een lekkage repareren.

Met garantie uw stucwerk laten repareren

Mocht het gaan om stucwerk repareren dat door Stucadoor-Expert werd aangebracht dan kunt in de meeste gevallen uiteraard aanspraak maken op garantie.

Door onze aansluiting bij de NOA kunt u er zeker van zijn dat u als consument geschermd bent.

Bij reparatie dat door derden is gedaan, is dit uiteraard niet het geval, maar ook dan kunt u op ons rekenen en zullen wij ons inzetten voor een zo goed mogelijke reparatie én scherpe tarieven.

Stucwerk repareren kan niet altijd!

Wilt u dat wij uw stucwerk repareren? En u bent benieuwd naar de prijzen hiervan. Neem dan contact met ons op om uw kwestie voor te leggen.

Wij zullen samen met u de situatie onderzoeken, een inschatting maken en vervolgens een plan uitwerken om het voor u te repareren en weer in goede conditie te krijgen. Onze vakkundige stucadoors staan garant voor een gedegen reparatie.

Reparatie offerte nodig?

Vraag een geheel vrijblijvende stucadoors offerte aan en ontvang binnen 2 minuten de kosten voor het te stucen project bij u thuis of op het werk!

Wij zorgen ervoor dat wij de goedkoopste zijn. De kosten voor het stucwerk repareren heeft u binnen 2 werkdagen in uw mail staan.

Stucadoor Expert

Contact

Stucadoor Expert
Binnen 2 min. geregeld!