Ornamenten plafond

U kent vast wel die indrukwekkende hoge plafonds met ornamenten, welke een prachtige rijke uitstraling geven. Het plafond is zeer bepalend voor het karakter van uw huis en u komt het vaak tegen in oude-of monumentale panden. Een groot deel van deze uitstraling komt vaak door de ornamenten in het plafond, welke vaak terug te vinden zijn in de jaren ’30 woningen.

Deze plafonds zorgen voor een unieke en luxe uitstraling. Ornamenten kunnen natuurlijk ook in nieuwbouwwoningen, appartementen en/of huizen die dit nog niet hebben. Een ornament is een sierlijst die op plafonds worden bevestigd. Na het bevestigen van het plafond ornament wordt deze strak gestukadoord en vervolgens geschilderd.

stucwerk-op-het-plafond
Plafondplinten op een glad gestukadoord plafond

Kosten ornamenten voor plafond

De meest gestelde vraag is wat de kosten zijn voor het plaatsen van ornamenten op het plafond. Dit ligt eraan welke ornamenten u precies wilt en om welk aantal het gaat. Uiteraard kunnen wij een gemiddelde prijs aangeven voor een ornament, het leveren van een middelgroot ornament is vanaf €30,-. Hierbij komen nog de kosten voor het plaatsen en stucen van de ornamenten. Voor deze arbeid kunt u uitgaan van ongeveer €50,- per ornament. Het werken met ornamenten is een bewerkelijk klus, vandaar dat deze kosten hoger liggen.

Ornamenten op plafond restaureren

Over het algemeen zijn ornamenten vaak oud en is het na verloop van tijd noodzakelijk om deze te restaureren. Het restaureren van deze ornamenten kan op verschillende manieren. De meeste restauraties vinden plaats in grachtenpanden en herenhuizen in Amsterdam. Er is dan vaak sprake van scheurvorming.

ornamenten plafond met lijsten
Kooflijsten op strak gestukadoord plafond

Een ander veelvoorkomende restauratie is het oplossen van afgebrokkelde ornamenten of waterschade in het plafond. Vaak wordt er gedacht dat restauratie van ornamenten een dure klus is, in de praktijk valt dit echter mee. Wij hebben onze eigen technieken die we kunnen inzetten bij deze verschillende scenario’s. In bijna alle gevallen is het zo dat het restaureren goedkoper is dan het volledig vervangen van het plafond.

Wilt u weten wat er van toepassing is op uw situatie, nodig ons vrijblijvend uit en wij zullen de situatie beoordelen en indien gewenst op basis daarvan een offerte aanleveren. Het is ook mogelijk direct een vrijblijvende stuc offerte aan te vragen voor het herstellen van de ornamenten. Vertel ons in de aanvraag zoveel mogelijk over de situatie, zodat wij de offerte nauwkeurig kunnen opstellen.

Goedkope ornamenten

Niemand wil teveel betalen voor ornamenten op het plafond. Er zijn gelukkig ook goedkope ornamenten mogelijk. Bij bouwmarkten als de Praxis, Karwei en Gamma zijn er budget oplossingen te vinden die in de meeste gevallen van plastic of kunststof zijn gemaakt.

Om goed de prijzen van bouwmarkten te kunnen vergelijken met een professional, is het altijd mogelijk een vrijblijvende offerte aan te vragen. Voor de langere termijn is het vaak beter om wat meer te investeren, u zult dan langer plezier hebben van de ornamenten. De ornamenten blijven immers jarenlang op het plafond zitten, het zou dan zonde zijn dat u door een goedkope oplossing later problemen krijgt terwijl u bij de betere ornamenten van gips veel minder risico loopt op problemen.

stucadoor

Plafond ornamenten verschillende stijlen

Er zijn veel verschillende stijlen van ornamenten en het is afhankelijk van uw smaak welke u zult kiezen. Wij hebben een portfolio met voorbeelden van verschillende ornamenten. Ook hebben we een aantal ornamenten op voorraad zodat u kunt zien hoe de ornamenten er in het echt uit zien.

De meest voorkomende stijlen voor plafond ornamenten zijn:

  • Jugenstil
  • Barok ornamenten
  • Strakke ornamenten
  • Amsterdamse school
  • Klassieke stijl

Binnen al deze stijlen zijn er verschillende vormen te verkrijgen voor uw plafond. De gebruikte vormen zijn ovaal, rond, rozetten en hoeken. Er is dus altijd een ornament dat goed past bij uw situatie.

Kooflijsten aanbrengen

Hoe kunt u uw plafondafwerking prachtig afwerken en zorgen voor een mooie overgang van muur naar plafond?  Hoe kunt u uw ruimtes voorzien van een persoonlijke touch? Kooflijsten zijn hier de oplossing voor. Deze wordt op de overgang van muur naar plafond op de naad geplaatst. Lijsten zijn er in alle soorten en maten en de Stucadoor Expert heeft een uitgebreid assortiment aan kooflijsten.

Wij zien de afwerking als een belangrijk onderdeel van ons werk, u bent hiervoor bij ons op het juiste adres. U kunt lijsten kiezen die passen bij uw smaak en de ruimte. Net als voor het stucwerk geldt ook voor lijsten dat deze leverbaar zijn in iedere stijl; modern, klassiek, onopvallend of imposant. In principe is alles mogelijk en is de keuze zeer uitgebreid.

Sierlijsten en ornamenten plaatsen

Heeft u interesse in sierlijsten maar wilt u eerst meer weten? Bespreek het dan met ons, wij kunnen u exact vertellen wat nodig is om uw ruimte te voorzien van de gewenste sierlijsten. Wij kunnen u nader informeren en voorbeelden tonen die u kunnen inspireren.

Wilt u een stucadoor offerte ontvangen? Gebruik dan ons online formulier en laat ons weten wat voor type lijsten u wenst. Geef ons de ruimte in strekkende meters door en wij zorgen voor een zeer scherpe, vrijblijvende offerte.

Ornamenten plafond prijzen

De kosten van een dergelijk plafond zijn geheel afhankelijk van uw wensen. Vertel ons wat uw wensen zijn en wij zorgen voor een scherpe vrijblijvende offerte voor uw gewenste plafond tegen een verrassend lage prijs.

Stucadoor Expert

Contact

Stucadoor Expert
Binnen 2 min. geregeld!