Ornamenten plafond

U kent het vast wel, het indrukwekkende hoge plafond met ornamenten dat een prachtige uitstraling heeft.

Het plafond is zeer bepalend voor het karakter van de kamer en u komt het vaak tegen in oude-of monumentale panden. Een groot deel van deze uitstraling komt vaak door ornamenten in het plafond van jaren 30 woningen of ouder.

Een dergelijk plafond zorgt voor een unieke en luxe uitstraling. Maar ornamenten kunnen natuurlijk ook in nieuwbouwwoningen of in appartementen en huizen die deze nog niet hebben.

Een ornament is namelijk een sierlijst die op een plafond bevestigd kan worden. Na het bevestigen van het plafond ornament wordt deze mooi strak gestukadoord en vervolgens overschilderd.

stucwerk-op-het-plafond
Plafondplinten op een glad gestukadoord plafond

Kosten ornamenten voor plafond

De meest gestelde vraag aan ons bedrijf is de vraag wat de kosten voor ornamenten op het plafond zijn. Het antwoord hierop is: “Het ligt eraan welke ornamenten u precies wilt en om welk aantal het gaat.”.

Natuurlijk kunnen we wel een gemiddelde prijs aangeven voor een ornament dat op plafonds worden geplaatst. Het leveren van een middelgroot ornament kost ongeveer €30,-. Uiteraard zijn er hier prijsverschillen: een groot ornament zal duurder zijn dan een kleine.

Daar bovenop komen natuurlijk nog de kosten voor het plaatsen en stucen van de ornamenten. Voor deze arbeid kunt u uitgaan van ongeveer €50,- per ornament.

Het is namelijk behoorlijk bewerkelijk om ornamenten te plaatsen. Deze moeten bijvoorbeeld ondersteund worden door tengels.

Ornamenten op plafond restaureren

Omdat ornamenten vaak oud zijn en jarenlang op het plafond geplaatst zijn is het na verloop van tijd noodzakelijk om deze te restaureren. Het restaureren van deze ornamenten kan op verschillende manieren.

Wij moeten in de meeste gevallen restauraties uitvoeren aan hele oude plafonds in grachtenpanden en herenhuizen in Amsterdam. Er zijn vaak scheuren gekomen in het plafond.

Een ander veelvoorkomende restauratie is het oplossen van afgebrokkelde ornamenten of waterschade in het plafond. Vaak wordt er gedacht dat de restauratie van ornamenten in het plafond een dure klus. Maar vaak blijkt dat dit reuze meevalt.

Wij hebben zo onze eigen technieken die we kunnen inzetten in verschillende scenario’s. In bijna alle gevallen is het zo dat het restaureren goedkoper is dan het volledig vervangen van het plafond.

Wanneer u ons uitnodigt kunnen we dat snel genoeg op locatie zien. Vraag een vrijblijvende stuc offerte aan voor het herstellen van de ornamenten.

Goedkope ornamenten

Niemand wil teveel betalen voor ornamenten op het plafond. Er zijn gelukkig ook goedkope ornamenten te koop! 

Bij bouwmarkten als de Praxis, Praxis en Gamma zijn er budget oplossingen te vinden die in de meeste gevallen van plastic of kunststof zijn gemaakt.

Wanneer u op uw budget moet letten is deze oplossing oké.

Wel willen we aangeven dat u beter een paar tientjes meer kunt betalen voor een goed ornament.

De ornamenten blijven immers jarenlang op het plafond zitten, het zou dan zonde zijn dat u door een goedkope oplossing later problemen krijgt terwijl u bij de betere ornamenten van gips veel minder risico loopt op problemen.

stucadoor

Plafond ornamenten verschillende stijlen

Er zijn veel verschillende stijlen waarin de ornamenten gemaakt worden. Afhankelijk van uw smaak kunt u een keuze maken voor de mooiste ornamenten.

Wij hebben een boekje met verschillende afbeeldingen van de verschillende ornamenten. Ook hebben we altijd een aantal ornamenten op voorraad zodat u echt goed kunt zien hoe het er in het echt uitziet.

De meest voorkomende stijlen voor plafond ornamenten zijn:

  • Jugenstil
  • Barok ornamenten
  • Strakke ornamenten
  • Amsterdamse school
  • Klassieke stijl

Binnen al deze stijlen zijn er verschillende vormen te verkrijgen voor op het plafond. De gebruikte vormen zijn ovaal, rond, rozetten en hoeken. Er is dus altijd een ornament dat goed past bij uw situatie.

Kooflijsten aanbrengen

Hoe kunt u uw plafondafwerking prachtig afwerken en zorgen voor een mooie overgang van muur naar plafond?  Hoe kunt u uw ruimtes voorzien van een persoonlijke touch? Kooflijsten zijn hier de oplossing.

Deze wordt op de overgang van muur naar plafond op de naad geplaatst. Lijsten zijn er in alle soorten en maten en de Stucadoor Expert heeft een uitgebreid assortiment aan kooflijsten.

Wij zien afwerking als een belangrijk onderdeel van ons werk dus ook hiervoor bent u bij ons aan het goede adres.

U kunt lijsten kiezen die passen bij uw smaak en kamer. Net als voor het stucwerk geldt ook voor lijsten dat deze leverbaar zijn in iedere stijl, modern, klassiek, onopvallend of imposant. In principe is er alles mogelijk en de keuze is zeer uitgebreid.

ornamenten plafond met lijsten
Kooflijsten op strak gestukadoord plafond

Sierlijsten en ornamenten plaatsen

Heeft u interesse in lijsten maar wilt u hier eerst meer over weten? Bespreek het met ons. Wij kunnen u exact die kooflijsten leveren die de uitstraling van uw kamer completeren.

Wij kunnen u informeren en voorbeelden tonen die u inspireren. Wilt u een stucadoor offerte ontvangen? Dat kan uiteraard. Gebruik ons online formulier en laat ons weten wat voor type lijsten u wenst te laten plaatsen.

Geef ons de ruimte in strekkende meters door en wij zorgen voor een zeer scherpe, vrijblijvende offerte.

Wilt u met een plafond die sfeer in uw kamer brengen die u in monumentale panden aantreft? Dan is een allround stuc specialist als stucadoorsbedrijf de Stucadoor-Expert de partij die hiervoor kan zorgen.

Wij bieden u een ruime keuze en kunnen de exemplaren van uw keuze meenemen in onze werkzaamheden. Met een ornamenten plafond krijgt uw kamer een totaal nieuw en ongeëvenaard karakter.

Ornamenten plafond prijzen

Wilt u ook een apart plafond laten stukadoren? Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. U kunt alle kanten op, van strak voor een moderne uitstraling, tot klassiek voor een onvervalst renaissance gevoel.

De kosten van een dergelijk plafond zijn geheel afhankelijk van uw wensen. Vertel ons dus wat uw wensen zijn en wij zorgen voor een scherpe, vrijblijvende offerte voor uw ideale plafond tegen een verrassend lage prijs maar met een maximale uitstraling.

Stucadoor Expert

Contact

Stucadoor Expert
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!